Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Τα «κανόνια» του Κόπα Αμέρικα!!

Ατομικά διέπρεψαν (και) στη φετινή σεζόν. Μπορούν όμως να «κολλήσουν» δύο «μπομπέρ» σε μια ομάδα (όπως ο Μέσι και ο Αγκουέρο); Διότι θα έχει αρκετούς τέτοιους το Κόπα Αμέρικα της Χιλής.

Τα «κανόνια» του Κόπα Αμέρικα
Το Κόπα Αμέρικα έχει συνήθως θέαμα, ανατροπές, σασπένς. Όπως όλες οι μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις δηλαδή. Σε όλα αυτά προσθέτουμε και τους μεγάλους σκόρερ και Δόξα τω Θεώ κατά καιρούς παίρνουν μέρος πολλά «κανόνια» και θα έχει και αυτή τη φορά αρκετούς παίκτες που είναι «ερωτευμένοι» με τα δίχτυα και παίζουν στην ίδια ομάδα.

Η δυάδα που ξεχωρίζει είναι από την Αργεντινή, καθώς το Μέσι-Αγκουέρο προσέφερε 90 (!) στο ποδοσφαιρικό κοινό κατά τη διάρκεια του 2014-15.

Μέσι-Αγκουέρο (Αργεντινή)

Όλο το ρόστερ της Αργεντινής «τρομάζει» και κυρίως η επιθετική της πεντάδα. Τέβες, Ιγκουαίν, Λαβέτσι, αλλά κατά βάση Μέσι-Αγκουέρο. Ο πρώτος σημείωσε με την Μπαρτσελόνα 58 τέρματα στη φετινή σεζόν και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι 32. Πάντως και οι υπόλοιποι δεν πάνε πίσω, καθώς ο φορ της Γιουβέντους έβαλε 29, όσα και αυτός της Νάπολι.

Νεϊμάρ-Φιρμίνιο (Βραζιλία)

Ντούγκλας Κόστα, Λεάντρο Νταμιάο, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Κακά, Νεϊμάρ, Ρομπίνιο και Ντιέγκο Ταρντέλι έχει να αντιπαραθέσει το άλλο μεγάλο όνομα της διοργάνωσης, Βραζιλία, αν και καμία από τις δυο τους δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα πέτυχε 39 γκολ στην πρώτη του σεζόν με τους Καταλανούς. Ο παίκτης με τον οποίο είναι πιθανόν να συνεργάζεται στην επίθεση της «σελεσάο» είναι ο Ρομπέρο Φιρμίνιο, ο οποίος σκόραρε δέκα φορές με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ.

Τζάκσον Μαρτίνες-Κάρλος Μπάκα (Κολομβία)

Με τον Ραδαμέλ Φαλκάο να πραγματοποιεί μια κάκιστη σεζόν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας μόλις τέσσερα γκολ στις 26 εμφανίσεις που έκανε στην Premier League τα πρώτα «βιολιά» της Κολομβίας είναι ο Τζάκσον Μαρτίνες και ο Κάρλος Μπάκα. Ο πρώτος σκόραρε 32 φορές σε 42 ματς με την Πόρτο και ο δεύτερος, ο οποίος χάρισε το Europa League με το γκολ του στον τελικό με την Ντνίπρο, έβαλε συνολικά 28 τέρματα.

Καβάνι-Ρολάν (Ουρουγουάη)

Το δοκιμασμένο δίδυμο των προηγούμενων ετών της Ουρουγουάης, Σουάρες-Φορλάν «έσπασε». Ο πρώτος δεν μπορεί να ενισχύσει την Εθνική του ομάδα, καθώς κουβαλάει την τιμωρία της FIFA, από το δάγκωμα στον Κιελίνι στον Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο δεύτερος είναι πλέον 36 ετών. Φορλάν δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει Ρολάν. Ο επιθετικός της Μπορντό πέτυχε 16 στη φετινή σεζόν με την Μπορντό και δίπλα του θα έχει τον «καυτό», Έντισον Καβάνι, που σκόραρε 31 φορές σε επίσημα ματς, μια φορά παραπάνω από τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

Σάντσες- Βάργκας (Χιλή)

Για το τέλος έμεινε η οικοδέσποινα Χιλή, η οποία έχει το λιγότερο δυνατό δίδυμο (συγκριτικά με τα παραπάνω) στην επίθεση, αλλά και πάλι πρόκειται για υπολογίσιμο. Ο Αλέξις Σάντσες της Άρσεναλ πέτυχε 25 τέρματα σε 52 αγώνες στην πρώτη του χρονιά στους «κανονιέρηδες» και ο Εδουάρδο Βάργκας μόλις τρία γκολ σε 21 παιχνίδια που έδωσε με την ΚΠΡ, ως δανεικός από τη Νάπολι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: