Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ατρόμητη Ρεάλ με σούπερ Μπουρούση!

Σε ένα μεγάλο ντέρμπι, η Ρεάλ Μαδρίτης θριάμβευσε κόντρα στην Μακάμπι (77-76) και κλείδωσε τη δεύτερη θέση. Μπορούσαν να στείλουν το ματς στην παράταση οι Ισραηλινοί. Εξαιρετικός ο Μπουρούσης.

Ατρόμητη Ρεάλ με σούπερ Μπουρούση
Τη δεύτερη θέση κλείδωσε οριστικά η Ρεάλ Μαδρίτης που απέδρασε απ' το Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι με σκορ 77-76. Οι Μαδριλένοι έφτασαν το ρεκόρ τους στο 10-2 και πλέον κυνηγούν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την πρωτιά, ευελπιστώντας στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές του Top-16 της Ευρωλίγκας να γκελάρουν κάπου οι Ρώσοι και να το εκμεταλλευτούν.

Απ' την άλλη, οι Ισραηλινοί έμειναν στο 7-5 και πλέον θα προσπαθήσουν να πάρουν τουλάχιστον την πρόκριση στα προημιτελικά, κάτι που είναι στο χέρι της.

Μεγάλο ντέρμπι ήταν το ματς, με τον Μπουρούση να έχει double double με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και να υπογράφει τη νίκη της ομάδας του, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν δύο χαμένες ευκαιρίες να στείλουν το ματς στην παράταση.

Πρώτος σκόρερ για τους Ισπανούς ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 21 πόντους, 17 πρόσθεσε ο Μίροτιτς, ενώ απ’ την αντίπερα όχθη πάλεψαν Σμιθ με 23 και Τάιους με 18 (που ήταν και μοιραίος με χαμένη βολή στην εκπνοή).

Το ματς:

«Καυτός» ο Μίροτιτς στα πρώτα λεπτά που κρατούσε σε θέση οδηγού τη Ρεάλ Μαδρίτης (6-9), ενώ το τρίποντο του Ρούντι έδωσε μεγαλύτερο… αέρα στη «βασίλισσα» (10-16). Ο Χίκμαν ήταν η αιχμή του δόρατος για την Μακάμπι και προσπαθούσε σχεδόν μόνος του να φέρει την ομάδα του όλο και πιο κοντά στους Μαδριλένους, όμως ο «γίγαντας» Μέιρι έδειχνε να μην έχει αντίπαλο κάτω απ’ τη ρακέτα και στο 10’ είχε σε θέση ισχύρος τους Μαδριλένους (15-20).

Η διαφορά ανέβηκε και στους 8 με τρίποντο του Σέρχιο Ροντρίγκεθ (17-25), όμως ο Σμιθ πήρε το… όπλο του και την μάζεψε γρήγορα-γρήγορα (25-27). Μετά από πολύ ώρα, ο Αμερικανός έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του λαού (37-35), με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον Σέρχιο να είναι αυτός που κρατούσε… όρθια τη Ρεάλ. Το τρίποντο στην εκπνοή του Πνίνι έγραψε το 43-40 στο 20’.

Με τον Γιάννη Μπουρούση να παίρνει… φωτιά και να σκοράρει συνεχόμενους πόντους, η «βασίλισσα» ανέκτησε το προβάδισμα (48-52) κι έδειξε να αντιδρά στην και στην πίεση των Ισραηλινών απ’ την εξέδρα, που είχαν δημιουργήσει –ως συνήθως- καυτή ατμόσφαιρα. Το σερί των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε με τη διαφορά να φτάνει και στο +9 (48-57) και την Μακάμπι να ψάχνει τρόπους να αντιδράσει.

Ο κορυφαίος παίκτης της στον αγώνα, ο Σμιθ κατάφερε πάντως στη λήξη της τρίτης περιόδου να σκοράρει απ’ τα 6,75 και να μειώσει στους 5, δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στο τέταρτο δεκάλεπτο. Το 52-62 υπέρ της Ρεάλ έγινε 65-62 υπέρ της Μακάμπι με σερί 13-0, χάρη στους Χίκμαν και Τάιους. Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν δραματικό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και τον Ρούντι να δίνει αέρα τριών πόντων (72-75) και τον Μπουρούση να βάζει καλάθι… μαχαιριά (74-77). Ο Μπλου είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά αστόχησε για τρεις, ο Τάιους στα 2’’ κέρδισε καλάθι και φάουλ, όμως έχασε τη βολή και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 77-76 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: