Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μήπως να μπει να παίξει κιόλας η γενιά του ’92;

Με αφορμή τα σενάρια πώλησης της Γιουνάιτεντ στη «γενιά του ‘92», ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος συγκρίνει εκείνη τη φουρνιά με τη σημερινή ομάδα της Μάντσεστερ.  
Τα ονόματα των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ και Νίκι Μπατ προκαλούν δέος και... νοσταλγία στους φίλους της Γιουνάιτεντ, καθώς με αυτούς τους παίκτες στη σύνθεσή τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριάρχησαν σε Αγγλία και Ευρώπη τη δεκαετία του ’90.
Τώρα φέρεται πως ετοιμάζονται να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου. Μήπως όμως θα ήταν καλύτερη ιδέα, αντί να βάλουν τα κοστούμια τους και να διοικούν την ομάδα, να... ξεκρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια; Γιατί μην πει κανείς πως έχει καμία σχέση το τωρινό ρόστερ με εκείνο προ 20ετίας.
Ταλαντούχοι ναι. Εξελίξιμοι επίσης. Όχι όμως και με… δυνατούς ώμους οι σημερινοί παίκτες της ομάδας. Γιατί αυτό χρειάζεται πρωτίστως ένας ποδοσφαιριστής για να αντέξει το βάρος της φανέλας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και όλα τα υπόλοιπα έπονται.
Στην άμυνα, πέραν των έμπειρων και μπαρουτοκαπνισμένων Φέρντιναντ, Βιντιτς, Εβρά (που μάλλον θα αποχωρήσουν όλοι το καλοκαίρι) τι ακριβώς υπάρχει; Ποια είναι η επόμενη μέρα; Τζόουνς, Σμόλινγκ, Έβανς; Πως γίνεται μετά οι φίλοι της Γιουνάιτεντ να μην αναπολούν ακόμη και... τα αδέρφια Νέβιλ;
Στις θέσεις των κεντρικών μέσων υπάρχουν, μεταξύ άλλων, οι Κλέβερλι, Κάρικ, Φλέτσερ, Φελαϊνί. Όλους αυτούς τους ήθελε... μόνος του ο τεράστιος Πολ Σκόουλς. Είναι τυχαίο πως πέρσι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον κάλεσε εσπευσμένα να βοηθήσει στη μέση της σεζόν κι ενώ μόλις πριν από λίγους μήνες ο άγγλος μέσος είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση; Ακόμη κι ο Νίκι Μπατ, που δεν ήταν τόσο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής (όσο μπορεί να αποδειχθεί στη διοίκηση), αποτελούσε ένα «μηχανάκι» στο χώρο του κέντρου που κατάπινε χιλιόμετρα και – κυρίως – άντεχε στους ώμους του τη συγκεκριμένη φανέλα.
Τα δύο μεγαλύτερα ονόματα αυτού του πιθανού εγχειρήματος ανάληψης της διοίκησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι άλλα από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Ράιαν Γκιγκς, αν και ο ουαλός αγωνίζεται ακόμα και δείχνει το δρόμο στους νεότερους συμπαίκτες του. Υπήρχε όμως πριν από 15-20 χρόνια καλύτερο δίδυμο στα άκρα της μεσαίας γραμμής σε όλο τον πλανήτη; Στο 4-4-2 του Φέργκιουσον, ο Γκιγκς από τα αριστερά και ο Μπέκαμ από τα δεξιά έκαναν πρώτους... μάγκες όλους τους επιθετικούς που αγωνίζονταν τότε στην ομάδα. Με τις επελέσεις του ουαλού άσου και τις σέντρες-ξυράφι του άγγλου σούπερ-σταρ, έκαναν καριέρα οι Κόουλ, Γιορκ, Σέριγχαμ, Σόλσκιερ κτλ, κτλ. Έχουν λοιπόν καμία σχέση Μπέκαμ και Γκιγκς με τους Βαλέντσια, Γιανγκ, Γιανουζάι και Νάνι;
Γι’αυτό, μήπως να μπει να παίξει κιόλας η γενιά του ’92;

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: