Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σ’ έστησαν σε μια γωνιά…!!

Δεν του άξιζε… Τρεις πανομοιότυπες αδράνειες σε εκτελέσεις κόρνερ, πρόδωσαν τον εξαιρετικό Ολυμπιακό του α’ ημιχρόνου και έφεραν βαριά ήττα 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ

Σ’ έστησαν σε μια γωνιά…
Με ένα ημίχρονο (το δεύτερο )… «κόλαση» και τρία ίδια γκολ από αδράνειες της άμυνάς του σε εκτελέσεις κόρνερ, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με το βαρύ 4-1.

Εξαιρετικό το πρώτο μέρος για τους παίκτες του Μίτσελ, είχαν δύο δοκάρια, ένα εξαιρετικό γκολ από τον Βάις, όμως στο δεύτερο «πλήρωσαν» κούραση και αδράνεια στις στημένες φάσεις. Ο Καβάνι το πρώτο γκολ, δύο ίδια τέρματα από τον Μότα και κλείσιμο του σκορ από τον Μαρκίνιος για την ομάδα του Μπλαν, η οποία αφού «γλίτωσε» στο πρώτο μέρος πήρε την σπουδαία νίκη στο δεύτερο. Χαμένο πέναλτι από τον "Ίμπρα" για τους Γάλλους.

Η βαθμολογία:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 3
2. Μπενφίκα 3
3. Άντερλεχτ 0
4. Ολυμπιακός 0

Πως έπαιξε:



Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Μανιάτης επέστρεψε δεξιά, ο Μπονγκ αριστερά και οι Μετζανί και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Ο Σάμαρης ήταν το "καθαρό" αμυντικό χαφ, έχοντας λίγο μέτρα πιο μπροστά του τον Μασάντο. Ο Βάις θα βρισκόταν δεξιά, ο Φουστέρ αριστερά και ο Τσόρι Ντομίνγκες, επέστρεψε στο αρχικό σχήμα για να παίξει πίσω από τον Μήτρογλου.

Το ματς:


Όποιος είδε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού πριν την έναρξη, αναρωτήθηκε ποιος θα μαρκάρει. Οι «ερυθρόλευκοι» με πίεση στην πρώτη πάσα της Παρί, με απίστευτες αλληλοκαλύψεις, με τον Σάμαρη να είναι παντού και τον Βάις να κάνει ότι θέλει την άμυνα των Γάλλων, θα μπορούσαν από νωρίς να έχουν ανοίξει το σκορ κόντρα στους… «ψαρωμένους» πρωταθλητές Γαλλίας. Τα δοκάρια στα σουτ του Σλοβάκου και του Φουστέρ, όμως έσωσαν τον Σιριγκού.

Αντίθετα και… κόντρα στην εικόνα του ματς, ο Καβάνι, ίσως και από θέση οφ σάιντ, έβαλε την Παρί μπροστά στο σκορ, μετά από μια πάσα του Ιμπραϊμοβιτς στον Μάξγουελ, σπάνιας ομορφιάς. Σπάνιας ομορφιάς; Όχι, αν έχεις δει και το γκολ του Βάις. Ο Σλοβάκος, το πήρε προσωπικά και με μια απίστευτη ενέργεια, όπου πέρασε τον Μάξγουελ, έκανε «ποδιά» στον Μαρκίνιος και «άδειασε» τον Σίλβα έφερε το παιχνίδι στα ίσια βάζοντας «φωτιά» στο Καραϊσκακη. Το 1-1, του πρώτου μέρους, μάλλον ευχαριστημένη θα έπρεπε να αφήνει την Παρί.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, δυστυχώς, για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με την υπερπροσπάθεια του πρώτου μέρους «έσκασαν» με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα να είναι εντελώς διαφορετική. Οι Γάλλοι, το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και πατώντας στην κούραση των αντιπάλων τους βρήκαν χώρους. Ο Λαβέτσι, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έδωσε δύο έτοιμα γκολ στον Μότα, τον οποίο έχασε, ο κουρασμένος Σάμαρης και η Παρί, πήρε προβάδισμα νωρίς νωρίς στο δεύτερο μέρος με δύο γκολ.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, όταν ο Ιμπραϊμοβιτς έστησε την μπάλα απέναντι από τον Ρομπέρτο, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε το πέναλτι. Αυτό που γλίτωσαν από τον «Ίμπρα», το βρήκαν από τον Μαρκίνιος λίγο αργότερα, από ακόμα μια στημένη φάση. Το τελικό 4-1 αφήνει πικρία στους Πειραιώτες, οι οποίοι «πλήρωσαν» τα δικά τους λάθη στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ (60’ Κάμπελ), Βάις (84’ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74’ Σαβιόλα), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Εντιγκά.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιριγκού, Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Μάξγουελ, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι (77’ Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (46’ Λαβέτσι), Καβάνι (89’ Μενέζ), Ιμπραϊμοβιτς.

Στον πάγκο: Ντουτσέζ, Καμαρά, Ντινιέ, Ζαλέ.

Διαιτητής: Μπριν (Γερμανία)
Βοηθοί: Μπορσχ (Γερμανία), Λουπ (Γερμανία)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: