Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μία είναι η ουσία, νίκη στην Ανδαλουσία!

Η δυναμική επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη έφερε και τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού.

Μία είναι η ουσία, νίκη στην Ανδαλουσία
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων γύρισε πιο φρέσκος μετά τον τραυματισμό του και μαζί του ξύπνησε και όλη η ομάδα. Ηταν η καλύτερη εμφάνιση στο Top 16 της φετινής Ευρωλίγκα και πλέον ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρια του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έπρεπε να περιμένει τους άλλους.

Ηταν αναμενόμενο, λοιπόν. Γύρισε ο Σπανούλης και ήρθαν τα πάνω κάτω. Επέστρεψε και ο ενθουσιασμός στον απογοητευμένο κόσμο, που τα έβλεπε όλα μαύρα. Την κατάλληλη στιγμή ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί. Και δεν ήταν θέμα μόνο ενός παίκτη ή δεν ήταν θέμα καλής απόδοσης μόνο στη μία πλευρά του γηπέδου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν αρμονία, είχαν φοβερή απόδοση στην επίθεση, έπαιξαν και σωστά στην άμυνα. Πήραν βοήθεια από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, όχι μόνο από έναν ή δύο.

Η μπάλα γύρισε, έγιναν σωστές επιλογές. Ο Σπανούλης έβαλε 20 πόντους, αλλά το ζητούμενο δεν ήταν πόσους έβαλε, αλλά πώς τους έβαλε. Πόνεσαν την Μάλαγα τα καλάθια του, έδωσαν ανάσα και ώθηση στους υπόλοιπους. Και μαζί με τον Σπανούλη, ανέβηκαν και οι άλλοι. Ο Μάντζαρης ήταν πάλι φοβερός, είχε για δεύτερο συνεχόμενο ματς 9 ασίστ. Ο Λοτζέσκι βοήθησε τα μέγιστα, όχι μόνο με σουτ, αλλά και με διεισδύσεις. Παιχνίδι που του ταιριάζει, αφού είναι γρήγορος και εκρηκτικός. Ο Σλούκας έκανε καλή δουλειά, το ίδιο και οι ψηλοί, κυρίως ο Πέτγουεϊ, παρότι τα κορμιά των ψηλών της Μάλαγα δεν του ταίριαζαν. Και ο Παπαπέτρου έκανε δεύτερο συνεχόμενο καλό ματς, αυτή τη φορά σε δύσκολες συνθήκες, σε εκτός έδρας αναμέτρηση.
Στο πιο κομβικό παιχνίδι συνεπώς, δεν υστέρησε κανείς απ” όσους αγωνίστηκαν. Και από εδώ και πέρα, τα πάντα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού. Η νίκη στην Ανδαλουσία είναι όλη η ουσία για τον Ολυμπιακό, που βλέπει την 8αδα να πλησιάζει. Πηγαίνει στην Εφές για να κάνει το καθήκον του και περιμένει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Οταν λειτουργεί η περιφέρεια, όταν υπάρχει καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές, μέσα στο παρκέ μπορεί να κάνει… παπάδες ο Ολυμπιακός. Εβγαλε ενέργεια, είχε προσωπικότητα απέναντι στην Μάλαγα, ήταν ο παλιός καλός πρωταθλητής Ευρώπης.
Και για να κλείσουμε, να κάνουμε μια ερώτηση και δεν περιμένουμε απάντηση: να φύγει τώρα ή μετά το Top 16 ο Μπαρτζώκας;

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: