Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο Αργύρης Καμπούρης στο «Αθλητικό Metropolis»

Ο Αργύρης Καμπούρης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη μεγάλη επιτυχία του 1987, ακριβώς πριν από 24 χρόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο «τίμιος γίγαντας» του ελληνικού μπάσκετ, μεταξύ των άλλων τόνισε:
- «Δεν θα άλλαζα με τίποτα εκείνη την επιτυχία. Από τότε άλλαξαν τα πάντα στη ζωή μας. Εκτοξεύτηκε το ελληνικό μπάσκετ. Ασχολήθηκαν με το άθλημα πολλά παιδιά, ο κόσμος το αγκάλιασε και στη συνέχεια ήρθαν κι άλλες επιτυχίες. Είχε γίνει βέβαια η δουλειά σε βάθος από το Κώστα Πολίτη από το 1984 και μετά, με ένα πάντρεμα παλαιών παικτών, όπως οι Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας, Σταυρόπουλος, Ανδρίτσος με νεότερους όπως εγώ, ο Λινάρδος, ο Καρατζάς, ο Χριστοδούλου».
- «Δεν σκέφτηκα καθόλου στις βολές, σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να σκέφτεσαι. Λίγο πριν εκτελέσω ο Παναγιώτης Γιαννάκης με…δύναμη μου είπε να τις βάλω και του είπα εντάξει ηρέμησε αυτό θα κάνω και το έκανα. Τότε υπήρχαν εθνικές ομάδες με όλη τη σημασία της λέξης, όπως η ενωμένη Γιουγκοσλαβία, η ενωμένη Σοβιετική Ένωση και φυσικά η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες δυνάμεις.
- «Πριν ξεκινήσει η διοργάνωση σκεφτόμασταν ότι θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Βήμα – βήμα προχωρήσαμε και παρά τα όποια εμπόδια συναντήσαμε φτάσαμε στη κορυφή. Βεβαίως ίσως οι αντίπαλοι να μας υποτίμησαν, όμως αυτό δεν μας ενδιέφερε, αφού εμείς κάναμε τη δουλειά μας, αντιμετωπίζοντας κάθε ομάδα με σεβασμό».
- «Ο δυσκολότερος αντίπαλος ήταν ο Βλαντιμίρ Τσατσένκο. Αυτός ήταν πραγματικός γίγαντας. Αν έπαιζε με όλη του τη δύναμη μέσα στη ρακέτα δεν ξέρω πως θα αντιμετωπιζόταν. Προσφάτως έμαθα για την κατάσταση του και με λυπεί που αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καλά. Θεωρώ ότι αν ήταν στο ΝΒΑ θα έκανε τρομερή καριέρα και θα ήταν ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών».
- «Έχω επικοινωνία με αρκετούς συμπαίκτες μου και χαίρομαι που κάποιοι είναι ενεργοί στο χώρο. Όπως ο Νίκος ο Σταυρόπουλος που έχει προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ και με την ευκαιρία να του δώσω τα συγχαρητήρια για την 3η θέση που κατέλαβε η ομάδα του».
Ολοκληρώνοντας την κουβέντα ο Αργύρης Καμπούρης, που είναι τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε τη δική του συμβουλή στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ:
«Να αγαπήσουν το άθλημα, οι γονείς να στέκονται δίπλα τους και να είναι σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα ξημερώσει μια καλή μέρα για αυτούς και θα επιβραβευτεί η δουλειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: