Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Με το… αριστερό η νέα Λίβερπουλ

Παρουσία του νέου ιδιοκτήτη, Τζον Χένρι και του νέου προέδρου της Τομ Γουέρνερ, η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από την Έβερτον στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, για την όγδοη αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Κέιχιλ και Αρτέτα στο 34’ και 50’ αντίστοιχα, ενώ ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε σε όλο το ματς.
Η Έβερτον μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μετά από μισή ώρα παιχνιδιού περίπου κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κόλεμαν έκανε την κούρσα από τα δεξιά, «έκοψε» την μπάλα στον επερχόμενο Κέιχιλ και αυτός με σουτ έκανε το 1-0 για τα «ζαχαρωτά», το οποίο έμελε να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με γκολ για τους «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ. Ο Κυργιάκος έδιωξε με το κεφάλι, στρώνοντας την μπάλα στον αμαρκάριστο Αρτέτα, ο οποίος με σουτ «έγραψε» το 2-0.

Από το σημείο αυτό και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο γήπεδο ψάχνοντας τρόπο να αντιδράσουν. Πίεσαν πάρα πολύ τους αντιπάλους τους, αφήνοντας όμως χώρους στην ήδη προβληματική τους άμυνα, κινδυνεύοντας στις αντεπιθέσεις. Το σκορ ωστόσο δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ρόι Χότζον να παραμείνει στη ζώνη του υποβιβασμού (!), ενώ αυτή του Ντέιβιντ Μόγες να ανέβει στην ενδέκατη θέση με εννέα πόντους.

Αυτή ήταν η 57η νίκη της Έβερτον σε σύνολο 183 παιχνιδιών με τη Λίβερπουλ στο αγγλικό πρωτάθλημα, με την οποία μάλιστα ξεπέρασε κατά μία τις 56 επιτυχίες των «κόκκινων», με 70 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.

ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Μπάινς, Ντιστέν, Γιαγκέλκα, Νέβιλ, Όσμαν (46’ Μπιλιαλεντίνοφ), Χάιτινχα (72’ Χίμπερτ), Κέιχιλ, Αρτέτα (74’ Μπέκφορντ), Κόλεμαν, Αγεγκμπένι

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ρόι Χότζον): Ρέινα, Κάραγκερ, Κυργιάκος, Σκρτελ, Κοντσέσκι, Μεϊρέλες, Λούκας (71’ Ενγκόγκ), Μάξι (84’ Γιοβάνοβιτς), Τζέραρντ, Κόουλ (79’ Μπάμπελ), Τόρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: