Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Να τι χωρίζει έναν θρίαμβο από μια συντριβή!

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί στο sport-fm.gr τους λόγους της ήττας του Ολυμπιακού από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του Champions League.

Να τι χωρίζει έναν θρίαμβο από μια συντριβή
Όσο και να γυρίσεις πίσω δύσκολα μπορείς να συναντήσεις μια τέτοια αγωνιστική μεταμόρφωση για την οποία μεσολάβησαν μόλις 15 λεπτά της ανάπαυλας.

Λες και στα αποδυτήρια οι έντεκα παίκτες του Ολυμπιακού πήραν υπνωτικό και επανήλθαν στο γήπεδο κοιμισμένοι. Πώς να εξηγήσεις ότι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, ο Αντρεάς Σάμαρης εμφανίστηκε στο δεύτερο σαν να έχει ξεχάσει την μπάλα κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ήταν σαν να κατέβηκε ο Ολυμπιακός με δύο ενδεκάδες. Η πρώτη σκόρπισε ενθουσιασμό και ελπίδα η δεύτερη πίκρα και απογοήτευση. Σαστισμένοι οι οπαδοί έτριβαν τα μάτια τους χωρίς να πιστεύουν αυτό που έβλεπαν. Παίκτες χωρίς διάθεση και εμπνεύσεις αδυνατούσαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους και κινδύνευαν από αυχενικό σύνδρομο βλέποντας συνεχώς αντί για επίθεση τα βολές της απελπισίας του Ρομπέρτο που κατέληγαν στο κεφάλι του Τιάγκο Σίλβα.

Ο Ολυμπιακός τον δέκα τελικών προσπαθειών στο πρώτο ημίχρονο μόλις μια φορά με ένα άστοχο σουτ του Φουστέρ απείλησε στο δεύτερο. Το πιο εύκολο τώρα είναι να τα βάλει κανείς με τον Μίτσελ. Τι θα μπορούσε όμως να έχει πει ο κόουτς στους παίκτες του για να παρουσιάσουν αυτή την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο; Μην είμαστε υπερβολικοί. Οι ευθύνες δεν πέφτουν στις πλάτες του Ισπανού προπονητή. Δεν φταίει αυτός που δεν είχε έναν ετοιμοπόλεμο αμυντικό χαφ να τον ρίξει στο γήπεδο και να ξεκουράζει τους ταλαιπωρημένους Σάμαρη και Μασάντο.

Αποδεικνύεται ότι ο τραυματισμός του Σαλίνο και η μη δήλωση του Παπάζογλου για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ στέρησε από τον Ολυμπιακός πνευμόνια και οξυγόνο. Οι παικταράδες της Παρί επικράτησαν στην μεσαία γραμμή και άρχισαν να ψάχνουν τρόπους για να μπουν στην μεγάλη περιοχή του Ρομπέρτο. Παρόλα αυτά τρόπους δεν έβρισκαν και χρειάστηκε να στείλει ο Λαβέτσι δύο φορές την μπάλα στην μικρή περιοχή του Ρομπέρτο από χτύπημα κόρνερ για να αποδειχτεί η επιπολαιότητα με την οποία λειτούργησε η άμυνα του Ολυμπιακού.

Ακόμα και στα ερασιτεχνικά σωματεία δύο φορές το ίδιο γκολ μέσα από την μικρή σου περιοχή και με τους σκόρερ να σκύβουν θεωρείται απαράδεκτο και ζητούνται ευθύνες. Ο Σάμαρης που όπως φάνηκε είχε αναλάβει την φρούρηση του Τιάγκο Μότα τα έκανε θάλασσα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει μέλλον μπροστά του. Επί του παρόντος του φορτώθηκαν ευθύνες περισσότερες από όσες μπορεί να αντέξει η πλάτη του. Είμαι σίγουρος ότι προσεχώς θα μεγαλουργήσει. Προσεχώς όμως.

Τώρα για να παρηγορούμαστε κρατάμε την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτο ημιχρόνου την γκολάρα του Βάις και τα δύο δοκάρια. Με αυτά ως παρακαταθήκη ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει βαθιά ανάσα και να συνεχίσει. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: