Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Λείπει η Ελλάδα, όχι το ενδιαφέρον!

Χωρίς την Εθνική, που επέστρεψε… νωρίς, συνεχίζεται το Ευρωμπάσκετ με την προημιτελική του φάση. Σήμερα οι δύο πρώτοι αγώνες των «8», Σερβία-Ισπανία και Σλοβενία Γαλλία.

Λείπει η Ελλάδα, όχι το ενδιαφέρον
Η Ελλάδα απουσιάζει-δυστυχώς-από τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ, αλλά η… ζωή συνεχίζεται. Απόψε αρχίζουν τα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τους δύο πρώτους νοκ άουτ αγώνες. Σερβία-Ισπανία και Σλοβενία Γαλλία. Οι νικητές πέρα από την πρόκριση στα ημιτελικά (όπου θα τεθούν αντιμέτωποι) και τη διατήρηση του ονείρου για την κατάκτηση μεταλλίου, εξασφαλίζουν θέση για το Μουντομπάσκετ του 2014 (προκρίνονται οι έξι πρώτοι ή οι επτά εφόσον σε αυτούς είναι η οικοδέσποινα Ισπανία).

Η Σερβία χωρίς τον τραυματία Στέφαν Μάρκοβιτς και με αμφίβολο τον Νεμάνια Νέντοβιτς αντιμετωπίζει την Ισπανία, με την οποία έχει συναντηθεί τρεις φορές στα τελευταία δύο Ευρωμπάσκετ (μεταξύ τους στον τελικό του 2009), αλλά και στον προημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2010. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που μετρούν ήδη τρεις ήττες στο τουρνουά, γνωρίζουν πως στο εξής αν χάσουν θα… πονέσουν. Η μονομαχία Νέναντ Κρστιτς και Μαρκ Γκασόλ είναι αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις.

Η οικοδέσποινα Σλοβενία αντιμετωπίζει τη Γαλλία έχοντας την ιστορική ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά ενός Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η «Αρένα Στόζιτσε» θα είναι κατάμεστη, αφού το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο. Οι «τρικολόρ» έχουν απογοητεύσει ως τώρα στο τουρνουά, αλλά το ταλέντο τους είναι ικανό να τους φτάσει μακριά. Κλειδί για την εξέλιξη του ματς θα είναι η προσωπική μονομαχία ανάμεσα σε Γκόραν Ντράγκιτς και Τόνι Πάρκερ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών

Τετάρτη 18/9

Σερβία-Ισπανία 18:30 (ΟΤΕ Sport 3)
Σλοβενία-Γαλλία 22:00 (ΑΝΤ1 και ΟΤΕ Sport 3)

Πέμπτη 19/9

Κροατία-Ουκρανία 18:45
Λιθουανία-Ιταλία 22:00

Ημιτελικά (Παρασκευή 20/9)

Νικητές Τετάρτης
Νικητές ΠέμπτηςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: