Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Έσπασε την παράδοση!

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του, κόντρα στην Λάρισα, πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε 2-0 στο Αλκαζάρ χάρη σε γκολ των Κρις (39’) και Ρομπέρτο (41’). Καλύτεροι οι Αρκάδες στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασαν και άλλες ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Μετίν στο 13’. Πολλές οι αποδοκιμασίες για τον Γιάννη Παπακώστα και τους παίκτες του. ι Αρκάδες ξεκίνησαν δυνατά και έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Ο Μπαρτολίνι έπιασε την κεφαλιά μόλις στο 4ο αλλά ο Βιέρα έδιωξε. Στο 13ο η Λάρισα είχε την καλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπαρτολίνι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο κ. Λαμπρόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Ο Ντεγκρά σταμάτησε τον Μετίν και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Οι Αρκάδες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Κρις στο 38’. Ο Πορτογάλος έκανε ωραίο γυριστό από το ύψος της περιοχής και πάγωσε το Αλκαζάρ. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Ροτζέριο έκανε κάθετη πάσα στον Ρομπέρτο και ο Βραζιλιάνος με πλασέ έκανε το 2-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Γιάννη Παπακώστα να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στο γήπεδο τους Αμπουχατζίρα και Κανόμπιο. Αυτό άφησε πολλούς κενούς χώρους στον Αστέρα, ο οποίος στην κόντρα ήταν φωτιά. Όσο τα λεπτά περνούσαν, υπέρ του Αστέρα, η Λάρισα ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ντεγκρά με μακρινά σουτ, κυρίως του Μετίν.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης εκτός από τις αποδοκιμασίες που υπήρχαν προς τους παίκτες της Λάρισας δεν έγινε κάποια φάση που θα άλλαζε την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Αρκάδες έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης και επικράτησε για πρώτη φορά της Λάρισας. ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Nταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ(73' Βελάσκο), Σίμιτς, Γκέρεμι(46' Αμπουχατζίρα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Πούρι(46' Κανόμπιο).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Αμπουχατζίρα, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Φαλάγκας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος(60' Φυτανίδης), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Κρις, Αράς(72' Φορτούνης), Καρέρα, Ρομπέρτο(90' Σκόνδρας), Ροτζέριο.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Φορτούνης, Φρανκού, Ρίος, Σκόνδρας, Ορόθκο, Φυτανίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Αλκαζάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: