Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Super 3: «Καλή φώτιση...»

Θέση για τις εξελίξεις σε ΠΑΕ και ΚΑΕ Άρης πήρε ο Super 3, ο οποίος αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης με τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά και στην επόμενη μέρα στο μπασκετικό τμήμα. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 20 Ιουνίου έχει δρομολογηθεί μια σειρά επαφών των οργανωμένων με τους παράγοντες της μπασκετικής ομάδας.

Αναλυτικά:

"Κατά τη θρησκευτική παράδοση, το Άγιο Πνεύμα είναι ο κυρίαρχος χορηγός δύναμης, πρόνοιας, σοφίας, πνευματικής και νοητικής διαύγειας. Χαρίσματα ψυχικά που όλοι οι άνθρωποι τα έχουν ανάγκη, χαρακτηριστικά που προσδίδουν ψυχική ισορροπία και πνευματική δύναμη.

Διαχρονικά, πολλά από τα παραπάνω χαρίσματα τελούν σε έλλειψη στο μυαλό και στο ψυχισμό μερίδας Αρειανών. Ως γνήσιοι «ειδωλολάτρες» κάποιοι από την οικογένεια του ΑΡΗ αναζητούν την πίστη στην ομάδα σε ονόματα παικτών, παραγόντων, προπονητών. Κλείνουν τα μάτια και κυρίως απομονώνουν από τη μνήμη το γεγονός ότι η ζωογόνος δύναμη στον ΑΡΗ ήταν, είναι και θα είναι οι οπαδοί του.

Σχεδόν μεταφυσικά το γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» παραμένει για πάνω από 4 δεκαετίες απόρθητο στην Ευρώπη. Δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ποιότητα των παικτών και των προπονητών αυτό το μοναδικό επίτευγμα και τρανό παράδειγμα ότι το κάστρο παρέμεινε απόρθητο απέναντι στη Ρόμα με τον ΑΡΗ στη Β' Εθνική.

Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην βεβαιότητα του κόσμου ότι αυτό το γήπεδο σε ευρωπαϊκούς αγώνες είναι απόρθητο. Βεβαιότητα που τη νιώθεις στον αέρα, τη βλέπεις στα μάτια του κόσμου, περνάει στους παίκτες. και ο μύθος ενισχύεται. Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και σε άλλα πράγματα; Γιατί να μην θεωρούμε αυτονόητη την επιτυχία καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς;

Η πίστη στο Ευρωπαϊκό αήττητο δεν σταματά στο ημίχρονο ενός αγώνα. Γιατί η πίστη στην επιτυχία της χρονιάς σταματάει στο δεύτερο ή στο τρίτο άτυχο αποτέλεσμα, στον τάδε προπονητή ή στο δείνα ποδοσφαιριστή που αποχώρησε;

Αυτή την εποχή στον ΑΡΗ δυο θέματα πρέπει να κυριαρχούν. Το πρώτο αφορά την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Είναι η εποχή που και το ένα διαρκείας παραπάνω παίζει το ρόλο του. Είναι η εποχή που στήνεται η ομάδα της επόμενης χρονιάς, η οποία θα χτισθεί στο στάδιο της προετοιμασίας που έπεται.

Είναι η εποχή που τοποθετείται ο αγωνιστικός πήχης ο οποίος είναι, σε όλες τις ομάδες και ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση, απόλυτα συνυφασμένος και συνδεδεμένος με τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας που τώρα, αυτήν την νεκρή από άλλα έσοδα περίοδο θα βρουν κατόχους για το ομορφότερο μέρος της υφηλίου, το Κλεάνθης Βικελίδης, των χρωμάτων, των ήχων και των απίστευτων συνθημάτων.

Καλή φώτιση σ' όσους, με πρόφαση ό,τι άκουσαν ή ό,τι νόμισαν ή ότι τους μεταφέρθηκε ή ό,τι φαντάστηκαν, στερούν από την ομάδα τα έσοδα αλλά και τη φυσική τους παρουσία.
Το δεύτερο αφορά τις εξελίξεις στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, οι οποίες εξελίξεις πρέπει να συμβούν για να έχει μέλλον το αγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος είναι απαραίτητη για όλους όσους έχουν ρόλο στον μπασκετικό ΑΡΗ και έχουν ευθύνες για τα φετινά ευτράπελα

Την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος χρειάζονται επειγόντως και εσπευσμένα και στην ΕΠΟ. Το «μαγαζάκι» αφού κατέβασε στόρια επί 15 μέρες, όπου να 'ναι ξανανοίγει και μαζί του θα ξανανοίξει και ο κύκλος των χαμένων και χειρόγραφων ασφαλιστικών ενημεροτήτων, των συμβολαίων που κάνουμε «α-μπε-μπα-μπλομ» για να βρούμε αν πληρώθηκαν ή δεν πληρώθηκαν.

Η ελληνική δικαιοσύνη, αθλητική και πολιτική, μαζί με τις ευχές μας για καλά ξεμπερδέματα θα πρέπει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος γονατιστή να προσεύχεται και να εκλιπαρεί για βοήθεια. Κασέτες, καταγγελίες, μπράβοι, καμένα αυτοκίνητα. Όταν κάποιοι αντί για την πόρτα των φυλακών ανοίγουν την πόρτα του ποδοσφαίρου σε ελεεινούς και κακοποιούς, αργά η γρήγορα θα κληθεί η δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες άλλων.

Σε ένα μόνο χρόνο, 2-3 άνθρωποι που παρασιτικά ζουν από το ποδόσφαιρο, έχουν πετύχει να το κάνουν περίγελο στην Ευρώπη και να το πάνε δεκαετίας πίσω.

Να μην αφήσουμε δίχως ευχές και τους ανησυχούντες φιλάθλους του ΑΡΗ. Το Άγιο Πνεύμα, ευχή όλων είναι, να τους αγγίξει και με το παραπάνω. Να μετατρέψουν την αρνητική τους ανησυχία και ανασφάλεια σε εγρήγορση, συμμετοχή και συστράτευση. Μακάρι να τους έρθει κάποια στιγμή η επιφοίτηση ώστε να πάψουν να πληγώνουν και να μειώνουν τόσο εύκολα και με τόση ένταση την ίδια τους την ομάδα.

Ευχής έργο θα είναι να μπορέσουν κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι γι' αυτούς αντίπαλο σωματείο και να διοχετεύσουν την ενέργειά τους όλη για να κάνουν καλό στην ομάδα κι όχι απλά και μόνο να φροντίζουν να πουν αυτό που «νομίζουν» ότι ισχύει.

Βέβαια η προϊστορία δεκαετιών ολόκληρων έχει καταδείξει με σαφήνεια ότι η συγκεκριμένη νοοτροπία δεν εκλείπει εύκολα, απλά πέφτει σε «χειμερία νάρκη» όταν οι συνθήκες δεν την ευνοούν και με την πρώτη «ευκαιρία» ξεπηδά και πάλι, αναγκάζοντας μας να την υποστούμε.
Το σίγουρο - και συνάμα ελπιδοφόρο - είναι ότι τα άτομα, που τους εκφράζει η νοοτροπία αυτή, ολοένα και λιγοστεύουν. Καλό θα είναι και κάποια στιγμή να εκλείψουν τελείως. Καλό για όλους μας. Και ιδιαίτερα για τον ΑΡΗ.

Καλή φώτιση. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: