Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Υπήρξε διαφορά ενέργειας»

Στη διαφορά ενεργείας των δύο ομάδων από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Λοράν Μπλαν για να δικαιολογήσει τη μεγάλη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί του Ολυμπιακού.

«Υπήρξε διαφορά ενέργειας»
Ο Γάλλος τεχνικός τόνισε πως η κούραση των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερος μέρος έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές Γαλλίας να το εκμεταλλευτούν και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Αναλυτικά: "Υπήρξε διαφορά ενέργειας, στο πρώτο ο Ολυμπιακός μας πίεσε πάρα πολύ, όμως στο δεύτερο δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια να αντεπεξέλθει και αυτό το εκμεταλλευτήκαμε και κάναμε το παιχνίδι μας.

Βεβαίως, είμαι ευχαριστημένος. Εμείς δεν φοβηθήκαμε ως ομάδα. Ο Ολυμπιακός μας δημιούργησε προβλήματα στο πρώτο μέρος, όπως θα μπορούσε να το κάνει σε κάθε άλλη ομάδα στην έδρα του. Εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας. Είπα στους παίκτες μου να βγουν στην επανάληψη και να παίξουν όπως μπορούν και ξέρουν. Ο Ολυμπιακός "έβγαλε" πολλή ενέργεια στο πρώτο μέρος και μας πίεσε πολύ. Στο δεύτερο, όμως, έπεσε. Εμείς σταθήκαμε πολύ καλά και πήραμε το αποτέλεσμα.

Είχαμε πρόβλημα στο κέντρο στο πρώτο μέρος, γιατί ξεκινούσαμε πολύ πίσω. Ήμασταν "κομμένοι" στα δύο. Οι γραμμές ήταν μακριά. Στο δεύτερο μέρος, κλείσαμε τις γραμμές, παίξαμε πιο καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Ο Λαβέτσιι έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί ο Λούκας χτύπησε. Βεβαίως, όποιον και εάν βάζαμε όλοι ήταν ετοιμοπόλεμοι. Όταν έχεις ένα πάγκο με τόσους παίκτες, βάζεις όποιον είναι σε πιο καλή κατάσταση. Σε βοηθάει όταν έχεις έναν τόσο καλό και δυνατό πάγκο. Στο δεύτερο μέρος, μας βοήθησε το γεγονός πως είχαμε και βρήκαμε πιο πολλούς κενούς χώρους.

Είχα πει για τη σημασία του πρώτου ματς. Από τη στιγμή που το κερδίζουμε, το δεύτερο γίνεται πιο σημαντικό, γιατί πρέπει να πας να το κερδίσεις και αυτό. Είναι πολύ σημαντικό και σου δίνει κουράγιο το να κερδίζεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Εμείς κάναμε το παιχνίδι μας στην επανάληψη. Βάλαμε τα γκολ που θέλαμε και νικήσαμε.

Σίγουρα, η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά. Όμως, θα προτιμούσα να είχαμε παραπάνω μέρες για ξεκούραση. Το ματς με τη Μονακό έρχεται αρκετά νωρίς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο πιο καλά γίνεται.

Ποτέ δεν φταίει γενικά ένας παίκτης. Για το πρώτο μέρος, δεν έφταιγε ο Μαρκίνιος. Όλη η άμυνα ήταν οπισθοχωρημένη. Ο Ολυμπιακός πίεζε και οι γραμμές μας είχαν μεγάλη απόσταση. Απείχε πολύ η άμυνα από την επίθεση. Μην ξεχνάμε πως είναι το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη. Ο Μαρκίνιος δεν έφταιγε σε κάτι. Είναι ένας παίκτης που δεν ήταν έτοιμος να παίξει 90'. Έβαλε ένα γκολ. Δεν φταίει για το τέρμα της ισοφάρισης. Είστε πολύ αυστηρός με τον ποδοσφαιριστή αυτόν.

Βλέπετε πολύ αρνητικά τους παίκτες του Ολυμπιακού. Η αμυντική γραμμή ήταν πίσω, διότι είχαμε πίεση. Στο δεύτερο μέρος, εάν δείτε και τα στατιστικά, ο Μότα απελευθερώθηκε, πήρε ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: