Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αποχή διαρκείας οι Λατσιάλι!

Την απόφαση τους να αφήσουν, από εδώ και πέρα, άδεια την curva Nord ανακοίνωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο.
Η κόντρα με τον Κλαούντιο Λοτίτο έχει κορυφωθεί μετά από όσα έγιναν στον αγώνα με την Σασουόλο και οι τιφόζι της Λάτσιο δείχνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω. Με ανακοίνωση τους, λοιπόν, κάνουν γνωστό ότι από εδώ και πέρα δεν θα μπουν στο πέταλο και καλούν όλους τους οπαδούς να μην πάνε στο γήπεδο και να διαμαρτυρηθούν μαζί τους εκτός γηπέδου για την απελευθέρωση της Λάτσιο.
Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών των Ρωμαίων αναφέρει: «Σκεφτήκαμε, μελετήσαμε και εξετάσαμε τα πάντα. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αν και ιστορικά πάντα έτσι ήταν, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μας χώρισε ως εξέδρα αλλά μας ένωσε περισσότερο γιατί ήταν ένας διάλογος στον οποίο συμμετείχαν όλοι. Ολοι μίλησαν, όλοι είπαν την άποψη τους και πρέπει να παραδεχθούμε ότι κάθε λύση στηρίχθηκε στην απεριόριστη αγάπη μας για την Λάτσιο.
Αποφασίσαμε: Από την Κυριακή δεν μπαίνουμε στην curva και καλούμε όσους σκέφτονται όπως εμείς να κάνουν το ίδιο. Σας παρακαλούμε να αφήσουμε την curva Nord άδεια, να μην πάρετε θέσεις που δεν σας ανήκουν. Θα εξηγήσουμε τι είναι αυτό που μας οδήγησε σε αυτή την πραγματικά οδυνηρή απόφαση: Αγαπάμε την Λάτσιο, την βάζουμε στο επίκεντρο της ζωής μας, ζούμε για αυτή επτά μέρες την εβδομάδα και όχι μόνο στα 90 λεπτά του αγώνα. Για την Λάτσιο δίνουμε τα πάντα αλλά την ίδια ώρα έχουμε και μια υποχρέωση. Να σεβόμαστε και να τιμούμε τα χρώματα της Λάτσιο και τους ίδιους τους οπαδούς της Λάτσιο. Το κάνουμε στο γήπεδο, το κάνουμε στους δρόμους, το κάνουμε στις ξένες πόλεις στις οποίες κάνουμε εκδρομές και έχουμε την υποχρέωση να το κάνουμε και στο σπίτι μας. Λόγω της αγάπης μας για αυτά τα χρώματα ανεχθήκαμε τα πάντα, όπως χιλιάδες προκλήσεις από αυτή την διοίκηση.
Αποφάσισαμε να στηρίξουμε άνευ όρων μια ομάδα σε σύγχυση, όπως είδαμε και την περσινή σεζόν, αν και η γενική διάθεση ήταν διαφορετική. Ακούσαμε και ανεχθήκαμε και την τελευταία υπόσχεση για τη δημιουργία μιας μεγάλης Λάτσιο, υπόσχεση που ακούσαμε όλοι στην Piazza San Silvestro, για να δούμε στη συνέχεια τα αποτελέσματα. Υπομείναμε την τραγική απουσία της διοίκησης στα γεγονότα της Βαρσωβίας όπως υπομείναμε ακόμη μία πρόκληση εναντίον μας, όταν ο μόνος μας στόχος ήταν να ελευθερώσουμε τα αδέρφια μας. Τα αδέρφια όλων των οπαδών της Λάτσιο. Για αυτή την προσπάθεια μας δεχθήκαμε επαίνους από όλους αλλά και την αδιαφορία της Λάτσιο...
Υπομείναμε τις συνεχείς προκλήσεις ενός προπονητή (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς) που ήθελε να χρεώσει τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας στις διαμαρτυρίες και όχι στην ανεπάρκεια του ρόστερ και στην ανάξια δουλειά της διοίκησης στις μεταγραφές. Υπομείναμε για ακόμη μία φορά τις δηλώσεις για τον Ερνάνες που δεν πωλείται, για να πουληθεί τελικά σε μια ομάδα που είναι άμεσος αντίπαλος στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη. Νιώσαμε ότι η διοίκηση μειώνει την διαμαρτυρία 45.000 οπαδών της Λάτσιο στον αγώνα με την Σασουόλο, αυτών των 45.000 οπαδών που τους υπολογίζουν τα ΜΜΕ αλλά τους αγνοεί η ίδια η Λάτσιο. Ακούσαμε τον πρόεδρο της Λάτσιο να κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση για τους οπαδούς, παρόμοιες με αυτές του 2005.
Δεν είχαμε καν τη δυνατότητα να κάνουμε ερωτήσεις προς τη διοίκηση μέσω πανό, τα οποία -περιέργως- για πρώτη φορά απαγορεύτηκε να περάσουν στο γήπεδο. Εχουμε μια ιστορία και μια αξιοπρέπεια που μας αναγκάζει να πούμε... αρκετά! Δεν ανεχόμαστε πλέον την παρουσία αυτού του ανθρώπου. Δεν ανεχόμαστε να μοιραζόμαστε το γήπεδο με αυτόν που, με αλαζονεία και πρωτοφανή υπεροψία, καταστρέφει την Λάτσιο και τους οπαδούς της.
Εμείς, από το Λάτσιο-Πάρμα, δεν μπαίνουμε. Δεν εγκαταλείπουμε την Λάτσιο αλλά με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να κρατήσουμε τους πάντες σε επαγρύπνηση και να προκαλέσουμε ένα σοκ. Το να χαρακτηρίζεται όλο αυτό διαμαρτυρία, είναι λάθος πλέον: Είναι μια λαϊκή εξέγερση με την συμμετοχή των ultras, των απλών οπαδών και όσων νοιάζονται για το μέλλον της Λάτσιο.
Από εδώ και στο εξής η διαμαρτυρία μας επεκτείνεται και εκτός γηπέδου. Γι' αυτό, θα κανονίσουμε συγκεντρώσεις σε δρόμους και πλατείες. Σας ενημερώνουμε ότι εμείς, ως γκρουπ, θα συνεχίσουμε με αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας και σας καλούμε να το σκεφτείτε κι εσείς γιατί είναι το σωστό. Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο καθένας ελεύθερα θα καταλήξει αν είναι θετικό ή όχι. Εμείς, ως γκρουπ, δεν θα σταματήσουμε μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, όταν όλοι μαζί θα δούμε αν οι υποσχέσεις εκπληρώθηκαν ή έμειναν ανεκπλήρωτες όπως πάντα. Δεν αγοράζουμε και δεν θα αγοράσουμε επίσημα προϊόντα. Καθένας από εμάς που είναι συνδρομητής στο Sky Italia ή στη Mediaset θα το ακυρώσει, εξηγώντας ότι όλο αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη διαχείριση της Λάτσιο. Αυτή την κίνηση, τη θεωρούμε πολιτισμένη και νόμιμη ώστε να ακουστεί η φωνή μας. Ενωμένοι μέχρι να πάρουμε πίσω την δική μας Λάτσιο».

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: