Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αγγέλου: «Βασιλιάς στη σκακιέρα ο Άρης»

Ειδική μνεία στα 99α γενέθλια και την ιστορία του Άρη έκανε ο Βαγγέλης Αγγέλου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό (68-84) στο Αλεξάνδρειο.

Αγγέλου: «Βασιλιάς στη σκακιέρα ο Άρης»
Ο Βαγγέλης Αγγέλου υπενθύμισε τι… εστί Άρης για το ελληνικό μπάσκετ, με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου.

«Αν ο Άρης είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ και το μπάσκετ είναι σκακιέρα, ο βασιλιάς είναι στην σκακιέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «κίτρινων» που τόνισε, εξάλλου, την αστάθεια στην απόδοση της ομάδας, κάτι που ελπίζει να έχει αλλάξει προς το καλύτερο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον σύλλογο, 99 χρόνια ιστορίας μόνο και μόνο να το σκέφτεσαι είναι κάτι ιδιαίτερο. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε να τιμήσει την ημέρα. Αν ο Άρης είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ και το μπάσκετ είναι σκακιέρα, ο βασιλιάς είναι στην σκακιέρα. Δεν έχει τελειώσει η παρτίδα, γίνεται μάχη να κρατηθεί όρθια η ομάδα.

Ο Γιώργος (Μπαρτζώκας) τα είπε όλα. Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε 3/15 σουτ και 7 λάθη όπως και 7-8 ολιγωρίες αμυντικές, πρωτόγνωρες για την ομάδα. Εκεί σταμάτησε να υπάρχει παιχνίδι για μας. Το γιατί είναι λογικό. Το είπε και αυτό ο Γιώργος, αναγκαστήκαμε να έχουμε αναπροσαρμογή ρόλων, έπαιξε στην θέση «3? ο Βεζένκοφ, ο Μποχωρίδης ήταν εκτός παιχνιδιού, ο Πελεκάνος έκανε συγκινητική προσπάθεια με μισή προπόνηση, διαχειρίστηκε το παιχνίδι σαν να ήταν υγιής και γύρισε και το άλλο του πόδι. Κρατάμε την προσπάθεια και την συνέπεια των παικτών, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να κρατήσουμε την ομάδα ανταγωνιστική».

Για την συνέχεια: «Εχουμε καταλάβει στο τεχνικό τιμ τι συμβαίνει με την ομάδα. Με τις ομάδες που είναι πάνω από μας βαθμολογικά η ομάδα δεν έχει διάρκεια. Δεν μπορούμε να βρούμε σε ποια απόσταση από το… τζάκι πρέπει να είμαστε. Εμείς ή καιγόμαστε ή κρυώνουμε. Δηλαδή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την απογοήτευση και τον ενθουσιασμό . Στο πρώτο μέρος ήμασταν 5 πόντους μπροστά και θα μπορούσαμε να είμαστε στο +12, αλλά βρεθήκαμε στο -1. Το έχουμε συζητήσει με τους έμπειρους παίκτες, ξέρω ότι μπορούν να το κάνουν και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος».

Συγκεκριμένα για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ίκαρο: «Δεν μπορώ ότι δεν είναι σημαντικό παιχνίδι, είμαστε όμως μια ομάδα ιδιαίτερων συνθηκών και έχουμε προβλήματα. Το παιχνίδι είναι σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό. Θα το αντιμετωπίσουμε έτσι, θα οργανώσουμε τη δουλειά μας στις τρεις προπονήσεις που έχουμε, αλλά πρέπει να δούμε και ποιοι θα είμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: