Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Δερμιτζάκης: «Το μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής», «Έπρεπε να ταράξουμε τα νερά»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης βρέθηκε σήμερα από νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής για να αποχαιρετήσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ.«Δικεφάλου του Βορρά» ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το πώς ήρθε το «διαζύγιο» με τον σύλλογο.

«Όμορφα κι ωραία»

Συγκεκριμένα, εξήγησε: «Χθες το βράδυ συναντηθήκαμε με τη διοίκηση με την οποία υπήρχε μία άριστη συνεργασία. Ψάξαμε να βρούμε τον τρόπο για αν ανακάμψει η ομάδα γιατί αυτό επιβάλλεται. Ξέρετε τι είδους συναισθήματα έχω για τον ΠΑΟΚ και πόσο ο πρόεδρος νοιάζεται για το καλό της ομάδας.

Ψάξαμε την καλύτερη λύση και λύσαμε τη συνεργασία μας όμορφα και ωραία όπως την ξεκινήσαμε. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν πήγανε όπως τα είχαμε σκεφτεί και προγραμματίσει»,
τόνισε αρχικά προσθέτοντας ότι νιώθει δικαιωμένος για την ευρωπαϊκή διάκριση:

«Είμαι δικαιωμένος»

«Έμεινα μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα, αισθάνομαι όμορφα, όμως, γιατί πέρασα από την οικογένεια ΠΑΟΚ τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής και πήρα μία κληρονομιά. Προσπαθήσαμε να βάλουμε υψηλούς στόχους, είμαι δικαιωμένος γιατί ένα μεγάλο στόχο τον πετύχαμε με την ευρωπαϊκή πορεία μας. Περάσαμε στους ομίλους και έτσι ο ΠΑΟΚ ξαναφτιάχνει το όνομά του και πετυχαίνει και την οικονομική εξυγίανσή του. Αυτή η επιτυχία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη ζωή μου. Εκείνες οι στιγμές ήταν ιδιαίτερες, πολύ ευχάριστες. Στο πρωτάθλημα, όμως, δεν είχαμε ανάλογη πορεία γι΄αυτό πήραμε την απόφαση για λύση συνεργασίας για το καλό ομάδας».

«Να ταράξουμε τα νερά»

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε τι άλλαξε σε σχέση με το όταν δήλωνε ότι θα φύγει ματωμένος από τον ΠΑΟΚ: «Πριν δέκα μέρες είχα μιλήσει για ηλεκτροσόκ. Τελικά πήραμε από κοινού την απόφαση για λύση της συνεργασίας. Είχαμε άριστη συνεργασία, δεν υπήρχε τυπική σχέση προέδρου, προπονητή, αλλά και οι δύο σκεφτόμασταν το καλό της ομάδας. Όταν κάτι δεν πάει καλά, αυτός που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο προπονητής και έτσι πήρε την απόφαση να ταράξουμε τα νερά. Ίσως ο προπονητής που θα έρθει να μπορεί να δώσει αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ».
«Χάθηκε η οικογένεια»

Παράλληλα, αποκάλυψε τι είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία τους στους παίκτες: «Μίλησα και στους παίκτες και τους είπα ότι δεν μπορεί να χάθηκε το ταλέντο, η ποιότητα. Χάθηκε όμως η ομοιογένεια της ομάδας και η οικογένεια. Πρέπει όμως και μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Η ομάδα είναι σε χρονικό σημείο που μπορεί να ανακάμψει. Στην Ευρώπη, η ομάδα είναι σε καλό σημείο και η πρόκριση θα παιχτεί στην Τούμπα. Πρέπει όμως να ανακάμψουμε και στο πρωτάθλημα».
Το «ευχαριστώ»…

Τέλος, ευχαρίστησε τη διοίκηση: «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θεωρώ ότι κέρδισα πάρα πολλά. Κέρδισε και ο ΠΑΟΚ. Δεν έγινε μόνη της πορεία στην Ευρώπη, κάτι έκανε και ο προπονητής. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την αγάπη που μου έδειξε και εσάς (σ.σ. δημοσιογράφους) γιατί θεωρώ ότι είχαμε καλή συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: