Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Έχουμε μάθει από πέρσι…»


Καλύτερος και πιο υποψιασμένος από πέρσι είναι ο Ολυμπιακός στους φετινούς τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε στο sport-fm.gr ο Ματ Λοτζέσκι.«Θα έρθουν για μάχη,να είμαστε έτοιμοι»,είπε.

«Έχουμε μάθει από πέρσι…»

Μιλώντας στο sport-fm.gr, ο Αμερικανός φόργουορντ απέδωσε στην άμυνα, τη συγκέντρωση και την αποφασιστικότητα το 2-0 της ομάδας του, αλλά ξεκαθάρισε πως απομένει μια νίκη και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την τελευταία αντεπίθεση των «πράσινων».

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα:

-Ματ, κάνατε το 2-0 και απέχετε μια νίκη από τον τίτλο. Τι άλλαξε και φανήκατε περισσότερο συγκεντρωμένοι από άλλα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ; «Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι από άλλες φορές. Ελέγξαμε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ όταν χρειάστηκε. Αλλάξαμε κάποια πράγματα και μάθαμε από την ήττα μας πέρσι εδώ. Βρήκαμε τρόπο να νικήσουμε και είμαστε πιο κοντά στο στόχο».

-Βλέπουμε ότι σε σχέση με το παρελθόν ο Ολυμπιακός παίζει πλέον με περισσότερη ηρεμία και συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ. Πού οφείλεται αυτό; Έχει παίξει ρόλο ο προπονητής; «Προσπαθούμε να μην εκνευριζόμαστε και να μην αντιδράμε σε σφυρίγματα ή σε ό,τι γίνεται στην κερκίδα. Από πλευράς στρατηγικής προσπαθούμε να περιορίσουμε τα μακρινά σουτ του αντιπάλου κι αν ο Μαυροκεφαλίδης βάλει πολλούς πόντους, ας είναι, αρκεί να μην βάλουν πολλούς πόντους και οι άλλοι».

-Φυσικά και η άμυνα στον Διαμαντίδη παίζει ρόλο… «Θέλουμε να περιορίσουμε τη δράση του. Γενικά παίζουμε καλή άμυνα και ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλές λύσεις με τον Γκιστ, τον Παππά και τον Μπατίστα εκτός μάχης».

-Πώς περιμένετε το τρίτο παιχνίδι της σειράς; «Ξέρουμε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν τελειώνει τίποτα πριν από την τρίτη νίκη και ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη του την Κυριακή. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω πως έχουμε μάθει από πέρσι. Προφανώς θεωρώ πως έχουμε καλύτερη ομάδα και αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα τα καταφέρουμε».

-Ξέρεις ότι είστε η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού που νικά δύο φορές εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό σε μια σεζόν τα τελευταία 23 χρόνια; «Ναι, και μάλιστα έχουμε κερδίσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Αυτό δείχνει ότι είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι. Οφείλεται κυρίως στην άμυνά μας και στο καλό μας ομαδικό παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: