Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το ντόρτι και ο Τσάκι Τσαν!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα τέσσερα του Ολυμπιακού και τον ευρωπαϊκό αντίπαλο   του ΠΑΟΚ. Τα πλάγια άουτ αλά ...Βερούλη και οι "παράξενες" αποδόσεις στο στοίχημα. Δε μου αρέσει αυτό το πράγμα που γίνεται μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Εντάξει έχασε, μπάλα είναι, μπορεί να συμβούν διάφορα μέσα σε ένα παιχνίδι.
Αν είσαι π.χ. οπαδός της Παρί και δεις το πρώτο ημίχρονο, θα θέλεις να πας στην προπόνηση να τους κυνηγάς στα χωράφια. Τέτοια έλλειψη συγκέντρωσης, τόσο κακό στήσιμο από τον προπονητή, τόσο αδιάβαστη ομάδα και χωρίς πλάνο εγώ σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχω δει.
Την κατάπιε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο αλλά και εκεί μπορούν να βγούνε λάθος συμπεράσματα. Την κατάπιε γιατί είναι πολύ καλή ομάδα ή γιατί οι Γάλλοι μπήκαν με αλαζονεία στο παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είδαν την μπάλα στο δοκάρι τους;
Στο ποδόσφαιρο μπορείς να τα φέρεις τα πράγματα όπως σε βολεύουν αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός "άδειασε" στο πρώτο ημίχρονο και μετά δεν μπορούσε να βγάλει άλλη ενέργεια. Βελτιώθηκε και η Παρί τακτικά και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Εμείς θα δούμε άλλες εικόνες αύριο. Παίζουμε με τη Σαχτέρ Καραγκαντί που προσωπικά δεν την ήξερα μέχρι να κερδίσει τη Σέλτικ. Όσοι είδαν το παιχνίδι της Γλασκώβης αντιλήφθηκαν πως αυτή η ομάδα από ατυχία δεν έβαλε ένα γκολ εκεί για να …κοσμεί τους ομίλους του Τσουλού.
Έψαχνα μια φωτογραφία με φιλάθλους της για να βάλω στο PAOK24 και όταν βρήκα μία νόμιζα πως ήταν σε πρεμιέρα ταινίας του Τσάκι Τσαν στη Σαγκάη. Τώρα πώς παίζουν αυτοί Ευρώπη, δεν το έχω καταλάβει ακόμη.
Το ποδόσφαιρο που παίζουν πάντως δεν είναι καθόλου ευρωπαϊκό. Βρήκαν κάτι ψηλούς που παλεύουν, τους έστησαν σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Στόχος αυτών είναι να διώξουν την μπάλα και κάτι μυστήριοι που παίζουν μπροστά να εκμεταλλευτούν κανένα σκάσιμο της μπάλας το οποίο δε μέτρησε καλά ο στόπερ.
Το αστείο είναι πως όταν κερδίζουν κανένα πλάγιο μετά το κέντρο, ανεβαίνουν τα στόπερ για να διεκδικήσουν κεφαλιά στην περιοχή. Έχουν μερικούς που εκτελούν πλάγια αλά Βερούλη και έτσι μάλιστα πέτυχαν το πρώτο γκολ εναντίον της Σέλτικ στην Αστάνα.
Με παραξενεύουν πάντως οι αποδόσεις οι στοιχηματικές. Δηλαδή βρίσκεις τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ στο 1,30 ο οποίος παίζει στην άδεια έδρα του, απέναντι σε μία ομάδα που ξεκούρασε βασικούς στο πρωτάθλημα και παίζει έναν αγώνα – εθνική υπόθεση αφού συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ομίλους.
Εντάξει σαν ομάδα δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς, αλλά δεν θα πρέπει να ξοδέψουμε διαστήματα και τα κενά που έχουμε είναι αρκετά. Αυτοί παίζουν μαζική άμυνα και αν θυμηθεί κανείς το παιχνίδι στη Βέροια θα διαπιστώσει πως η τετράδα της άμυνάς μας δεν είχε σωστές τοποθετήσεις στις μεγάλες μπαλιές της Βέροιας.
Προσοχή λοιπόν για να μην έχουμε μπερδέματα.
ΥΓ: Εντάξει, στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι υποκειμενικά. Μουρμουρίζουμε π.χ.που βρέθηκε ο Νίνης να παίζει κεντρικός χαφ αλλά η αλήθεια είναι πως η σκέψη αυτή δεν απέχει ιδιαίτερα από αυτή του Μίτσελ με τον Μασάδο που προσωπικά δεν με βρίσκει αντίθετο.
ΥΓ1: Αν άκουσα καλά – μπορεί κάποιος να με διορθώσει – ο Άρης μπήκε στο 99 με πολιτική παρέμβαση; Αυτό δεν είπε ο πρόεδρός τους; Ακόμη και σήμερα, μετά τα όσα έχουν συμβεί, υπάρχουν άνθρωποι που αφερέγγυες εταιρίες και διοικήσεις, τις διευκολύνουν με τρόπο παράνομο; Και εμείς προσπαθούμε να πληρώσουμε μπροστά όλο το κεφάλαιο και δεν μας δίνουν τη δυνατότητα;
ΥΓ2: Πολλοί αναρωτιέστε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν βγάζει άρνηση για την πρακτική Μελισσανίδη με τον ΟΠΑΠ. Πρώτα απ΄ όλα, ο ΟΠΑΠ είναι δικός του πλέον, τον πλήρωσε και κανένας δεν έχει δικαίωμα να του πει τι θα κάνει στο μαγαζί του. Δεύτερον, στον πόλεμο που έχει κηρυχτεί, ο Σαββίδης έχει διαλέξει πλευρά.   
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: