Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Βενγκέρ: «Σωστή η κόκκινη»

Τη δίκαια απόφαση του διαιτητή να δείξει την «κόκκινη κάρτα» στον Τζακ Γουίλσιρ της Άρσεναλ παραδέχτηκε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο μέσος των «κανονιέρηδων» έκανε ένα σκληρό τάκλιν στον Νίκολα Ζίγκιτς, αποβλήθηκε από την αναμέτρηση και θα είναι τιμωρημένος για τις τρεις επόμενες αναμετρήσεις της ομάδας του.

Ο Αλσατός τεχνικός ναι μεν συμφώνησε με το δίκαιο της απόφασης, ωστόσο υπεραμύνθηκε του ποδοσφαιριστή του, τονίζοντας ότι ήταν απλά μια λάθος εκτίμηση. Ο Βενγκέρ τόνισε ότι δεν είναι σκληρός ποδοσφαιριστής ο Γουίλσιρ και ότι αυτά συμβαίνουν:

«Δεν υπολόγισε σωστά το τάκλιν του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, όπως όφειλε. Ο Τζακ παραδέχτηκε ότι ήταν δίκαια η κάρτα, όμως μη λέμε ότι προσπαθούσε σε όλο τον αγώνα να κάνει σκληρά μαρκαρίσματα στους αντιπάλους. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου. Το μαρκάρισμα ήταν σε φάση εκνευρισμού και σίγουρα δεν ήθελε να χτυπήσει τον αντίπαλό του. Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Απέδωσε πολύ καλά και στα επιθετικά και στα αμυντικά του καθήκοντα και είχε ένα πολύ δημιουργικό παιχνίδι.

Μας έχουν γίνει τα περισσότερα φάουλ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και συνεχίζω να παροτρύνω τους παίκτες μου να παίξουν ποδόσφαιρο. Εντάξει πήραμε μία κόκκινη που την αξίζαμε. Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε; Τίποτα παραπάνω. Ο Γουίλσιρ θα τιμωρηθεί για τρεις αγώνες. Του έχω μιλήσει ήδη. Είπε ότι υπολόγισε λάθος το τάκλιν, πέτυχε τον Ζίγκιτς στον αστράγαλο και του άξιζε η κόκκινη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: