Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ανέτοιμοι και οι δυο!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αρχίζουν το πρωτάθλημα της Α1 στις 12 ή 13 Οκτωβρίου στο άδειο ΣΕΦ. Και οι δύο, όμως, θα είναι ανέτοιμοι. Το www.sport-fm.gr εξηγεί...

Ανέτοιμοι και οι δυο
Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το πρωτάθλημα της Α1 να αρχίζει όπως τελείωσε, ήτοι σε ένα… άδειο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα της Α1 στις 12 ή 13 Οκτωβρίου, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος δια χειρός Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Κι όσο κι αν ένα ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα φέρνει αρκετή ίντριγκα από νωρίς, η αλήθεια είναι πως καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη.

Χωρίς κόσμο, ανέτοιμος και κουρασμένος

Θεωρητικά ο περισσότερο «ριγμένος» από την κλήρωση είναι ο Ολυμπιακός. Κι αυτό γιατί πέραν του -2 που έχει στη βαθμολογία από τα όσα έγιναν στον τρίτο τελικό της περασμένης σεζόν, θα κληθεί να καλύψει το χάντικαπ κατά το ήμισυ σε άδειο γήπεδο εκτίοντας την πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές της συνολικής ποινής του.

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο αυτό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν στη διάθεσή τους από την ερχόμενη Δευτέρα για πρώτη φορά στη διάρκεια της προετοιμασίας τους διεθνείς Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σλούκα, που συμμετείχαν στο Ευρωμπάσκετ, ενώ ακόμη αργότερα θα ενσωματωθεί ο Μίρζα Μπέγκιτς, που συνεχίζει με τη Σλοβενία στη διοργάνωση. Επίσης μεγάλο μέρος προπονήσεων έχουν χάσει λόγω τραυματισμών οι Λο και Λοτζέσκι, ενώ ο Μαυροειδής παραμένει εκτός.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός θα προέρχεται και από ένα κουραστικό ταξίδι, αφού στις 4 και 6 Οκτωβρίου θα παίξει στη Βραζιλία με την Πινέιρος στον διπλό τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Και ο Παναθηναϊκός με προβλήματα

Ο Παναθηναϊκός στη θεωρία είναι ευνοημένος από την κλήρωση, από τη στιγμή που θα παίξει το δυσκολότερο παιχνίδι της κανονικής περιόδου απέναντι στον μοναδικό του ανταγωνιστή για τον τίτλο χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ, αλλά και επειδή σε σχέση με τον ανανεωμένο Ολυμπιακό οι «πράσινοι» έχουν έναν κορμό από πέρσι. Όμως και στο «τριφύλλι» υπάρχουν… πλην από την κλήρωση αυτή. Οι Φώτσης και Μπράμος θα μπουν με καθυστέρηση στην προετοιμασία μετά τη συμμετοχή τους στο Ευρωμπάσκετ, ενώ με ακόμη μεγαλύτερη θα ενσωματωθούν οι Ούκιτς και Ματσιούλις που παίζουν ακόμη στα παρκέ της Σλοβενίας. Παράλληλα ο Λάσμε, που υπολογίζεται σε 2-3 εβδομάδες να επιστρέψει στις προπονήσεις, έχει χάσει όλη την προετοιμασία με τον τραυματισμό του (οστικό οίδημα στο γόνατο).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: