Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

«Έχουν ευθύνες Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ»

Ακατάλληλο είναι το «Γεντί Κουλέ», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 επιρρίπτοντας ευθύνες σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ.

«Έχουν ευθύνες Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ»

Παράλληλα μίλησε και για ευθύνες της ΠΑΕ ΟΦΗ και του Ερασιτέχνη, έκανε λόγο για πιέσεις που δέχτηκε ώστε να ανάψει πράσινο για το γήπεδο, ενώ τόνισε πως πρόβλημα υπάρχει και με τις κερκίδες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Δεικτάκης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

«Η Παναγιά βοήθησε, αφού χθες ήταν του Ευαγγελισμού, ώστε να μη συμπέσει το συμβάν αυτό με τη λαϊκή. Εκείνος ο δρόμος είναι πολυσύχναστος. Αν εκεί ήταν η λαϊκή, θα ήταν περίπου 500 άνθρωποι και φανταστείτε τι θανάτους θα είχαμε», τόνισε για την παρ’ ολίγον τραγωδία.

Στη συνέχεια στάθηκε στην ελλιπή συντήρηση των πυλώνων επιρρίπτοντας ευθύνες σε διάφορες πλευρές. «Αυτές οι κολώνες είχαν μπει τη δεκαετία του ’80 και έπρεπε να έχουν μία συγκεκριμένη διάρκεια ζωής ή να γίνεται κάποια συντήρηση. Το 2003 πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε επιλεγεί ως προπονητήριο το συγκεκριμένο γήπεδο και είχε γίνει μία συντήρηση. Δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιήθηκε γαλβανιζέ μέταλλο αντί του απλού σίδερου που μπήκε τελικά. Δεν θα είχε διαβρωθεί και δεν θα είχε μπει το νερό της βροχής. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει την ευθύνη της και φτάσαμε μέχρι εδώ. Υπάρχει και η ευθύνη του ενοικιαστή και ενοικιαστής στη δική μας περίπτωση είναι η ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν πρέπει ο άνθρωπος που μένει σε ένα σπίτι να το συντηρεί και να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες; », τόνισε.

Όσο για πιθανές ευθύνες των τοπικών αρχών, είπε πως δεν υπάρχουν και επέρριψε τέτοιες στη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ: «Εμείς, από την πλευρά μας, είχαμε δώσει προσωρινή άδεια μέχρι τον Οκτώβριο του 2012. Η ΠΑΕ ΟΦΗ και ο Ερασιτέχνης δεν πήραν ποτέ άδεια για στατική επάρκεια των κερκίδων του γηπέδου και δεν έδωσα άδεια διεξαγωγής των αγώνων. Οι αγώνες γίνονται με άδεια της Σούπερ Λίγκας. Η αρμοδιότητα η δική μου είναι να προφυλάξω τους θεατές. Από εκεί και πέρα, δεν ευθύνεται η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης. Πήγαν πολιτικοί μηχανικοί στο γήπεδο και αποχώρησαν χωρίς να πουν τίποτα. Αρνήθηκαν να δώσουν μελέτη για να γνωματεύσουν. Ακόμη δεν ξέρουμε γιατί έγινε αυτό. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το θέμα σε εκκρεμότητα. Είπαμε πως δεν έχει στατική επάρκεια. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα έδωσαν άδεια για τη διεξαγωγή των αγώνων του ΟΦΗ. Αυτοί που έδωσαν την άδεια έχουν και την ευθύνη. Εμείς κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε και υπάρχουν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα λέμε. Είχαμε κάνει υπόμνημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Δεχθήκαμε πιέσεις από τη διοίκηση του ΟΦΗ για να έχουν άδεια, αλλά δεν έδωσα άδεια, ώστε να μην έχω πρόβλημα σε περίπτωση που συμβεί κάτι», τόνισε και κατέληξε:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ και ο Ερασιτέχνης απευθύνθηκαν στα αρμόδια επιμελητήρια για να έχουν μελέτη για το γήπεδο, χωρίς να γίνει η παραμικρή κίνηση. Η τελευταία φορά που αρνήθηκα ήταν στο 2012 και στο ’13 δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Εμείς θέλαμε να ξέρουμε που πάσχει για να δώσουμε την άδεια μετά. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: