Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αναγκασμένος να στρέψεις τη συγκυρία υπέρ σου

Ο Σταύρος Κόλκας εξηγεί γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, οι συνεργάτες του, ακόμη και η ομάδα, θα πρέπει να ξεπεράσουν φέτος εαυτόν έτσι ώστε η συγκυρία να γυρίσει υπέρ του "Δικεφάλου"
Αναγκασμένος να στρέψεις τη συγκυρία υπέρ σου
Μετά από τέσσερα χρόνια, ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραμένει στο τιμόνι της ομάδας και βέβαια, καλείται μαζί με τους συνεργάτες του, να προχωρήσουν στην επόμενη ημέρα της ΠΑΕ.
Η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη, ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί διαλαλεί την εμφάνιση του τεχνοκράτη εαυτού του. Τα περιθώρια έχουν στενέψει για όλους, πόσο μάλλον για τη λαϊκή δημοκρατία του ΠΑΟΚ.
Η αλήθεια είναι πως ο Ζαγοράκης έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο. Θυμίζει σε πολλά το πρώτο καλοκαίρι, απλά τώρα βρήκε πιο γρήγορα τον «Σάντος του». Και δείχνει αποφασισμένος να τον υποστηρίξει.
Η κατάσταση είναι δύσκολη για τους γνωστούς λόγους. Πρέπει να κλείσει το άνοιγμα γιατί το επόμενο καλοκαίρι έρχονται οι ποσοστώσεις της ΟΥΕΦΑ που αν ισχύσουν, μπορεί να βρεθεί ο ΠΑΟΚ με τη πλάτη στον τοίχο.
Πρέπει να βρεθεί χώρος στο μπάτζετ για την απόκτηση τριών – τεσσάρων πρωτοκλασάτων παικτών, πρέπει να ανοιχτεί χώρος για να πάρουν παιχνίδια οι μικροί που έρχονται.
Πρέπει μέσα σε όλα τα παραπάνω, να υπολογιστούν και μειωμένα έσοδα.
Τα εναλλακτικά έσοδα της ομάδας πρέπει να αυξηθούν, με αρχή το WEB –TV, το οποίο βέβαια είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Χρειάζονται και άλλα και εδώ νομίζω είναι το σημείο που ο Ζαγοράκης δοκιμάζεται. Πάνω στη βασική του αδυναμία, που αφορά την εταιρική ανάπτυξη της ΠΑΕ.
Αδυναμία ήταν και ο εγωισμός που εμφάνιζε, αλλά μετά από μία χρονιά που τα λάθη μαζεύτηκαν, κατανόησα και με το παραπάνω πως τον παραμέρισε για το καλό της ομάδας. Προσπάθησε να φέρει τον Γιάννη Παπαδόπουλο πίσω και έτυχε μία συμπεριφοράς τουλάχιστον άκομψης, λόγω της ανακοίνωσης άρνησης του τελευταίου.
Προσπάθησε να φέρει τον Ζήση Βρύζα πίσω, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, αλλά επί της ουσίας έκανε αυτό που μπορούσε. Και δεν ήταν μόνο το ραντεβού στην Αθήνα.
Παρότι ήταν αρνητικός, τελικά μπήκε στη διαδικασία να διευρύνει το διοικητικό σχήμα με επιλογές που είναι άγνωστο ακόμη αν και πως θα βοηθήσουν, όμως το βήμα έγινε. Αναμένεται απλά η κρίση των επιλογών.
Είναι τρία σημεία που παραμέρισε το εγώ του προς όφελος της ομάδας και της λειτουργίας της ΠΑΕ. Και αυτό είναι προς τιμήν του.
Αυτό που δίδαξε πάντως η τετραετία, είναι πως όσο το αγωνιστικό τμήμα είχε μία σοβαρή εικόνα, τα πάντα κυλούσαν ομαλά. Αυτό είναι βέβαια και το λάθος όλων μας, αφού η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα, έμπαινε κάτω από το χαλάκι και ήταν σε θέση αναμονής.
Και για αυτόν τον λόγο, ο Ζαγοράκης έχει ανάγκη από συνεργάτες που θα δείξουν προσωπικότητα και θα τον βοηθήσουν να μη παρασύρεται από τις εκδηλώσεις της ομάδας.
Το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή, είναι ένα θέμα που ναι μεν πρέπει να απασχολεί, όχι όμως σε βαθμό τέτοιο που να ακυρώνει την λειτουργία της ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που δεν έχει περιθώρια να χάνει ούτε λεπτό, πόσο μάλλον όταν ο λόγος είναι το δοκάρι και μέσα ή δοκάρι και έξω.
Όταν άλλωστε, επηρεάζεται ο ίδιος ο πρόεδρος από τα τις ομάδες και αυτό φαίνεται, είναι αδύνατον να μη μπει σε αυτή τη διαδικασία και το ίδιο το κοινό. Και αυτό το γεγονός φέρνει φθορά, όπως επίσης εξαφανίζει το όραμα.
Με λίγα λόγια και μέσα σε όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, οι συνεργάτες του, ακόμη και η ομάδα, θα πρέπει να ξεπεράσουν φέτος εαυτόν έτσι ώστε η συγκυρία να γυρίσει υπέρ μας.
Οι απαιτήσεις απ όλους, είναι αυξημένες γιατί απλούστατα δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη μιζέρια που επικρατεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να λειτουργήσει πιο έξυπνα από εμάς, γιατί μπορούμε να καλύψουμε χαμένο έδαφος μέσα από την κατάσταση που επικρατεί.
Όλοι είναι φοβισμένοι και όσο πιο αποφασισμένοι εμφανιστούμε, τόσο πιο εύκολα θα πλασαριστούμε ψηλότερα.
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: