Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ερευνα της FIFA για δημοσίευμα των "Times"

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για δημοσίευμα εφημερίδας, που αναφέρει ότι δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής προσφέρθηκαν να πουλήσουν την ψήφο τους στη διαδικασία για την επιλογή της χώρας που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα "Times" αναφέρει ότι οι προτάσεις έγιναν από εκπροσώπους που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα μιας κοινοπραξίας αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νιγηριανός Aμος Αντάμου ζήτησε χρήματα για ένα προσωπικό σχέδιο και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ωκεανίας, ο Ρέιναλντ Τεμάρι από την Αϊτή, ήθελε χρήματα για να δημιουργήσει μια αθλητική ακαδημία.

Η FIFA θα αποφασίσει στις 2 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το 2022. Οι επιλογές θα γίνουν από την 24μελή εκτελεστική επιτροπή. Επί του θέματος, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου προέβη σε μια λιτή δήλωση: "Η FIFA έχει ήδη ζητήσει να λάβει όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτό το θέμα (το ρεπορτάζ της εφημερίδας) και περιμένει να λάβει το υλικό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η FIFA θα εξετάσει αμέσως το διαθέσιμο υλικό και όταν η ανάλυση ολοκληρωθεί τότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει για ενδεχόμενες επόμενες ενέργειες. Εν τω μεταξύ, η FIFA δεν είναι σε θέση να παράσχει οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα".

Για το Μουντιάλ το 2018 έχουν υποβάλει υποψηφιότητα Αγγλία και Ρωσία, ενώ κοινή υποψηφιότητα υπάρχει από τις Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία. Οι υποψήφιοι για τη διοργάνωση το 2022 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, το Κατάρ και η Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: