Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η επιτομή του γκολ που θέλει ο προπονητής!!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr το «παρασκήνιο» των γκολ του Ολυμπιακού επί της Μίλαν!

Η επιτομή του γκολ που θέλει ο προπονητής!
***Είναι αλήθεια ότι το ματς του Ολυμπιακού με τη Μίλαν του «κάθισε» καλά. Προηγήθηκε γρήγορα, στο πρώτο τέταρτο, αλλά κι έβαλε δεύτερο γκολ ακόμη πιο γρήγορα στο β΄ημίχρονο, στο πρώτο πεντάλεπτο. Δηλαδή η ομάδα πήρε ψυχολογία στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων, κάτι πάντοτε πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο.

***Όμως εξίσου αλήθεια είναι ότι αν δεν παίξεις μπάλα, δεν μπορείς σε τέτοιο επίπεδο να κρατήσεις το υπέρ σου σκορ. Και με την Ντινάμο Κιέβου ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί, αλλά ισοφαρίστηκε…Και θα μπορούσε και να χάσει. Τώρα, όμως, έβαλε και δεύτερο και τρίτο γκολ.

***Και πρέπει να δούμε το πώς έβαλε αυτά τα γκολ ο Ολυμπιακός. Γιατί έχει σημασία.

***Πραγματικά το 1-0 ήταν η επιτομή του γκολ που θέλει ένας προπονητής! Ένα γκολ με τέσσερις πάσες! Η μπάλα από τα χέρια του Ρομπέρτο πήγε στον Αμπιντάλ. Πρώτη πάσα, Αμπιντάλ σε Μαζουακού. Δεύτερη πάσα, Μαζουακού σε Τσόρι. Τρίτη πάσα, Τσόρι σε Ντοσεβί. Τέταρτη πάσα, Ντοσεβί σε Τσόρι και γκολ! Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα η μπάλα μεταφέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο από τη μία περιοχή στην άλλη και κατέληξε στα δίκτυα της Μίλαν! Από την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (Αμπιντάλ, Μαζουακού), στη δεξιά πλευρά (Ντοσεβί), μέσω του άξονα (Τσόρι) και το γκολ από τον άξονα (Τσόρι)!

***Μάλιστα πριν το γκολ αυτό, ο Ολυμπιακός πάλι θα μπορούσε να σκοράρει αυτή τη φορά με δύο πάσες (Κασάμι σε Τσόρι και Τσόρι σε Παπάζογλου), αλλά ο Παπάζογλου δεν το «έχει» το σπριντ και παρότι έβαλε καλά το σώμα του προτίμησε μία κακή πάσα αντί ενός σουτ.

***Τα άλλα δύο γκολ ήταν αλλιώς δομημένα.

***Στο 2-0 ήταν στο ξεκίνημα μία επέμβαση του Αυλωνίτη, με την μπάλα να περνάει από τα πόδια και των τριών άλλων αμυντικών (Ομάρ, Αμπιντάλ, Χολέμπας) και μέσω του Μανιάτη, με έξοχη ενέργεια να φτάνει πάλι στον Ομάρ κι ύστερα στον Κασάμι κι από εκεί με υπέροχη τριαντάρα πάσα στον Μαζουακού, που βρήκε με συρτή σέντρα τον σκόρερ Διαμαντάκο.

***Άλλη μία πολύ καλά χτισμένη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, με Αυλωνίτη, Μανιάτη, Κασάμι, Μαζουακού και Διαμαντάκο να κάνουν ιδανικές επιλογές! Γκολ κι αυτό για το οποίο ουσιαστικά χρειάστηκαν δύο καλές πάσες, του Κασάμι και του Μαζουακού.

***Στο 3-0 είχαμε αρχικά κλέψιμο της μπάλας με τάκλιν του Μπουχαλάκη και επέμβαση Διαμαντάκου και στη συνέχεια πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας επί μισό λεπτό, με συμμετοχή Μανιάτη, Μπουχαλάκη, Χολέμπας, Σαβιόλα, Γκαζαριάν, Μανιάτη, Σαλίνο και Κολοβού, δηλαδή σχεδόν ολόκληρης της ενδεκάδας! Για να καταλήξουμε, μέσα από ένα ωραίο άνοιγμα του Μανιάτη (πάλι ενεργή συμμετοχή στο γκολ, όπως και στο 2-0), στη φωτοβολίδα του Μπουχαλάκη.

***Ένα γκολ, που την ομορφιά του την είχε περισσότερο στην εκτέλεση κι όχι στη δημιουργία… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: