Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τελειώνει η χρονιά πρόωρα, πιθανή αλλαγή προπονητή!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το μέλλον του Γιάννη Αναστασίου και του εκάστοτε... Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού και το γιατί δεν έχει νόημα η αλλαγή προπονητή, αλλά άλλο είναι αυτό που έχει σημασία. Τελειώνει την χρονιά πρόωρα, πιθανή αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟ
Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει κάποια στιγμή να δει την αλήθεια κατάματα. Αλλιώτικα τζάμπα αναλωνόμαστε και σε κουβέντες και σε διαφωνίες και στα πάντα.
Και η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική.
Αυτή που καθρεφτίζεται κάθε αγωνιστική στα γήπεδα.
Αυτή είναι η ομάδα, αυτές οι δυνατότητές της, αυτά είναι τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του πλάνου για φέτος, έτσι τουλάχιστον όπως ξεκίνησε από τον Μάιο περίπου και μετά.
Κι αυτό το πλάνο είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει και να παλέψει μέχρι το τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός.
Αλλιώτικα θα σημαίνει ότι όλα έγιναν στην τύχη, χωρίς πλάνο συγκεκριμένο και αντίστοιχο σχεδιασμό και με την λογική… πάμε και βλέπουμε και όπου μας βγάλει.Τα λέω αυτά, γιατί την βλέπω να έρχεται την ιστορία. Ότι δηλαδή, αν τα αποτελέσματα συνεχίσουν να είναι αρνητικά, θα τεθεί αργά ή γρήγορα θέμα προπονητή.
Κι αυτό για μένα θα σημαίνει πολύ απλά, ότι ο Παναθηναϊκός παραδίδεται εντελώς και αποχαιρετά την φετινή χρονιά πριν καν αρχίσει.
Κι αυτό δεν έχει να κάνει, ούτε με τον Αναστασίου αυτό καθ΄ αυτό, ούτε με τα ονόματα που πιθανά θα παίξουν ή έχουν ήδη παίξε, όπως Δώνης, Νιόπλιας και πάει λέγοντας.Μην γελιόμαστε και μην έχουμε αυταπάτες.
Το έργο αυτό, το έχουμε δει άπειρες φορές και όχι μόνο στον Παναθηναϊκό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σκηνικό θα είναι ίδιο και απαράλλαχτο. Όποιος κι αν έρθει αν φύγει ο Αναστασίου.
Ο Δώνης, ο Νιόπλιας, ο… Μουρίνιο και ο Αντσελότι. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει δηλαδή κανά δυο καλές εμφανίσεις ίσως και νίκες αρχικά.
Στην συνέχεια και στην πρώτη στραβή, θα ακουστεί το κλασσικό «και τι να σου κάνει ο Δώνης, ο Νιόπλιας, ο Μουρίνιο και ο Αντσελότι με αυτούς τους παίκτες που έφερε ο… Αναστασίου». Θα ακολουθήσει… μπαράζ μεταγραφικών σεναρίων για τον Γενάρη, με βάση ρεπορτάζ που θα λένε «αυτούς θέλει ο Δώνης, ο Νιόπλιάς, ο Μουρίνιο και Αντσελότι».
Και δεν είναι ότι θα ακολουθήσει μπαράζ τέτοιων δημοσιευμάτων. Αλλά και το ότι θα… επαληθευθούν αυτά τα ρεπορτάζ.
Και θα κάνει τέσσερις-πέντε ακόμα μεταγραφές ο Παναθηναϊκός τον Γενάρη που πια θα είναι της επιλογής του… Δώνη, του Νιόπλια, του Μουρίνιο και του Αντσελότι. Που και πάλι με βάση τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα του Παναθηναϊκού και αυτές οι μεταγραφές θα είναι σε γενικές γραμμές ίδιες ή άντε λίγο καλύτερες απ’ αυτές που έγιναν πέρυσι και φέτος.
Με αποτέλεσμα εκεί γύρω στα τέλη Γενάρη, ο Παναθηναϊκός να έχει ένα ρόστερ με αμανάτι τις προπέρσινες μεταγραφές, τις περυσινές και τις φετινές ταυτόχρονα.Και την ίδια ώρα θα ανανεώνονται ανά βδομάδα οι ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει.
Αλλά για του χρόνου, καθώς , μέχρι τότε το πουλάκι θα έχει πετάξει για τους όποιους στόχους έχει ο Παναθηναϊκός για φέτος.
Και κάπου εκεί κατά τον Φλεβάρη, στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα, θα αρχίσει το γνωστό «χτίζει την ομάδα της επόμενης σεζόν από τώρα ο Δώνης,. Ο Νιόπλιας, ο Μουρίνιο και ο Αντσελότι».
Καθώς φυσικά… ακόμα και αν ήρθαν κάποιοι παίκτες της αρεσκείας του, δεν είχε όλη την ομάδα στα χέρια του από το… καλοκαίρι για να κάνει την προετοιμασία όπως ήθελε.
Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός απλά για τρεις μήνες θα κερδίζει –επικοινωνιακά μόνο φυσικά- χρόνο και τους υπόλοιπους θα έχει ήδη παρατήσει την φετινή χρονιά και θα ξεκινάει με… άφθονες ελπίδες την… επόμενη.Δεν έχει νόημα λοιπόν η όποια αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό, όποια και αν είναι τα αποτελέσματα από δω και πέρα. Κάποια στιγμή, ο καθένας σ’ αυτή την ομάδα, πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Κι αυτό σημαίνει, ότι αυτό το πλάνο επιλέξαμε, αυτό εμπιστευτήκαμε, σ’ αυτούς τους ανθρώπους αναθέσαμε να το υλοποιήσουν, αυτό το πλάνο θα στηρίξουμε μέχρι τέλους. Το να πεις Οκτώβρη μήνα, δεν περπατάει και… φταίει ο προπονητής, ο οποίος όμως ήδη σύμφωνα με το… πλάνο, έχει στήσει μαζί με τον Νταμπίζα την ομάδα και έχουν κάνει δέκα μεταγραφές, σημαίνει ένα πράγμα πολύ απλά.
Πως λες επί της ουσίας, μάγκες για φέτος μάλλον τελειώσαμε και πάμε γι’ άλλα. Γι’ αυτό και δεν είναι θέμα αποτελεσμάτων από δω και πέρα.
Δεν είναι καν θέμα προπονητή.
Είναι ότι ή φτιάξαμε στα αλήθεια ένα πλάνο και θα το στηρίξουμε γιατί πιστεύαμε όταν το αποφασίσαμε ότι είναι σωστό, ή κάναμε απλά ότι νά `ταν στην τύχη και άμα έβγαινε η δουλειά όλα καλά αλλιώτικα θα τρώμε μετά από κάθε στραβή κι έναν, να περνάει η μπόρα και όπου μας βγάλει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: