Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Φονική» Γιουνάιτεντ!!

Την έστειλε στους τέσσερις... ανέμους! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 4-2 της Λεβερκούζεν και στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ «συγκατοικεί» με την Σαχτάρ που πέρασε από την Σοσιεδάδ (2-0).

«Φονική» Γιουνάιτεντ! (video)
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το «καλημέρα» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν στην Αγγλία 4-2 της ανήμπορης να αντιδράσει Μπάγερ Λεβερκούζεν και ξεκίνησαν με το... δεξί στην φετινή διοργάνωση.

Σούπερ διπλό για την Σαχτάρ Ντόνετσκ μέσα στην Ισπανία, καθώς οι Ουκρανοί νίκησαν 2-0 την Σοσιεδάδ, με δύο τέρματα από τον Τεϊξέιρα.

Μαν. Γιουνάιτεντ-Λεβερκούζεν 4-2

Από την αρχή του παιχνιδιού, η Γιουνάιτεντ μπήκε ως το «αφεντικό» του αγώνα και φρόντισε να το δείξει. Έτσι, στο 22' ο Ρούνεϊ -με τη δύναμη της κορδέλας που φορούσε- άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Μόγιες να το πανηγυρίζει. Η κατοχή παρέμεινε στα πόδια των γηπεδούχων, χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα. Στο δεύτερο μέρος έγιναν περισσότερα πράγματα! Αφού αρχικά ο Άγγλος φορ έχασε το... άχαστο στο 52', η Λεβερκούζεν «πάγωσε» το Ολντ Τράφορντ, δύο λεπτά αργότερα, με τον Ρόφλες να ισοφαρίζει.

Και κάπου εκεί ξύπνησαν οι «κόκκινοι διάβολοι». Η πρώτη... απάντηση δόθηκε από τον Φαν Πέρσι στο 59' με ένα περίεργο τρόπο, τόσο σε εκτέλεση του Ολλανδού, όσο και προσπάθεια απόκρουσης του Γερμανού τερματοφύλακα. Ο Ρούνεϊ «χτύπησε» ξανά στο 70', κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του, ενώ εννιά λεπτά αργότερα ο Βαλέντσια έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 88' ο Τοπράκ, μειώνοντας κάπως τις εντυπώσεις για τους Γερμανούς!



Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-2

Η μεν πίεζε, έχανε ευκαιρίες, η δε είχε την ουσία! Η Σοσιεδάδ ήταν το απόλυτο... αφεντικό της αναμέτρησης, είχε πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά κάτι ο γκολκίπερ της Σαχτάρ, κάτι τα άσχημα τελειώματα του Γκριζμάν, διατηρούσαν το 0-0. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο και έπαιρναν περισσότερο θάρρος οι Ουκρανοί. Κι αυτό το θάρρος μετουσιώθηκε σε γκολ στο 65', όταν ο Τεϊξέιρα έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους! Ναι μεν «ψυχρολουσία» για τους Βάσκους, αλλά δεν το παράτησαν. Προσπάθησαν να συνέλθουν, να ανέβουν και να ισοφαρίσουν, αλλά μάταια... Και σαν μην έφτανε αυτό, δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα στο 87' από τον ίδιο παίκτη, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Χαρακτηριστικό, πάντως, της υπεροχής των Ισπανών, το γεγονός πως τέλειωσαν το ματς με 15 τελικές έναντι 5. Τι να το κάνεις, όμως, αν δεν μπει η μπάλα στα δίχτυα...


Τα αποτελέσματα:
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-2
(65’, 87’ Τεϊξέιρα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λεβερκούζεν 4-2
(22’, 70’ Ρούνεϊ, 59’ Φαν Πέρσι, 79’ Βαλέντσια – 54’ Ρόλφες, 88’ Τοπράκ)

Η επόμενη αγωνιστική (02/10)
Λεβερκούζεν-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου:

1. Μάν. Γιουνάιτεντ 3 (4-2)
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 (2-0)
3. Σοσιεδάδ 0 (0-2)
4. Λεβερκούζεν 0 (2-4)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: