Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τώρα ναι, ΦΤΑΙΕΙ ο Ολυμπιακός!!

Ζέστη κάνει; Βρέχει, χιονίζει, φυσάει ανάποδα ο αέρας; Ε, ξέρετε: ΦΤΑΙΕΙ ο Ολυμπιακός! Φορτωμένος ο Δημοσθένης Καρμοίρης σχολιάζει την ΟΦΣΑΪΝΤ ήττα των Ερυθρολεύκων. Θέλει και ρώτημα για τη γενική, μαζική, λαϊκή και media-κη "κατακραυγή" στον απόηχο του αγώνα της Τρίπολης, αν στη θέση του Αστέρα ήταν ο Ολυμπιακός;

Αν αντί του Καράσκο κάποιος "ερυθρόλευκος" είχε βάλει γκολ-οφσάιντ …δύο στρέμματα για το τελικό ΔΥΟ-ΕΝΑ, χρειάζεται φιλοσοφία για να πούμε ότι το …σύστημα θα αναθεμάτιζε το …σύστημα;

Ότι το "κονκλάβιο" δηλητηρίασης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των (όποιων) θετικών του θα οργίαζε με τη χολή, το μένος και το μίσος με τα οποία αποδίδει στον Ολυμπιακό οτιδήποτε …ξημερώνει ο καλός Θεός;

Ζέστη κάνει; Βρέχει, χιονίζει, φυσάει ανάποδα ο αέρας; Ε, ξέρετε: ΦΤΑΙΕΙ ο Ολυμπιακός.

Εδώ ειπώθηκε μέχρι και ότι η αλλοίωση αποτελέσματος στην Τρίπολη έγινε …επίτηδες! Για τα μάτια του κόσμου. Για το θεαθήναι προφασιζόμενης αδικίας των "ερυθρόλευκων", προφανώς για να κατασκευαστεί από τώρα το τέλειο άλλοθι για πιθανή έκβαση των επικείμενων ντέρμπι Κυπέλλου…

Κλασικά, αν ο ΠΑΟΚ μείνει εκτός τελικού από τον Ολυμπιακό ή ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να παρουσιαστεί στον τελικό ή να μην πάρει το Κύπελλο, οι σφυρίχτρες (ΠΑΛΙ) θα έχουν κάνει το …θαύμα τους. Με ποιον ευνοημένο; Μαντέψτε…

Ω, καλά, εδώ είσαστε και εδώ είμαστε. Όταν ο Ολυμπιακός χάνει  μούγκα στη στρούγκα. Ή μάλλον, αν απαιτείται μιλούν και κατασκευάζουν (ΝΕΕΣ) σκευωρίες.

Όταν νικά, τον "σπρώχνει" το σύστημα. Αφού δεν βαρέθηκαν και οι ίδιοι να υπεραμύνονται των ίδιων φαιδροτήτων, η υπομονή όλων των άλλων έχει όρια. Τα οποία για τον κόσμο του Ολυμπιακού κάπου έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.
Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός φταίει. Όχι για τους λόγους που προτάσσουν -με γραφικό πλέον τρόπο- οι αντίπαλοί του, αλλά γιατί εκείνος είναι που έδωσε τα δικαιώματα.

Πριν τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, η λέξη "Κύπελλο" δεν εκφερόταν ούτε για …πλάκα και η σκέψη κατάκτησης τροπαίου ήταν απαγορευμένος καρπός.

Προτού διεξαχθεί η κλοτσοπατινάδα της Τούμπας και ηττηθεί ο Ολυμπιακός στον πυγμαχικό αγώνα του Ινσαουράλδε και στα …μαθήματα-κατς του Λούκας στον Σάμαρη, ο ΠΑΟΚ ήταν, όπως και να το κάνουμε, πιο συνετός στις εκδηλώσεις και τις εκφράσεις του για τους πρωταθλητές.

Οι "ερυθρόλευκοι" το έδωσαν το θάρρος-θράσος. Αυτοί "έπεισαν" τους απογοητευμένους ότι δεν είναι άτρωτοι, οι ίδιοι χάρισαν το δικαίωμα γέννησης προσδοκιών σε βάρος τους.
Μαθαίνουμε και για …πρωταθλητές 2ου γύρου

Το ποδόσφαιρο είναι σπορ. Και είναι σαγηνευτικό, όμορφο, συναρπαστικό, γιατί είναι απρόβλεπτο. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, δεν βγαίνει πάντα νικητής, αφού υπάρχει και η ισοπαλία.

Όλοι δικαιωματικά μπορούν να ελπίζουν και να το επιτυγχάνουν. Να νικούν και να το χαίρονται.

Αναφέρομαι καθαρά και αποκλειστικά στην πλευρά του Ολυμπιακού. Όταν υπάρχει φαβορί, η επικέντρωση λογικά γίνεται σ΄ αυτό. Το ενδιαφέρον στρέφεται πάνω του. Ειδικά όταν επικρατήσει το αουτσάιντερ.

Γι΄ αυτό και είπα ότι ο Ολυμπιακός, με την ποιοτική και αγωνιστική ανωτερότητα του, την απόσταση που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους, επέτρεψε το …extension στις γλώσσες ορισμένων.

Μέχρι που έφτασαν στο σημείο να ομιλούν για …"πρωτάθλημα και πρωταθλητές Β΄ ΓΥΡΟΥ με διαφορά ενός βαθμού!", γιατί βεβαίως τους βολεύει να …σβήνουν το προηγούμενο μισό της χρονιάς.

Ακόμα και γι΄ αυτά τα "λειψά μαθηματικά", τη "σκάρτη αριθμητική", ο Ολυμπιακός ευθύνεται. Αυτός έδωσε το δικαίωμα, αυτός φταίει.
Η αναγνώριση των λαθών, η εμπέδωση των σφαλμάτων και η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση τους, ώστε να προκύπτουν οφέλη και από τα αγκάθια να φυτρώνουν άνθη, είναι βασικό στοιχείο γνωρίσματος των μεγάλων ομάδων.

Δεν θα είχε νόημα να έκανε φασαρία –ό,τι κοροϊδεύει δηλαδή– ο Ολυμπιακός για την ΟΦΣΑΪΝΤ ήττα του στην Τρίπολη.

Ούτε να βγάζει "κορώνες" για την αδιαμφισβήτητη αδικία, που άλλωστε δεν ήταν και η μόνη φέτος (χαρακτηριστικά υπενθυμίζω τα οφσάιντ που καταλογίστηκαν κα ι…δεν καταλογίστηκαν στους δύο προημιτελικούς με τον Ατρόμητο: Σαβιόλα, Ταυλαρίδης) που έχει υποστεί.

Οι συκοφάντες αμφισβητίες του μόνιμου πρωταθλητή, άλλωστε, πήραν την απάντηση στο επίμονο ερώτημα τους: "Απαγορεύεται να χάνει ο Ολυμπιακός;", όσο καιρό κάλπαζε αήττητος.

Ούτε απαγορεύεται να χάνει, ούτε καν απαγορεύεται να χάνει με ΚΑΛΠΙΚΑ γκολ, λοιπόν!
Όσο κι αν οι "ερυθρόλευκοι" είναι ασυνήθιστοι σε ήττες ή αν προτιμάτε ο δείκτης ανοχής τους είναι χαμηλός στην αποτυχία και οπωσδήποτε είναι σοκαριστικό να μετράει η ομάδα 4 (μαζί με εκείνη στο Μάντσεστερ) προτού κλείσει ένας μήνας (Μάρτης γδάρτης!) από την πρώτη που έσπασε το αήττητο, δεν τους ταιριάζει η "κλάψα".

Ενδεικτικά παραθέτω το επεξηγηματικό – όσων υποστηρίζω – πρωτοσέλιδο της Πέμπτης, του "Πρωταθλητή", εφημερίδας που απευθύνεται αποκλειστικά στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Αυτό είναι το νόημα, όλο το "ζουμί". Το "ΓΡΑΨΤΕ ΛΑΘΟΣ".

Πολλά τα αμυντικά λάθη και σ΄ αυτό το ματς. Λάθη επί λαθών, παιδαριώδη, πουλήματα μπάλας για …πλάκα.

Στο ίδιο έργο θεατές τελευταία όλοι οι "ερυθρόλευκοι". Κόντρα σε ΠΑΟ, σε ΠΑΟΚ, στη Γιουνάιτεντ, την Τετάρτη πάλι στην Τρίπολη.

Αυτά τα τόσο "φθηνά", χονδροειδή σφάλματα, για μένα φανερώνουν έλλειψη πειθαρχίας στο μυαλό και στα πόδια.

Θολή σκέψη, έλλειψη συγκέντρωσης, φανερή απόσπαση προσοχής.

Κάπου ο Ολυμπιακός είναι …αλλού. Φαινόμενο που ξεκίνησε στο "σβήσιμο" της ονειρεμένης βραδιάς με τη Μάντσεστερ στο Καραϊσκάκη.
Το ζήτημα δεν είναι να …δώσουν αξία οι πρωταθλητές σ΄ αυτόν τον βοηθό του Παππά, τον Ταρανά, Ταραμά πώς τον λένε, αλλά να …το πάρουν αλλιώς.

Να αξιοποιήσουν τα "μηνύματα ταρακούνησης" και να προσηλωθούν απόλυτα και «δογματικά» στον τελευταίο στόχο της χρονιάς.

Να περάσουν τον ΠΑΟΚ και να κατακτήσουν στη συνέχεια και το φετινό νταμπλ, δίνοντας τις τελειωτικές αποστομωτικές απαντήσεις. Βάσει της πραγματικής αξίας και των δυνατοτήτων τους…
Υ.Γ.: Τα καυτηρίασα την Τετάρτη το βράδυ στον τηλεοπτικό αέρα του ACTION24. Τι να πει κανείς για τους "κρετίνους" στην Τρίπολη, που αποδοκίμαζαν στις ιερές στιγμές της τήρησης ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του Σταύρου Νταϊφά!
Ο εκλιπών πρόεδρος δεν είχε καν ταφεί ακόμα και οι ιερόσυλοι …σφύριζαν!!!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: