Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Ούτε εγώ το πίστευα»!

kanakoudis (1)
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν του Απόλλωνα Σμύρνης, Πέτρος Κανακούδης. Σχολίασε το 3-3 της Ριζούπολης, χαρακτήρισε  ”ματωμένους” τους 30 βαθμούς που έχει η ομάδα του και αναφέρθηκε στην απογοήτευση των παικτών του ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πέτρος Κανακούδης:
Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: “Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο όπως είναι και το επόμενο. Γνωρίζαμε πως παίζουμε με μια πολύ ποιοτική ομάδα. Πίστευα από την αρχή πως θα μπουν πολλά γκολ γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός επιθετικά και εμείς στην κατάσταση που είμαστε μόνο άμυνα δεν έπρεπε να κάνουμε. Οι ουδέτεροι φίλαθλοι πιστεύω ότι χάρηκαν το θέαμα, μακάρι στο πρωτάθλημα να γίνονταν τέτοιοι αγώνες”.
Για το αν πίστευε στην ανατροπή: “Με την γενική εικόνα του αγώνα, με το 0-3 και μ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή δεν πίστευα πως είχαμε ελπίδα, υπομονή και κατοχή της μπάλας για να κάνουμε την ανατροπή. Με άλλον αντίπαλο ίσως να το πίστευα. Όταν πετύχαμε το πρώτο και το δεύτερο γκολ αναθαρρήσαμε και το πιστέψαμε. Η ισοπαλία ήταν σαν νίκη για μας έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Ο βαθμός, όμως, δεν είναι ικανοποιητικός. Δεν μπορείς να μένεις με έναν βαθμό όταν δύο ομάδες είναι από πάνω σου. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε μέσα στον Πανθρακικό”.
Για την εικόνα του αγώνα: “Εμείς κάναμε καλά αυτό που κάνουμε όλο τον χρόνο. Εκμεταλλευτήκαμε τις στημένες φάσεις και ο ΠΑΟΚ εντελώς φυσιολογικά μετά το 0-3 χαλάρωσε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε μεσαία γραμμή για τις δυο ομάδες, το ματς ήταν άμυνα και επίθεση εκατέρωθεν. Εμείς ήμασταν σχεδόν οι περισσότεροι στο άλλο μισό του γηπέδου, όπως και ο ΠΑΟΚ και οι δύο ομάδες πήγαν για να κερδίσουν το παιχνίδι”.
Για το εάν οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας τους: ” Έχω αρκετούς φίλους στον ΠΑΟΚ και νομίζω πως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ γνωρίζουν την πίεση που υπάρχει. Πιστεύω πως γνωρίζουν το βάρος του ΠΑΟΚ. Δεν μπορούν, όμως να κερδίζουν το κάθε παιχνίδι, δεν παίζουν μόνοι τους. Βέβαια, έχουν την ποιότητα να το κάνουν. Οι περισσότεροι έπαιζαν σε μεγάλες ομάδες και έχουν συνηθίσει την πίεση”.
Για τον αγώνα… σωτηρία ςπου δίνει ο Απόλλων: “Αν γινόταν το 4-3 θα ήταν το γεγονός  του πρωταθλήματος. Φανερώθηκαν τα ψυχικά αποθέματα της ομάδας μου, γνωρίζαμε πως το παιχνίδι αυτό ήταν η ζωή μας. Ο κάθε υγιής φίλαθλος παραδέχεται τον Απόλλωνα επειδή έχουμε πάρει 30 παλικαρίσιους και ματωμένους πόντους, ενώ μας έχουν, ενδεχομένως, πάρει πόντους μέσα στην έδρα μας. Δεν μας έχει χαριστεί τίποτα”.
 Για την έλλειψη αξιοκρατίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Όταν τα πράγματα δεν είναι αξιοκρατικά στην ίδια την κοινωνία δεν μπορούν να είναι στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να υπάρχει αξιοκρατία στο ποδόσφαιρο όταν η κοινωνία υποφέρει και ο κόσμος αδικείται”.
Για το αν μίλησε με παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το ματς: “Εντελώς φιλικά μίλησα με τον Σαλπιγγίδη, τον Νίνη και τον Γλύκο. Ήταν απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι, γιατί και αυτοί κάνουν τον δικό τους αγώνα για να μπει δυνατά η ομάδα στα πλέι οφ”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, πολύ ποιοτική ομάδα και νομίζω πως θα είναι ένας άξιος αντίπαλος του χρόνου απέναντι στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, θα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, έχουν καλούς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι δουλειά και του νέου προπονητή. Ο Γεωργιάδης έχει βάλει τα δικά του στοιχεία και πλέον ο ΠΑΟΚ παίζει πιο στρωμένο ποδόσφαιρο με πάσες. Ο τερματοφύλακας παίζει αμέσως για να βγει η μπάλα στην επίθεση, κάτι που δεν γινόταν παλιότερα. Υπάρχει και μεγάλο βάθος στον πάγκο. Εμείς ήμασταν πιο ψηλή ομάδα και εκμεταλλευτήκαμε τις στημένες φάσεις”.
Για τον ημιτελικό του κυπέλλου: “Τα αποτελέσματα στις έδρες θα κρίνουν την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ εάν έχει καλή αμυντική λειτουργία στο Καραϊσκάκη, τότε στην Τούμπα μπορεί να πάρει την πρόκριση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: