Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Να βρεθεί η ΑΕΚ στην κορυφή και πάλι»!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 89 ετών από την έγκριση του πρώτου καταστατικού για τη «γέννηση» της ΑΕΚ, στην ιστοσελίδα του συλλόγου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην επέτειο, αλλά και το μέλλον.

«Να βρεθεί η ΑΕΚ στην κορυφή και πάλι»
Η συμπλήρωση 89 ετών από την έγκριση του πρώτου καταστατικού για τη «γέννηση» της ΑΕΚ βρίσκει την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τρίτη κατηγορία, αλλά με όραμα και προοπτική να γίνει και πάλι ισχυρή, πρωταθλήτρια και πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«89 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο "σπόρος", ο οποίος είχε πέσει πέντε μήνες νωρίτερα στο πατάρι του καταστήματος αθλητικών ειδών του Αιμίλιου Ιωνά για τη δημιουργία ενός προσφυγικού Συλλόγου που θα μετέφερε τις αρχές του ξεριζωμένου Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, πήρε επίσημη μορφή και ξεκίνησαν ουσιαστικά να γράφονται οι χρυσές σελίδες δόξας της ΑΕΚ αλλά και η μαύρη του υποβιβασμού το 2013.

Ευχή όλων μας είναι τα χρόνια που έρχονται να βρεθεί η ομάδα στην κορυφή της Ελλάδας να καταξιωθεί στην Ευρώπη αλλά και να επιστρέψει εκεί που έγραψε την ένδοξη ιστορία της, στο Σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το καταστατικό με αριθμό 3844 που εγκρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 1924 ανέφερε τα εξής :

‘Υπό των εν Αθήναις και Πειραιεί εκ Κωνσταντινουπόλεως αθλητών και φιλάθλων ιδρύεται γυμναστικός Σύλλογος υπό την επωνυμίαν "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ" με έδρα την Αθήνα. Σκοπός του συλλόγου είναι η περισυλλογή και συγκέντρωση των εκ Κωνσταντινουπόλεως αθλητών προς συνέχιση του έργου των διαφόρων αθλητικών σωματείων τις Κων/πολης, των οποίων ενεργά μέλη ήταν οι αθλητές αυτοί, καθώς και η διάδοση του φίλαθλου αισθήματος στη νεολαία για την διάπλαση όλκιμων σωμάτων, θαρραλέων ψυχών, ευγενικών χαρακτήρων, ικανών για την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς την πατρίδα την κοινωνία και την οικογένεια
’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: