Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

«Ροπαλιά» Παπάζογλου στο 92’. Στο 1-1 Ηρακλής και Σέρρες

Με τον Τάσο Παπάζογλου να σκοράρει στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πανσερραϊκός πήρε έναν «χρυσό» βαθμό (1-1) από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο.Ο Γηραιός που προηγήθηκε με τον Σολτάνι στο 11’, δεν κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας, την ίδια ώρα που τα «λιοντάρια» εξακολουθούν να βρίσκονται στην ουρά του πίνακα.

Επιθετική διάθεση…

Με στόχο τη νίκη που θα τον έφερνε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, παρατάχθηκε ο Ηρακλής στο «Καυτατζόγλειο» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επιλέγει ένα άκρως επιθετικό σχήμα με τους Σίσιτς, Μάρα, Σολτάνι και Ιάκομπ να αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τους γηπεδούχους. Την ίδια ώρα, ο Πανσερραϊκός με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους, ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να κερδίσει τρεις βαθμούς και να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας.

Ο Ηρακλής την υπεροχή…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε αναγνωριστικές κινήσεις και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να… ρισκάρουν για κάποιο γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Γηραιός ωστόσο άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του από το 10’ και ύστερα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και καταφέρνοντας να προηγηθεί στο 11’ με σουτ του Σολτάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Μετά την επίτευξη του 1-0, οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και απείλησαν εκ νέου την εστία του Ράντμαν με τα σουτ του Αραμπατζή (16’) και του Σολτάνι (17’), στα οποία ο γκολκίπερ των Σερρών δεν έδειξε να ανησυχεί και ιδιαίτερα.

Ισορρόπησαν οι Σέρρες

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν δέκα αγωνιστικά λεπτά για να ξεπεράσουν το σοκ του γκολ και στο 22’ έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ελευθερόπουλου, όταν και ο Παντελιάδης με κεφαλιά, δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Μπέλιτς στο 23’, με τα «λιοντάρια» να έχουν ανεβάσει πλέον την απόδοση τους και να πιέζουν για την ισοφάριση, χάνοντας την σημαντικότερη ευκαιρία τους στο 40’ όταν και ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε εντυπωσιακά τον «κεραυνό» του Λεοζίνιο.

Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική φάση του πρώτου μέρους, με το δεύτερο να ξεκινάει με μία αλλαγή για τις δύο ομάδες. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς αντικατέστησε τον Αμπουμπακάρι με τον Ανάκογου, θέλοντας να δώσει μία νέα και πιο επιθετική πνοή στη μεσαία γραμμή του Πανσερραϊκού.

Χωρίς ρυθμό…

Η είσοδος του νεαρού στο παιχνίδι δεν έδειξε ικανή να αλλάξει την ροή του ματς, καθώς οι γηπεδούχοι, εύκολα ή δύσκολα συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να γίνονται και απειλητικοί για την εστία του Ράντμαν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β’ μέρους να καταγράφεται στο 60’ όταν και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αραμπατζή.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως έχουν συμβιβαστεί σε αυτό το 1-0 και μονάχα ο Ηρακλής έδειξε την διάθεση να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, με τον Ράντμαν ωστόσο να νικάει και τον Ιάκομπ στο σουτ του Ρουμάνο στο 82’.

«Σοκ» με Παπάζογλου…

Ενώ όλα έδειχναν πως ο Ηρακλής θα πάρει τη νίκη, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ελευθερόπουλος έκανε μία πολύ άσχημη σε έξοδο, μετά από κόρνερ του Λεοζίνιο, με τη μπάλα να φτάνει στον Παπάζογλου ο οποίος με δυνατό σουτ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αυτή ήταν και η πρώτη ισοπαλία του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε αήττητος για τρίτη σερί επίσκεψη του στο Καυτατζόγλειο.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Χοσέμι, Αραμπατζής, Κανακούδης, Κάρλος Σέζαρ, Ντάνι, Σίσιτς (65' Στσοτ), Σολτάνι (89' Βουτσιάς), Μάρα (71' Κομπαγιάσι), Ιάκομπ.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άμο, Κάστρο, Μπέλιτς, Παντελιάδης (83' Ντιόγκο), Ντάλε, Μαβένε, Παπάζογλου, Σουμπίνιο (73' Γεωργιάδης), Λεοζίνιο, Αμπουμπακάρι (46' Ανάκογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: