Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Έχουν μείνει μόνο τα διαδικαστικά»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και γνωστός νομικός, ο Βασίλης Γκαγκάτσης και μίλησε για τους τρόπους που θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν στην Φούτμπολ Λιγκ σύμφωνα με τον νόμο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Η προκήρυξη δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε από την Φούτμπολ Λιγκ ούτε από την ΕΠΟ. Επιβεβαιώθηκε αυτό και αυτή η εξέλιξη ήταν αυτονόητη. Μένουν τα διαδικαστικά πλέον. Όλα αυτά θα ολοκληρωθούν και οι πρώτες διαπιστώσεις θα γίνουν μετά τις 20 του μηνός. Εκτιμώ πως αν χρειαστεί να γίνουν μπαράζ, θα γίνουν τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου. Τρίτη-Τετάρτη νομίζω θα έχουν ολοκληρωθεί οι επικυρώσεις και των δύο κατηγοριών. Στη συνέχεια θα κάνει η Φούτμπολ Λιγκ πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλες τις ομάδες. Από εκεί θα φανεί πόσα κενά θα υπάρχουν και ο κ. Καλογιάννης θα ζητήσει μια προθεσμία. Στην συνέχεια θα έρθει η ΕΠΟ ως διοργανώτρια του πρωταθλήματος και θα αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν τα κενά. Αν είναι τέσσερα τα κενά δεν θα χρειαστεί να γίνει τίποτα ενώ αν είναι λιγότερα θα γίνουν αγώνες κατάταξης. Μένουν τα διαδικαστικά μονάχα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το βασικότερο έγινε και ήταν να γίνει το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής με 20 ομάδες. Εκτιμώ ότι η Φούτμπολ Λιγκ, στη πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα στείλει δεν θα δώσει πάνω από μια βδομάδα. Μέχρι 24 του μηνός θα έχει οριστεί τελική ημερομηνία οπότε δεν θα προλάβει τις ομάδες το νέο μέτρο που θα βγει».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει κάποια ομάδα που έχει υποβιβαστεί:
«Δεν έχει καμία σημασία από το που προέρχεται η ομάδα που έχει δικαίωμα και δεν θέλει να παίξει. Αν μια ομάδα για κάποια αδυναμία δεν μπορεί να παίξει στη Β’ το κενό θα καλυφθεί από την Γ’ εθνική. Οι ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν δεν μπορούν να παραμείνουν και αυτό το λέει ο κανονισμός ξεκάθαρα και στο άρθρο 4 και σε άλλα άρθρα. Η εκτίμηση μου είναι πως αμέσως μετά την επικύρωση των βαθμολογιών θα προκύψουν τα κενά και η ανάγκη της ΕΠΟ να τα καλύψει».
Για το πότε θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης αν χρειαστούν:
«Έχει την δυνατότητα η ΕΠΟ με μια παράταση να τα κάνει και τον Ιούλιο. Εκτιμώ ότι επειδή όλα θα γίνουν μέσα σε μια βδομάδα, αν χρειαστεί να γίνουν αγώνες κατάταξης θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: