Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Mάθε παιδί μου άμυνα...!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την... άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου στην πασαρέλα της Ριζούπολης και την κοινή αδυναμία του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα, τη συνολική αμυντική τους λειτουργία, θυμίζοντας τυρί... έμενταλ. Νόστιμο μεν, με πολλές τρύπες δε!
Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου: από ένα ματς που ο κόσμος χόρτασε 6 γκολ,  είδε να έρχονται τα πάνω-κάτω, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Απόλλωνα, ίσως βγουν χαμένοι και οι δυό!
    Αυτό μπορούμε να το πούμε μόνο στη λήξη του πρωταθλήματος, καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές, ωστόσο η πίκρα είναι η τελευταία γεύση που έμεινε για τον Απόλλωνα και τον ΠΑΟΚ.
      Επειδή ένας αγώνας είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης μίας ομάδας, είδαμε τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της κάθε ομάδας, που έχουν διαφορετικό στόχο: ο μεν ΠΑΟΚ να πάρει διαφορά από τους διώκτες του ενόψει πλέι-οφ και ο δε Απόλλωνας να αποφύγει τον υποβιβασμό.
    Και, η ευκαιρία του Κόρμπου στις καθυστερήσεις όπως και να το δει κανείς, ήταν μισή… παραμονή!
      Ξεκινώντας από εκεί στα τελευταία λεπτά, φάνηκε και η αδυναμία του Χούσεν στο σκοράρισμα, καθώς και αυτός ήταν μοιραίος. Ο Ολλανδός είναι αργός στην τελική προσπάθεια, ενώ είχε 4 τελικές προσπάθειες από τις 8 του ΠΑΟΚ δίχως να καταφέρει να κάνει… σεφτέ! Και ο Σαλπιγγίδης να μπαίνει στο… 89΄!
      Η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης «κεντούσε» στο πρώτο ημίχρονο (Νάτχο, Λούκας, Στοχ) και κατά διαστήματα στο δεύτερο. Όμως αν κοιτούσε κανείς τι συμβαίνει από το κέντρο και προς τα πίσω θα… τραβούσε τα μαλλιά του. Παραλίγο να το κάνει και ο Γεωργιάδης στον πάγκο, που πρέπει να καταλάβει ότι ο ΠΑΟΚ δίχως άμυνα, το πιθανότερο είναι να αποχαιρετίσει το Κύπελλο και την δεύτερη θέση. Η άμυνά του έμοιαζε με τυρί έμενταλ, το οποίο περιλαμβάνει πολλές… τρύπες ! Πού είναι η αλληλοκάλυψη; Λάθη στο ψηλό παιχνίδι, ακόμη και από τον Γλύκο που βγήκε νικητής ωστόσο στο τετ-α-τετ με τον Κόρμπο. Οι χαφ βρίσκονται στο γήπεδο μόνο για να βλέπουν το αντίπαλο τέρμα; Θα μαρκάρει κανείς;
      Και μιάς που αναλύουμε τον ΠΑΟΚ, δεν είναι τυχαίο ότι έχει τη χειρότερη άμυνα σε σύγκριση με τους άλλους τρεις στην πεντάδα Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Αστέρα! Τα 33 γκολ που έχει δεχτεί σε 31 ματς φωνάζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν η άμυνα του Ατρόμητου έχει 22, του ΠΑΟ 24 και της ομάδας της Τρίπολης 29!
     Ο Γεωργιάδης έχει λύσει τα γκέμια, ο Στοχ είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, όμως πρέπει να βρει το φάρμακο και για τα μετόπισθεν, καθώς δεν αργεί ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, που στο πρωτάθλημα μετατράπηκε σε… εφιάλτης.
      Ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να γράψει στη σελίδα της ιστορίας του μία επική ανατροπή από το 0-3, όμως και πάλι κέρδισε τις εντυπώσεις με την κατάθεση ψυχής των παικτών του. Και στην ελαφρά ταξιαρχία υπάρχει πρόβλημα όμως στα μετόπισθεν (51 τέρματα). Στα τρία τελευταία ματς με ΟΦΗ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 8 γκολ! Το τελευταίο ματς που δεν δέχτηκε γκολ ήταν στις 25 Ιανουαρίου με την Καλλονή εκτός έδρας (0-0). Και το πρόβλημα του Τζόρβα δεν είναι δικαιολογία, αφού λείπει δύο αγωνιστικές.
     Η εικόνα του Απόλλωνα είναι λίγο-πολύ γνωστή, σκοράρει, αλλά δεν τον κρατάει η άμυνά του. Με τον Ατρόμητο 2-3, με τον Πανιώνιο, μία ήττα που ίσως κοστίσει ακριβά, 1-2 και πάει λέγοντας. Το επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή είναι ο τελικός του Απόλλωνα, καθώς την τελευταία αγωνιστική πάει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και μία νίκη- αν τα καταφέρει εντός με τον Εργοτέλη- δεν του φτάνει.
       Ο Απόλλωνας βγάζει ωστόσο μία ωραία τρέλα, που προφανώς πηγάζει και από τον προπονητή του Λόρι Σάντσεζ. Παίρνει- δεν παίρνει αποτελέσματα τα δίνει όλα στο γήπεδο, παίζει ανοιχτά, σκοράρει (διψήφιο αριθμό τερμάτων ο Πετρογκόλ), ματώνει τη φανέλα (Δεληζήσης, Φαρινόλα κ.α.) σε κάνει να ζεις το παιχνίδι είτε είσαι στη Ριζούπολη, είτε αλλού. Και, αναμένεται να πουλήσει ακριβά το τομάρι του, σε όσο δύσκολη θέση κι αν βρίσκεται!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: