Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αβέβαιο το μέλλον του Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ

ο μέλλον του Γουέιν Ρούνεϊ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται όλο και πιο αβέβαιο μετά τα σημερινά ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ’γγλος διεθνής επιθετικός είναι έτοιμος να φύγει από το σύλλογο. Η εφημερίδα "Sunday Mirror" αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Ρούνεϊ θα αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ τον Ιανουάριο, κι ενώ αυτό κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται, εν τούτοις υπάρχει η αίσθηση ότι η θέση του στην ομάδα γίνεται ολοένα και πιο ασταθής.

Ο Ρούνεϊ έμεινε στον πάγκο στη χθεσινή εντός έδρας ισόπαλη αναμέτρηση (2-2) με τη Μπρόμγουϊτς για το πρωτάθλημα, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως τιμωρία η οποία επιβλήθηκε στον παίκτη από τον μάνατζερ των "κόκκινων διαβόλων", Αλεξ Φέργκιουσον, για σχόλια που είχε κάνει ο Ρούνεϊ μια-δυο ημέρες νωρίτερα.

Ύστερα από την ανάδειξή του ως "ποδοσφαιριστή της χρονιάς" την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η φόρμα του Ρούνεϊ υπέστη μια απότομη πτωτική πορεία, που άρχισε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής και συνεχίζεται μετά τις αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του.

Αν και ο Φέργκιουσον έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να τον επαναφέρει στην πρότερη καλή κατάσταση, εν τούτοις ο παίκτης δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται, δείχνοντας άκεφος και απογοητευμένος. Το συμβόλαιο του Ρούνεϊ λήγει το καλοκαίρι του 2012 και οι σύμβουλοί του προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία, όμως η διοίκηση της Γιουνάιτεντ είναι απρόθυμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 160.000 λιρών (256.000 δολάρια) την εβδομάδα.

Ενδεχόμενη πώλησή του τον Ιανουάριο, με ένα ποσό που ενδέχεται να είναι της τάξης των 60.000.000 λιρών, θα βοηθούσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατεύθυνση της αποπληρωμής του χρέους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: