Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Έρχομαι, εάν….»

soympotis
Ο πρώην καλαθοσφαιριστής και προπονητής του Άρη, Λευτέρης Σούμποτιτς, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε αρχικά στο Eurobasket, τον Άρη, και τον Νίκο Γκάλη.
Για την πορεία του Ευρωμπάσκετ μέχρι στιγμής:«Δυστυχώς είναι μεγάλη απογοήτευση ομάδες όπως η Ελλάδα, Ρωσία και Τουρκία. Πίστευα ότι και οι τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν το μετάλλιο αλλά φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά. Κατά την γνώμη, μου υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι στην ίδια ευθεία και δεν μπορείς να προβλέψεις ποιος θα μείνεις εντός και ποιος θα βγει»
Για τον αγώνα Φιλανδία-Σλοβενία :«Χθες παίξανε χωρίς άγχος οι Φιλανδοί. Η Σλοβενία ήταν επίσης αδιάφορη και ο προπονητής ήθελε να ξεκουράσει τους βασικούς. Ήταν κρίμα για τους 12,000 κόσμο που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι Σλοβένοι αγαπάνε το μπάσκετ και τον αθλητισμό και όλοι διψάνε για μία διάκριση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει εισιτήριο για τους αγώνας της Εθνικής ομάδας.«Πιστεύω ότι όλοι οι προπονητές εκτός τις Ισπανίας είναι πολύ έμπειροι. Αν διαλέγεις αντίπαλο συνήθως χάνεις. Ότι σου φέρει η τύχη είναι καλύτερο, άλλωστε όλες οι ομάδες είναι στην ίδια ευθεία. Καμία δεν ξεχωρίζει»
Για  την  Κροατία:«Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα αλλά είναι καθ θέμα ψυχολογίας. Από εδώ και πέρα είναι παιχνίδια νοκ-άουτ και θα φανεί πόσο είναι έτοιμοι ψυχολογικά»
Για το Σερβία-Ισπανία:«Εγώ θα ποντάρω στην Σερβία γιατί μου αρέσει πολύ η ομάδα. Ο Τεόντοσιτς είναι πολύ καλός αλλά κρατάει πολύ την μπάλα στα χέρια και πολλές φαίνεται να παίζει για τον εαυτό του. Διψάνε για διάκριση έχουν τον Κρστιτς, που είναι έμπειρος και μπορεί και μιλάει στους νέους  και τους συμβουλεύει»
Για το Λιθουανία-Ιταλία:«Η Λιθουανία έχει πιο έμπειρους παίκτες ενώ η Ιταλία έχει χρόνια να παρουσιαστεί σε μεγάλο τουρνουά . Έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις στο Κόπερ που είναι πολύ κοντά στην χώρα τους και είχαν κόσμο αλλά σε αυτό το ματς θα φανεί η κλάση των Λιθουανών»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ίδιο:«Είμαι δεύτερη χρονιά στον Λίβανο και είμαι ευχαριστημένος. Και θα μείνω εκεί»
Θα τον ενδιέφερε να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος:« Δεν αφορά εμένα γιατί δεν είμαι εκείνος που διαλέγει ούτε μου έχει κάνει κάποιος πρόταση. Δεν θέλω να πω γιατί η απάντηση μπορεί να μην είναι ειλικρινείς. Θα φανεί. Εγώ δεν θέλω να πω σε καμία στιγμή πάρτε με ή εδώ είμαι. Αν έρθει μία πρόταση καλώς αν δεν έρθει πάλι καλώς. Πριν δέκα χρόνια ήμουν προπονητής της Εθνικής Σλοβενίας και στις χώρες που έχω ιδρώσει είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνω τις Εθνικές»
Για τον Νίκο Γκάλη:«Μου έστειλε ένας συνάδελφος μήνυμα και μου είπε ότι  ένας πατέρας πήγε το γιο του στον Γκάλη για να τον ακουμπήσει. Ο Νίκος είναι θεός. Ήτανε πολύ συγκλονιστικό όταν διάβασα αυτό το μήνυμα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η τωρινή  διοίκηση του Άρη που θυμάται επιτέλους όσους μάτωσαν την φανέλα. Ήμουν στο παιχνίδι στο Ιβανώφειο όταν αγωνίζονταν ο Άρης και ήρθε ο Γκάλης με τον Παναθηναϊκό. Ενώ σε όλη την διάρκεια του αγώνα τον αποδοκίμαζαν μετά  τον αποθέωσαν. Όποιος δεν τιμάει την ιστορία ή το παρελθόν δεν έχει μέλλον»
Για τον ίδιο:«Δεν μπορώ να πω ότι με έδιωξαν. Όλα έγιναν από την εφημερίδα των φίλαθλων οι οποίοι ευτυχώς δεν είναι πλέον. Και τους έχω κάνει και μήνυση για να αποδείξουν αυτά που λένε. Σίγουρα σου φέρνει μία πίκρα αν αισθάνεσαι αδικημένος και όταν προσπαθούν να λερώσουν το όνομα σου. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό. Τους τίτλους και τις επιτυχίες δεν μπορεί να μου τις πάρει κανείς»
Τέλος αναφέρθηκε στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδια για τον Νίκο Γκάλη:
«Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν μπορούσα να έρθω στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι. Το είδα από την τηλεόραση και τρεις τέσσερις φορές ήμουν έτοιμος να δακρύσω. Θυμόμουν όλες τις μεγάλες στιγμές που περάσαμε. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν και εγώ εκεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: