Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Αρρώστια με τον ΠΑΟΚ»

ζαμπουνης
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας (και φίλαθλος του ΠΑΟΚ), Χρήστος Ζαμπούνης. Αναφέρθηκε στην φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, τις αναμνήσεις του από το Καραϊσκάκη, τον Ιβάν Σαββίδη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την διαφορά διαμετρήματος μεταξύ των δύο.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Χρήστος Ζαμπούνης:
Για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Είναι μια κακή χρονιά και τα πράγματα έχουν εξωκείλει. Όταν όλα τελειώνουν το πρώτο που θίγεται είναι οι καλοί τρόποι. Η κρίση έχει δυσκολέψει την καλή συμπεριφορά όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό που μένει όταν όλα χαθούν είναι ο καλός χαρακτήρας, αν υπάρχει. Ξεγυμνώνονται πολλές καταστάσεις που παλαιότερα κρυβόταν”.
Για το αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ: “Μιλάμε πια για αρρώστια και όχι για μια υγιή επιλογή. Αρρωσταίνω όπως αρρωσταίνουν πολλοί. Δεν ευχαριστιέμαι και με το θέαμα και με τις καταστάσεις στην ομάδα. Δεν είμαι σαν φίλους μου Παναθηναϊκούς που σταματούν να ασχολούνται, όμως, ωθούμε προς αυτό το σημείο. Εγώ δεν βλέπω τις άλλες ομάδες αλλά μόνο τον ΠΑΟΚ. Εκεί αρρωσταίνω με την απόδοση. Αυτά δεν τα έχω ξαναζήσει εκτός από τα μαύρα χρόνια. Έκανε ένας άνθρωπος μια τεράστια επένδυση, πληρώνονται οι παίκτες και αντί να υπάρχει μια υγιής ατμόσφαιρα επικρατεί ακριβώς το αντίθετο. Συνεχείς μεταγραφές, έρχονται αστέρια, αλλά δεν βλέπουμε τίποτα στο γήπεδο. Με τον Γιώργο Γεωργιάδη είδαμε καλό τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά μετά πάλι τίποτα…”.
Για το αν υπολογίζουν τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα: “Γελάνε με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα! Δεν είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και δεν πιστεύουν πως μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Τα μεγέθη είναι διαφορετικά και όσο και να θέλουμε ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα καταλήγουμε στο να προσπαθούμε να ξεπεράσει το -20 στο πρωτάθλημα. Τα μεγέθη του κ . Μαρινάκη σε σύγκριση με τον κ. Σαββίδη είναι διαφορετικά. Έχει μεγαλύτερη επιρροή σε όλα τα επίπεδα ο κ. Μαρινάκης. Ο κ. Σαββίδης ακόμα δεν γνωρίζει ελληνικά, ήρθε από ξένη χώρα. Υπάρχει διαφορά διαστάσεων και διαμετρήματος.. Είναι, πάντως, καταπληκτικό που ο ΠΑΟΚ έχει έναν επενδυτή και ανθρώπους που ξέρουν ποδόσφαιρο όπως ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Ιωσηφίδης. Υπάρχουν τα εχέγγυα. Όταν, όμως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ανέλαβε την ΠΑΕ με το καλημέρα έβαλε 60 εκ. ευρώ, αυτά επενδύθηκαν και τώρα αποδίδουν. Στον ΠΑΟΚ είναι πιο συγκρατημένα τα πράγματα. Ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού μπήκε με περισσότερες φιλοδοξίες, ενώ εμείς πάμε σιγά – σιγά. Όταν θέτεις μια μεγάλη φιλοδοξία κάνεις και την αντίστοιχη επένδυση. Όταν πας σιγά – σιγά μπορείς να χτίσεις, αλλά θες παραπάνω χρόνο. Για τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ πάντα γκρινιάζει ο χαμένος, την φασαρία την κάνει ο “λούζερ”. Εμένα μου αρέσει να χτίσει ομάδα αυτός που μπορεί και να κερδίζει. Με την φασαρία δεν θα αλλάξει κάτι. Αυτή είναι η γνώμη μου. Το κύπελλο είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ επειδή αυτός έμεινε”.
Για το αν θα πάει στον ημιτελικό του Καραϊσκάκη: ” Πηγαίνω στο Καραϊσκάκη, αν και μια φορά πρόσφατα μόλις είχε αναλάβει ο κ. Σαββίδης σε ένα ματς κάναμε πέντε- έξι ώρες για να φύγουμε. Στο Καραϊσκάκη πάω με προστασία. Ένας να σε αναγνωρίσει δεν υπάρχει λόγος να αφήσεις τα παιδιά σου ορφανά… Είναι πολύ άσχημο το κλίμα που επικρατεί και δεν πιστεύω πως θα υπάρξει βελτίωση. Η ένταση καλλιεργείται απ’ όλους και κανείς δεν λέει ‘έλα δεν πειράζει’. Ήμασταν παραπάνω από τέσσερις ώρες στις σουίτες στο Καραϊσκάκη,  μας περίμεναν απ’ έξω, δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Ήταν εκεί και ο κ. Σαββίδης, ο οποίος όμως έφυγε νωρίτερα με ειδικές ομάδες της αστυνομίας”.
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το κύπελλο: ” Βλέπω πως ο Ολυμπιακός έχει ξεφουσκώσει, δεν έχει κίνητρο. Μιλάω με Ολυμπιακούς που μου λένε πως θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Πλέον, δεν έχουν την ψυχολογία να παλέψουν για κάτι και δεν τους ενδιαφέρει. Ο Γεωργιάδης μου άρεσε και ως παίκτης και βλέπω ότι προπονητικά έχει ανεβάσει το ηθικό των παικτών. Η δυναμική ενισχύει τον ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή και βέβαια έχει την ικανότητα να πάρει το κύπελλο”.
Για τον υποβιβασμό του Άρη: “Στεναχωρήθηκα με τον υποβιβασμό του Άρη, αντίθετα με την κοινή γραμμή των αγνών φιλάθλων μας. Ο ανταγωνισμός είναι επωφελής και ένας ισχυρός συμπολίτης μας κάνει καλύτερους”.
Για το βιβλίο του περί Savoir Vivre: “Στο βιβλίο που έχουμε από τις εκδόσεις “Φερενίκη” είναι για το “Savoir Vivre” στο γήπεδο και φυσικά μιλάμε και για τον ΠΑΟΚ. Έχει γίνει μπεστ σέλερ”.
Για το αν θα βρεθεί στην Ριζούπολη στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα: “Στην Ριζούπολη έχουμε πολύ κακές αναμνήσεις, πάντα χάναμε από πολύ παλιά και δεν θα πάω. Είναι ένα… καταραμένο γήπεδο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: