Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Λάθη, ντόρτια, ανεγκέφαλοι…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το ζητούμενο πλέον για τον Ολυμπιακό που είναι οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.
Το ζητούμενο πλέον για τον Ολυμπιακό είναι οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι Πειραιώτες θα έχουν κίνητρο, γιατί κακά τα ψέματα – και παρά το γεγονός ότι ο Θρύλος παίζει πάντα και παντού για τη νίκη – στο πρωτάθλημα τα ματς έχουν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.
Χωρίς να ευθύνεται κάποιος, οι παίκτες πολλές φορές σβήνουν από μόνοι τους τον διακόπτη και αυτό δεν έχει συμβεί μόνο φέτος, αλλά και παλαιότερα, ειδικά από τη στιγμή που ο τίτλος ερχόταν στον Πειραιά.  Στις προηγούμενες ήττες στο πρωτάθλημα, από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ το μυαλό των παικτών έτρεχε στο Μάντσεστερ για το μεγάλο ματς στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ήττες ενόχλησαν – ειδικά αυτή από τον Παναθηναϊκό που είναι ο αιώνιος αντίπαλος -, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος, γιατί πολύ απλά δεν χάθηκε κάποιος τίτλος.
Τώρα ήρθε μία ακόμα ήττα, από τον Αστέρα Τρίπολης και δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, οι «ερυθρόλευκοι» να μετρούν τρεις ήττες στους πέντε τελευταίους τους αγώνες στο πρωτάθλημα, έστω και αν στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά και αυτό με τον ΠΑΟΚ έγιναν κραυγαλέα διαιτητικά λάθη, εις βάρος των πρωταθλητών. Όχι βέβαια, ότι δεν έχουν γίνει και σε άλλα, αλλά αναφερόμαστε στα φρέσκα κουλούρια...
Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον Μίτσελ, τους συνεργάτες του και τους παίκτες, είναι η ευκολία με την οποία γίνονται λάθη. Λάθη παιδαριώδη, τα οποία οι αντίπαλοι τα εκμεταλλεύθηκαν. Και στις τέσσερις ήττες – και αυτή από τη Μάντσεστερ – οι «ερυθρόλευκοι» μοίρασαν ασίστ, στους αντιπάλους.
Με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μανωλάς που έκανε δύο τσάφ, στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει. Επίσης με τους Θεσσαλονικείς, λάθος στην φάση του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων φέρει ο Μπόνγκ. Με την Τρίπολη, ο Ολυμπιακός πλήρωσε το κακό γύρισμα του Μαρκάνο, ενώ πριν το 2-1, ο Παπαδόπουλος επίσης πούλησε άσχημα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Με την Μάντσεστερ, στο πιο κρίσιμο ματς, πάλι είχαμε πολλά λάθη, κυρίως από την αμυντική γραμμή.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Και τόσα πολλά λάθη, μέσα σε ένα μήνα, ειλικρινά δεν θυμόμαστε από πότε οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν να υποπέσουν.
Ενόψει των αγώνων με τον ΠΑΟΚ, στο κομμάτι αυτό πρέπει να οι Πειραιώτες να παρουσιαστούν βελτιωμένοι για να μην δώσουν το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να ελπίζουν. Γιατί η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων, είναι η εικόνα του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη και όχι αυτή της Τούμπας. Αυτή με τα ντόρτια…
     
Υ.Γ. Πάλι καλά που ο Αστέρας Τρίπολης δεν δίνει μάχη για την παραμονή. Γιατί θα είχαμε τα γραφικά, ότι ο Ολυμπιακός έδωσε τους τρεις βαθμούς στους Αρκάδες…
Υ.Γ. (1). Για αυτούς τους ανεγκέφαλους, που έβριζαν κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής, ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Προφανώς αυτοί, δεν έχουν χάσει ποτέ δικό τους άνθρωπο για να νιώσουν απώλεια, πόνο. Να τους φύγει ένα δάκρυ. Καλό ταξίδι πρόεδρε. Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: