Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Αποχή στην Φούτμπολ Λιγκ»

metro5_80
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, Κώστας Πούλιος. Μίλησε για την αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που πρόκειται να γίνουν από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ ώστε να τακτοποιηθούν οι οφειλές της Λίγκας στο εγγυητικό ταμείο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Πούλιος:
Για τους λόγους που δεν θα γίνουν οι αγώνες της Φούτμπολ Λιγκ:
“Είναι ένα θέμα που το γνωρίζουν από πέρυσι με τα μνημόνια που είχαμε υπογράψει στο να βοηθήσουμε τις ομάδες να μην διαλυθούν αλλά και να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές. Μέσα σε αυτό είχαμε όλοι δεσμευθεί για την δημιουργία του εγγυητικού ταμείου. Το ταμείο θα λειτουργεί στον λογαριασμό της ΕΠΟ και θα πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές που οι ομάδες τους πέφτουν στο Ερασιτεχνικό για οποιονδήποτε λόγο. Πέφτοντας στο Ερασιτεχνικό μια ομάδα οι ποδοσφαιριστές χάνουν τα χρήματα τους. Δεν αφορά ποδοσφαιριστές που παίζουν και δεν πληρώνονται. Νομικά δεν ξέρω αν βαρύνονται τα φυσικά πρόσωπα. Είναι μια συμφωνία που έχει γίνει με τους φορείς. Η Σούπερ Λίγκα έχει συνεισφέρει ένα μέρος των χρημάτων που της αντιστοιχούν όπως και η ΕΠΟ. Έχουμε σοβαρό θέμα με την Φούτμπολ Λιγκ. Η απόφαση μας είναι οι παίκτες να μην αγωνιστούν εκτός αν την Παρασκευή πάρουμε έγραφες δεσμεύεις ότι θα δοθούν τα χρήματα στο εγγυητικό ταμείο”.
Για την περίπτωση κάποιες ομάδες να “σπάσουν” την απεργία:
“Δεν νομίζω θα γίνει κάτι τέτοιο και αν γίνει θα είναι και λάθος. Εμείς πιστεύουμε πως θα είναι καθολική η απεργία.  Στην Ελλάδα γενικότερα όλοι κοιτάνε τον εαυτό τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως μπορεί να βρεθούν στην θέση των ποδοσφαιριστών ν που δεν έχουν να φάνε. Με τους αρχηγούς των ομάδων υπάρχει συνεννόηση”.
Για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις στις ομάδες:
“Αν αναβληθεί η αγωνιστική από την αρμόδια αρχή όχι δεν υπάρχουν κυρώσεις. Δεν ξέρουμε αν θα αναβληθεί. Την ενημέρωση την στείλαμε στην Φούτμπολ Λιγκ για την απόφαση μας”.
Για τα υπόλοιπα θέματα που υπάρχουν:
“Πρόπερσι πάλι με μια τέτοια αποχή είχαμε καταφέρει και ασφαλίσαμε σωστά τους ποδοσφαιριστές της Φούτμπολ Λιγκ και τα προστατευόμενα μέλη αυτών. Φέτος υπάρχει ένα θέμα στην πληρωμή των ασφαλίστρων. Προσπαθούμε και εμείς με κάποιον τρόπο να βρεθούν κάποιοι πόροι για την Φούτμπολ Λιγκ που δυστυχώς είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Η ψαλίδα με την Σούπερ Λιγκ μεγαλώνει συνεχώς”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: