Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πέρασε από το Νησί η Εσπανιόλ

Τους πρώτους της βαθμούς μακριά από τη Βαρκελώνη πήρε η Εσπανιόλ. Για την έβδομη αγωνιστική πέρασε με 1-0 από τη Μαγιόρκα και υποχρέωσε τους Νησιώτες στην πρώτη του εντός έδρας ήττα. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο 31’ με πέναλτι του Λουίς Γκαρσία και παρότι έμειναν με δέκα παίκτες στο 35’ λόγω αποβολής του Οσβάλντο, κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους κι έφτασαν τους 12 βαθμούς.

Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε η Σανταντέρ, που νίκησε στο «Σαρδινέρο» την Αλμερία με 1-0 με τέρμα του Πέδρο Μουνίτις στο 32’. Λα Κορούνια και Οσασούνα έμειναν στο 0-0 στο «Ριαθόρ», αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμία και ιδιαίτερα τους Γαλιθιάνους, που παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα από το 34’ λόγω αποβολής του Καμούνιας. Τέλος, η Λεβάντε επικράτησε 2-1 της Σοσιεδάδ παραμένοντας για τέταρτη συνεχή αγωνιστική αήττητη.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής:

Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 2-0
(38’ Σιμάο, 73’ Ντιέγκο Κόστα)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-1
(47’ Ινιέστα, 63’ Πουγιόλ-38’ Πάμπλο)

Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
(55' Στάντσγκααρντ-30', 65' Ιγκουαΐν, 45', 50' πεν. Ρονάλντο)

Κυριακή 17/10/2010

Λα Κορούνια - Οσασούνα 0-0

Λεβάντε - Σοσιεδάδ 2-1
(59’ Ντελ Όρνο, 65’ Καϊσέδο-78’ Σαρπόνγκ)

Μαγιόρκα - Εσπανιόλ 0-1
(31’ πεν. Γκαρσία)

Σανταντέρ - Αλμερία 1-0
(32’ Μουνίτις)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σαραγόσα (20:00)

Οι ήττες από Μπαρτσελόνα και Βαλένθια, μπορούν να χαρακτηριστούν «εντός προγράμματος» για την Μπιλμπάο. Εντός προγράμματος όμως, πρέπει να θεωρούνται και οι νίκες απέναντι σε ομάδες όπως η Σαραγόσα. Ομάδες δηλαδή, που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας και δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό! Αντίπαλος για τους Βάσκους και η παράδοση αφού μετρούν 3 συνεχόμενες ισοπαλίες με τη Σαραγόσα στο «Σαν Μαμές». Η κακή κατάσταση των φιλοξενούμενων από την άλλη, μαρτυράτε και από τη φιλική ήττα από την Ουέσκα κατά τη διάρκεια της διακοπής. Τιμωρημένος ο Γιάροσικ για τη Σαραγόσα.

Σπόρτινγκ Χιχόν - Σεβίλλη (22:00)

Η βελτίωση της άμυνάς της κρίνεται επιτακτική, αν θέλει να μη γνωρίσει την ήττα από τη Σεβίλλη. Ο λόγος για τη Σπόρτινγκ Χιχόν που μόνο σε ένα ματς έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν πίσω, εξ ου και η μία μόνο νίκη σε έξι αγώνες. Ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, αφού θα απουσιάσουν οι μπακ Μποτία και Κανέγια. Από την άλλη, οι Ανδαλουσιανοί δείχνουν αναγεννημένοι με τον Γκεγκόριο Μανθάνο στο «τιμόνι» τους. Δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή του Νάβας, ακόμα πιο δύσκολη του Ντιέγκο Καπέλ, αλλά δύσκολα δεν θα βρει (επιθετικά) λύσεις η Σεβίλλη.

Δευτέρα 18/10/2010

Χέρκουλες - Βιγιαρεάλ (22:00)
Ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος η Χέρκουλες μέχρι στιγμής. Βρίσκεται στη 12η θέση της λίγκας, έχοντας παίξει με δύσκολους αντιπάλους και θα μπορούσε να ήταν ακόμα ψηλότερα αν δεν έχανε από τη Χετάφε. Απρόβλεπτη στο παιχνίδι της, δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Ακουιλάρ (χαφ) λόγω καρτών. Κι αν η Χέρκουλες είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, η Βιγιαρεάλ δείχνει πραγματικά ασταμάτητη. Θυμίζει το «κίτρινο υποβρύχιο» επί εποχής Πελεγκρίνι που «βούλιαζε» τα πάντα στο διάβα του. Νιλμάρ και Ρόσι έχουν ερωτική σχέση με τα δίχτυα και οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Βιγιαρεάλ. Μένει να δούμε αν επηρεάστηκε από τη διακοπή και το σερί των πέντε συνεχόμενων επιτυχιών της λάβει απότομα τέλος.

Η επόμενη (όγδοη) αγωνιστική:

Βαλένθια - Μαγιόρκα
Σαραγόσα - Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε - Σπόρτινγκ Χιχόν
Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
Αλμερία - Χέρκουλες
Ρεάλ Μαδρίτης - Σανταντέρ
Οσασούνα - Μάλαγα
Σοσιεδάδ - Λα Κορούνια
Εσπανιόλ - Λεβάντε

Δεν υπάρχουν σχόλια: