Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Οταν ο Λιμνιάτης ανακάλυψε τον Κόνιαρη!!

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Αντώνη Κόνιαρη και σίγουρα ένας άνθρωπος που μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για το άλμα στην καριέρα του 17χρονου πλέι μέικερ είναι ο Γιώργος Λιμνιάτης.

Οταν ο Λιμνιάτης ανακάλυψε τον Κόνιαρη
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Τι σχέση έχει θα αναρωτηθεί κάποιος ο παλαίμαχος πλέι μέικερ και νυν μέλος του τεχνικού τιμ της Νέας Κηφισιάς με τον Αντώνη Κόνιαρη; Μα φυσικά είναι ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε πριν σχεδόν πέντε χρόνια, σε ηλικία δηλαδή 12 ετών, στην Κρήτη όταν ο Κόνιαρης αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΑΟ Ακρωτηρίου.
Ο Γιώργος Λιμνιάτης είχε οργώσει τότε κάθε μήκος και πλάτος της Ελλάδας με σκοπό να βρει ταλέντα και να τα βάλει στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ. Και εισηγήθηκε την κλήση του Αντώνη Κόνιαρη στα κλιμάκια. Εκεί τον είδαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ο Κόνιαρης υπέγραψε στους Θεσσαλονικείς έναντι χιλίων ευρώ ενώ η κρητική ομάδα πήρε και χίλιες μπάλες. Ο Κόνιαρης άρχισε να γίνεται όλο και πιο γνωστός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ όντας εκ των κορυφαίων σχεδόν σε κάθε παιχνίδι των Παίδων του «Δικεφάλου» ώσπου έφτασε σε ηλικία 16 ετών να παίξει στην Α1. Και πριν από λίγες ημέρες έκανε το τεράστιο άλμα υπογράφοντας στον Παναθηναϊκό. Πλέον είναι στο χέρι του να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν και να καθιερωθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Γιώργος Λιμνιάτης, ο οποίος παραμένει στο τεχνικό τιμ του Αναπτυξιακού της ΕΟΚ,  του έδωσε αυτό το δικαίωμα, του άνοιξε την πόρτα και ο μικρός δείχνει να έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.
Ο Κόνιαρης λοιπόν προέκυψε μέσα από μια διαδικασία την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν. Η ΕΟΚ, μέσα από τα προγράμματα της ανακαλύπτει και βγάζει ταλέντα στην επιφάνεια. Πολλοί παίκτες, όμως, «συστήνονται» στο μπασκετικό κοινό όταν πια φτάνουν να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής Παίδων, Εφήβων ή Νέων Ανδρών. Και συνήθως αυτό συμβαίνει σε κάποια μεγάλη διοργάνωση που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση ή μεγάλο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ.
Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά τα έχουν ήδη ανακαλύψει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν πάρει την απόφαση να συνεχίσουν εκεί συνδυάζοντας τις σπουδές με το μπάσκετ.
Το ζητούμενο λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι οι ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν καταλάβει πως το μέλλον είναι στους νεαρούς Έλληνες παίκτες, να κάνουν αυτό που κάνει εδώ και πολλά χρόνια η Ελληνική Ομοσπονδία. Να δημιουργήσουν δηλαδή τμήματα σκάουτινγκ και να ρίξουν το βάρος στην ανεύρεση ταλέντων  ώστε να βάλουν τις βάσεις για το μέλλον τους.
Πηγή:www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: