Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Copa America σημαίνει ποδόσφαιρο!!

Η στιγμή για την έναρξη του 44ου Copa America το οποίο φέτος διεξάγεται στη Χιλή έφτασε και φέτος μιλάει… ελληνικά, καθώς η διοργάνωση θα φτάσει στις οθόνες μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Copa America σημαίνει ποδόσφαιρο!

Μπορεί τον Ιούνιο κατά κανόνα η ποδοσφαιρική δράση στην Ευρώπη να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στη Λατινική Αμερική, καθώς σήμερα (02:00 ξημερώματα Παρασκευής για την ακρίβεια από τον ΣΚΑΪ) θα πραγματοποιηθεί η σέντρα του 44ου Copa America το οποίο διεξάγεται φέτος στη Χιλή, ανάμεσα στους οικοδεσπότες και το Εκουαδόρ.

Δώδεκα ομάδες εκ των οποίων οι δέκα από τη Νότια Αμερική και με το Μεξικό και την Τζαμάικα να συμπληρώνουν το «παζλ» της διοργάνωσης, ρίχνονται στη μάχη για να επιβάλουν την κυριαρχία τους σε ένα τουρνουά το οποίο παραδοσιακά ενδείκνυται για εκπλήξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτη σε κατακτήσεις στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι ούτε η Βραζιλία, ούτε η Αργεντινή που ίσως να περίμενε κανείς, αλλά η Ουρουγουάη που σε κάθε περίπτωση αποτελεί μία από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής. Οι «σελέστε», μάλιστα, είναι οι κάτοχοι του τίτλου, καθώς κατέκτησαν την τελευταία διοργάνωση του 2011 μέσα στην Αργεντινή και ο στόχος τους δεν είναι άλλος φέτος από την υπεράσπιση των κεκτημένων τους.

Παρ’ όλα αυτά, όσο ταλαντούχα και να είναι αυτή η «φουρνιά» της εθνικής Ουρουγουάης, από τη στιγμή που απουσιάζει ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, Λουίς Σουάρες, λόγω της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από τη FIFA, τότε αυτόματα ο τίτλος φαντάζει υπόθεση για δύο, με τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ να στοχεύουν σε ένα τρόπαιο το οποίο δεν έχουν κατακτήσει ποτέ.

Αργεντινή και Βραζιλία μπορεί, λοιπόν, να είναι τα φαβορί και λόγω παράδοσης και λόγω δυναμικότητας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη διοργανώτρια, Χιλή του Αλέξις Σάντσες, την Κολομβία των Χάμες και Φαλκάο που όπως έδειξε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά σύνολα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και τις εθνικής ομάδες της Παραγουάης και του Μεξικού που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες που τις αναλογούν.

Η διοργάνωση παίζει… μπάλα και στην Ελλάδα μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και θα γεμίζει τα βράδια μας, μέχρι και τον τελικό της 4ης Ιουλίου.

ΟΜΙΛΟΙ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
1.ΧΙΛΗ
2.ΜΕΞΙΚΟ
3.ΕΚΟΥΑΔΟΡ
4.ΒΟΛΙΒΙΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
1.ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
2.ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
3.ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
4.ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
1.ΒΡΑΖΙΛΙΑ
2.ΚΟΛΟΜΒΙΑ
3.ΠΕΡΟΥ
4.ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

* Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά και οι δύο καλύτερες τρίτες.
* Στα προημιτελικά διασταυρώνονται ο 1ος του Α’ ομίλου με τον καλύτερο τρίτο των ομίλων, οι 2οι του Α’ και του Γ’ ομίλου, ο 1ος του Β’ ομίλου με τον 2ο καλύτερο τρίτο των ομίλων και ο 1ος του Γ’ ομίλου με τον 2ο του Β’ομίλου.

Οι τροπαιούχοι του Copa America

Ουρουγουάη: 15 κατακτήσεις
Αργεντινή: 14 κατακτήσεις
Βραζιλία: 8 κατακτήσεις
Παραγουάη: 2 κατακτήσεις
Περού: 2 κατακτήσεις
Κολομβία: 1 κατάκτηση
Βολιβία: 1 κατάκτηση *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: