Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Πρωτοπόρος και μεγάλο όνομα ο Παναθηναϊκός»

Για την εμπειρία του ταξιδιού στην Κίνα και το άνοιγμα που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός σε αυτήν την αγορά, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος.

«Πρωτοπόρος και μεγάλο όνομα ο Παναθηναϊκός»
Το επί σειρά ετών στέλεχος του «τριφυλλιού» δήλωσε ενθουσιασμένος από όσα είδε στη μακρινή χώρα και πρόσθεσε πως υπάρχει το έδαφος και για άλλες ευρωπαϊκές ομάδες προκειμένου να προωθήσουν ένα προϊόν που φαίνεται να ταιριάζει στην κουλτούρα και τη φιλοσοφία των Κινέζων.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Ήταν μεγάλο και ενδιαφέρον ταξίδι, καταπληκτικό. Ένας άλλος κόσμος, με διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα από τη δική μας.

Ασχολούνται με το μπάσκετ οι Κινέζοι. Είναι ενημερωμένοι οι δημοσιογράφοι και ξέρουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα ήξεραν πως η Εθνική έχασε από τη Σλοβενία αλλά νίκησε την Ισπανία. Είναι δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν ξέρουμε τι γίνεται σε κάθε σπίτι, αλλά είναι μια τεράστια αγορά.

Το ΝΒΑ θέλει να επενδύσει σε αυτήν, όμως από το φιλικό που παίξαμε, είδαμε πως οι αντιδράσεις τους ήταν πολύ κοντά στις δικές μας. Δεν είδαν το ματς ως σόου όπως στο ΝΒΑ. Ο κόουτς έβαζε τις φωνές για παράδειγμα Η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει βάρος σε αυτήν την αγορά. Έχουμε ένα προϊόν που θα τους αρέσει. Το πάθος, οι φίλαθλοι και άλλα στοιχεία ταιριάζουν σε αυτόν το λαό. Είναι ζεστοί, όχι ψυχροί όπως νομίζαμε.

Άξιζε τον κόπο και θα γίνουν και άλλα βήματα. Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να είναι πρωτοπόρος και είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα. Θα συνδυάσουμε το αθλητικό με το εμπορικό στοιχείο. Μιλώντας με ανθρώπους του αθλητισμού καταλάβαμε πως υπάρχει το έδαφος.

Υπάρχουν και καλοί παίκτες στην Κίνα και δεν είναι φτηνοί. Μάλιστα οι ομάδες έχουν μεγάλα μπάτζετ, αλλά αν στραφείς στις μικρές ηλικίες μπορείς να βρεις ταλέντα. Προσωπικά είναι πολύ ενθουσιασμένος από αυτό το ταξίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: