Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η Παρί «έστησε» τον Μίτσελ!!

Ο Μίτσελ ήταν «έτοιμος» από τα φιλικά του καλοκαιριού. Τώρα τι ξημερώνει; Ο Χρ. Σταθόπουλος γράφει για το «κόκκινο» παραμύθι του πρώτου ημιχρόνου.
Θα το πάρω από την ανάποδη. Από το… τελικό σκορ που δεν αφήνει περιθώρια ούτε για αμφισβήτηση, ούτε για λόγια παρηγοριάς, όπως αυτά που θέλουν τον Ολυμπιακό να βγάζει μάτια στο πρώτο ημίχρονο.
Ναι, οι πρωταθλητές μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο και στο πρώτο 20λεπτο απείλησαν την Παρί. Συμφωνώ ότι το γκολ του Καβάνι «παίζει» να ‘ναι και οφσάιντ.
Το μάτριξ, όμως, βάρυνε. Ούτε μία, ούτε δύο. Τέσσερις φορές οι Παριζιάνοι… έστησαν τον Ολυμπιακό. Σε όλα τα γκολ των φιλοξενούμενων η «ερυθρόλευκη» άμυνα πήρε έναν γλυκό καλοκαιρινό υπνάκο.
Ακούω ότι το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους Πειραιώτες, λες και ο ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί ένα ημίχρονο. Ας χαϊδεύει αυτιά όποιος θέλει. Προσωπικά δεν θα το κάνω. Θα πω ότι οι παίκτες του Μίτσελ τα έδωσαν όλα στο πρώτο 45λεπτο, με πίεση, πρέσινγκ και στενό μαρκάρισμα. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, διέκρινε κανείς ότι ο Σάμαρης, ο Σιόβας, ο Μασάντο και οι άλλοι, είχαν πάρει τα βήματα του Ιμπραϊμοβιτς και των άλλων αστέρων της Παρί.
Κάντε, όμως, ένα rewind. Όλες κι όλες τρεις ευκαιρίες και μάλιστα στο γκολ μίλησε η κλάση του Βάις. Με λίγα λόγια, η φάση βγήκε από ατομική ενέργεια. Επιθετικά οι νταμπλούχοι δεν έβγαλαν αυτοματισμούς, ούτε δουλειά. Οι παίκτες του Μπλαν έπαιζαν σβηστοί και ουσιαστικά, με εξαίρεση το μισό πρώτο ημίχρονο, δεν ένιωσαν την ανάσα στο σβέρκο.
Περίμεναν υπομονετικά το δεύτερο μέρος και με σχέδιο μεγάλης ομάδας, έφυγαν με θρίαμβο. Διότι η τεσσάρα σε μια καυτή έδρα είναι θρίαμβος ακόμα και για μια ομάδα με μπάτζετ 400 plus εκατομμυρίων ευρώ.
Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έδειξε αδυναμίες που θα έπρεπε να είχε διορθώσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Πέρυσι λέγαμε ότι σκοράρει μόνο από στημένες φάσεις. Κόντρα στην Παρί προδόθηκε από τη σταματημένη του άμυνα. Αν αυτό δεν είναι στοιχείο που «ξεκινάει» από την προπόνηση και τη δουλειά που έχει γίνει με προπονητή και ποδοσφαιριστές, τότε περί τίνος πρόκειται;
Η ήττα είναι με κάτω τα χέρια και αυτό μόνο ελπιδοφόρο δεν είναι για τον Μίτσελ, ο οποίος είδε να τρίζει η καρέκλα του από τις μέτριες εμφανίσεις των φιλικών προετοιμασίας. Τώρα που ο Ολυμπιακός γνώρισε μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ευρωπαϊκή του καριέρα, τι ξημερώνει;
Σε όλα αυτά προσθέστε μερικά ακόμη tips:
-  Ο νέος Ιμπαγάσα, Τσόρι Ντομίνγκεζ, πού ήταν;
-  Μήπως ο «Κάνιο» θα μπορούσε να δώσει αναπνοές και ζωτικότητα για 30-40 λεπτά και δεν έπρεπε να βγει από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ;
-  Φαντάζομαι ότι παίκτες σαν τον Σαβιόλα προστίθενται στο ρόστερ ακριβώς επειδή «ξέρουν» από μεγάλους αγώνες.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: