Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μεγάλο πλήγμα!!

O ΠΑΟΚ φαίνεται να έπαθε μεγάλη ζημιά. Το σοκ που προκαλεί αυτό το παιχνίδι, δεν μπορεί να το διαχειριστεί εύκολα κανείς. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου«Αυτά δεν γίνονται…». Λάθος… Στον ΠΑΟΚ όλα γίνονται. Ακόμη και τέτοιες ανατροπές, σε αυτό το σημείο της περιόδου. Ένα παιχνίδι που έπρεπε βάσει ξεκινήματος και βάσει ευκαιριών να λήξει με τέσσερα γκολ διαφορά, πήγε στο 3-3 και σαφώς θα μπορούσε να λήξει και 4-3 έτσι ώστε να επιβεβαιωθούν όλοι οι νόμοι του ποδοσφαίρου.

Πέρα από το πώς ήρθε αυτό το 3-3, μετά από ένα εκπληκτικό ξεκίνημα που έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 0-3, πέρα από το πώς στην επανάληψη το ματς δεν έγινε 2-6 με τις απίστευτες ευκαιρίες του Χούσεν που ο Νάτχο έκανε ότι μπορούσε για να τον χρίσει σκόρερ, πέρα από το πώς δεν έγινε το 4-3 ή το 3-4, απόψε στην Ριζούπολη, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έπαθε μεγάλη ζημιά. Το σοκ που προκαλεί αυτό το παιχνίδι, δεν μπορεί να το διαχειριστεί εύκολα κανείς. Έτσι φαίνεται και ίσως να κάνουμε λάθος… Θα φανεί…

Ήταν και είναι μία περίοδος για τον ΠΑΟΚ που γίνονται αλλαγές και μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί όσο πιο πολύ γίνεται η λειτουργία. Πάντα στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα και όπως το σουτ του Τζαβέλλα με τον Ολυμπιακό έδωσε ώθηση στην αρχή της προσπάθειας, αυτό που έγινε απόψε, δείχνει οδυνηρό, έστω και αν δεν χάθηκαν τόσα πολλά επί της ουσίας. Η ψυχολογία όμως και η αυτοπεποίθηση που σήμερα μάλλον καταρρακώθηκαν , είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την συνέχεια της χρονιάς και για να πιστέψουν όλοι σε αυτό που κάνουν κάθε μέρα.

Έκπληξη θα είναι αν οι παίκτες και οι προσωπικότητες που έχει ο ΠΑΟΚ (ακόμη και αυτοί οι εφτά που σήμερα έλειπαν) καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το σοκ. Χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικότητα…

Το τι έφταιξε για τον ΠΑΟΚ θέλει μεγάλη ανάλυση. Έφταιξε η χαλαρότητα; Μα 10 μεγάλες φάσεις έκανε ο ΠΑΟΚ και μετά το 0-3 και μετά το 2-3! Έφταιξε ο προπονητής; Μα έκανε (στα χαφ) αυτό που έπρεπε στην επανάληψη για να αλλάξει ο ρυθμός και να κυριαρχήσει και πάλι η ομάδα του, που απειλούνταν από γεμίσματα και στημένα. Έφταιξαν οι αλλαγές; Μπορεί… Αλλά και έτσι ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις και έφθανε μέχρι την τελική γραμμή για να σκοράρει. Δεν σκόραρε όμως στις πιο κλασσικές ευκαιρίες της χρονιάς.
Έφταιγε ο Γλύκος;  Έφταιγε ο Χούσεν; Ο καθένας θα υποστηρίζει ότι θέλει… Γιατί εδώ, πάντα κάποιος πρέπει να φταίει…

Το θέμα είναι ότι το αποτέλεσμα θέλει τεράστια δουλειά για να μην επηρεάσει την μετέπειτα προσπάθεια του ΠΑΟΚ.

* Είναι γνωστό ότι από το Σάββατο πολλά κείμενα γράφτηκαν με αφορμή το διαγραφόμενο 1-1 του Απόλλωνα στην Λεωφόρο. Αυτά τα «βρώμικα» κείμενα περί στημένου αποτελέσματος, τα άφησαν στην άκρη και κάποιοι μπορεί να τα εμφανίσουν σήμερα, ποντάροντας σε όποιον δεν είδε αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα και το 3-3 στην Ριζούπολη, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι 3-6 τουλάχιστον. Όλα γνωστά είναι πλέον…  (Λες και το 3-3 θα σώσει τον Απόλλωνα;)   

* Η 26η Μαρτίου ήταν σίγουρα μία από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Την επόμενη αγωνιστική -τουλάχιστον- πρέπει να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή!
Όλα αυτά είναι λίγα για να εκφράσουν την οδύνη όλων των φιλάθλων για το γεγονός ότι μετά από 31 παιχνίδια ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έφθασε στις τέσσερις κίτρινες κάρτες και πρέπει να τιμωρηθεί! Θύμα ο Σάμαρης που μετά το σοκ χρίζει υποστήριξης. Μπορεί να του την παρέχει ο Μανωλάς, που παραδίδει μαθήματα και έχει τιμωρηθεί μόνο με μία κάρτα από τον… ανεκδιήγητο Κάκο για τον διαπληκτισμό με τον Αθανασιάδη και όχι φυσικά για ένα από τα δεκάδες «καθαρά» μαρκαρίσματα σε όλο το πρωτάθλημα.

Πάντως για να σοβαρευτούμε… Το προϊόν και τα μάτια μας. Προσέξτε μην τυχόν κανείς προσβάλει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της SuperLeague. «Κάτω τα χέρια…» φωνάζουν όλοι όσοι οικονομάνε κάθε αγωνιστική με τα παιχνίδια της Ελλάδας. Μην τυχόν αλλάξετε τίποτα κακομοίρηδες, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι… Δηλαδή τι θέλετε όσοι φωνάζετε; Να παίζει η ενδιαφερόμενη ομάδα Α- με την ομάδα Β- (που ξέρει ότι θα κερδίσει το άλλο εντός έδρας παιχνίδι) και να αναρωτιόμαστε τι να παίξουμε; Άντε σοβαρευτείτε…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: