Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εμπόδια για την ανέγερση του νέου «Μπερναμπέου»

Καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρχει στα φιλόδοξα πλάνα του Φλορεντίνο Πέρεθ για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Εμπόδια για την ανέγερση του νέου «Μπερναμπέου»
Στον «αέρα» βρίσκεται η ανακατασκευή του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης. Θεωρητικά το έργο επρόκειτο να ξεκινήσει το καλοκαίρι, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει το συγκεκριμένο πλάνο (κανονικά αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο).

Τον Σεπτέμβριο ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε ανακοινώσει στα μέλη της διοίκησης των «μερένχες» πως έχει στα σκαριά ένα φιλόδοξο και θεαματικό πλάνο για την ανακατασκευή του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ, αλλά το πρόβλημα έγκειται σε οικολογικές οργανώσεις που στέκονται εμπόδιο στις βλέψεις των «μερένχες» για την δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου και ένα εμπορικό κέντρο δίπλα στο γήπεδο.

Η διοίκηση της Ρεάλ πήρε 200 τετραγωνικά μέτρα στην περιοχή Καστεγάνα, την οποία εξαγόρασε από τον Δήμο Μαδρίτης. Σε αυτό το σχέδιο τα 12,250 τετραγωνικά μέτρα θα καλυφθούν από το εμπορικό κέντρο και το ξενοδοχείο 5 αστέρων, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στα 6,6 εκατ. ευρώ.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής ανησυχούν για τα φιλόδοξα αρχιτεκτονικά έργα που έχουν παρουσιαστεί για την ανακαίνιση του «Μπερναμπέου».

Η πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή αφορά την αύξηση κατά 11.000 θέσεων στο γήπεδο.

Τα οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή Carabanchel κοντά στο γήπεδο, οι οποίες έχουν περάσει στην ιδιοκτησία του συλλόγου από τις 29 Ιουλίου 2011, είναι αποτέλεσμα συμφωνίας της διοίκησης της Ρεάλ με τον Δήμο.

Πρόκειται για έκταση 70.815 τετραγωνικών μέτρων και έχουν μικρή αγοραστική αξία (αποτιμάται στα 488.000 ευρώ), τα οποία έχουν παραχωρηθεί για:

1) ένα οικόπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως πεζόδρομος για την είσοδο προς το γήπεδο και περιλαμβάνει την νομιμοποίηση άλλων εκτάσεων.
2) Τα οικόπεδα που αφορούν την περιοχή Opanel
3) Ένα άλλο οικόπεδο στην περιοχή Valdebebas, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο του συλλόγου.
4) Συμφωνία Διακανονισμού του 1991, με την οποία η διοίκηση του συλλόγου έπρεπε να οικοδομήσει ένα δημόσιο χώρο στάθμευσης και δεν έκανε (2,8 εκατ. ευρώ).

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο, σύμφωνα με την εφημερίδα «AS» πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: