Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Διούδης: «Πλασματική η θέση μας στην βαθμολογία»

Την άποψη πώς ο Άρης έχει καλή ομάδα και η θέση στην βαθμολογία είναι πλασματική εξέφρασε ο Σωκράτης Διούδης σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Διούδης: «Πλασματική η θέση μας στην βαθμολογία»
Πίστη στην ομάδα του ότι θα καταφέρει να βγει από την δύσκολη θέση, έχει ο Σωκράτης Διούδης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας. Ο τερματοφύλακας του Άρη θεωρεί ότι η θέση των «κίτρινων» στην βαθμολογία είναι πλασματική, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Διούδη:

Τι πιστεύεις ότι φταίει για το κακό ξεκίνημα της ομάδας;

«Η αλήθεια ότι φέτος ξεκινήσαμε με μεγαλύτερες προσδοκίες σε σχέση με πέρυσι και σίγουρα δεν περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές.
Από την άλλη, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα και χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να δέσουμε.
Η θέση μας στο βαθμολογικό πίνακα είναι πλασματική. Έχουμε καλή ομάδα, όμως θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα. Μας λείπει μια νίκη για να ανέβουμε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά
».

Πιστεύεις ότι η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί; Αν, ναι, σε ποιες θέσεις;

«Από την στιγμή που και φέτος υπήρχε περιορισμός στις μεταγραφές, είναι λογικό οι επιλογές να είναι συγκεκριμένες. Επομένως ο κόσμος θα πρέπει να δείξει υπομονή, να στηρίξει την ομάδα και να περιβάλλει με εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ».

Τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος της ομάδας από εδώ και στο εξής;

«Ήδη στο τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δείξαμε σημάδια βελτίωσης και αξίζαμε τη νίκη. Στους επόμενους αγώνες –αρχής γενομένης από αυτόν που ακολουθεί με την Ξάνθη στα Πηγάδια- θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να έρχονται οι νίκες, που τόσο πολύ θέλει ο κόσμος, αλλά κι εμείς».

Με την έλευση του νέου προπονητή, πιστεύεις ότι μπορεί η ομάδα να βρεθεί στα Play Off?

«Με το νέο προπονητή δουλεύουμε πολύ. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να πάρουμε τους βαθμούς που θα μας απομακρύνουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και στη συνέχεια, χωρίς άγχος, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Επόμενος αγώνας με την Skoda στην Ξάνθη. Ενας ακόμη τελικός;

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για “τελικούς”. Αναμφίβολα είναι ένα σημαντικό -τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης- παιχνίδι, στο οποίο αισιοδοξώ ότι θα κάνουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα».

Όπως αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, φαντάζομαι ότι θα ήθελες να αγωνιστείς στον εξωτερικό. Είναι το όνειρό σου; Αν δεν ερχόταν κάποια πρόταση από το εξωτερικό θα αγωνιζόσουν σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα;

«Από την στιγμή που έχω συμβόλαιο με τον Αρη, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου και θα προσπαθήσω να την βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να έχει μια πετυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα.
Από εκεί και μετά, η προοπτική του εξωτερικού είναι όνειρο για κάθε νέο ποδοσφαιριστή. Όταν και εφόσον έρθει μια σοβαρή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, πρώτα απ’ όλα θα μιλήσω με τον ΑΡΗ γιατί πέρα από το δικό μου μέλλον θέλω και η ομάδα μου να έχει τα ανάλογα κέρδη.
Άλλωστε οφείλω πολλά στον Αρη. Εδώ μεγάλωσα ποδοσφαιρικά και είμαι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα
».

Ποια είναι η σωστή θέση που πρέπει να έχει ο τερματοφύλακας όταν κερδίζει η ομάδα του κόρνερ και ποια όταν κερδίζει κόρνερ η αντίπαλη ομάδα. Τι πρέπει να προσέχει και στις δύο περιπτώσεις;

«Αυτό είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα, στο οποίο δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες από τους προπονητές και πάντοτε βρίσκεται σε συνάρτηση με τους αμυντικούς. Αυτό που μπορώ να κάνω από την μεριά μου είναι να δίνω τις κατάλληλες οδηγίες στους συμπαίκτες μου, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν πιο σωστές θέσεις για να αποφεύγονται οι κίνδυνοι προς την εστία».

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο τερματοφύλακα; Σε ποια στοιχεία θα πρέπει να επικεντρωθεί για να εξελιχθεί;

«Αν και προσωπικά είμαι πολύ νέος και ακόμη έχω να μάθω πολλά, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά σ’ ένα παιδί μικρότερης ηλικίας είναι ότι πέρα την σωστή δουλειά που θα πρέπει να κάνει, να είναι προσηλωμένος στο στόχο του και ψυχολογικά έτοιμος, γιατί στη θέση του τερματοφύλακα μετράει πολύ το κομμάτι της ψυχολογίας».

Ποια πιστεύεις ότι είναι η πιο εντυπωσιακή επέμβαση που έχεις κάνει;

«Θεωρώ ότι η πιο δύσκολη και συνάμα πιο εντυπωσιακή επέμβαση ήταν στον τελικό του EURO με την φανέλα της εθνικής Νέων κόντρα στην Ισπανία, όταν σ’ ένα σουτ έξω από την περιοχή έδιωξα την μπάλα με τα ακροδάχτυλά μου και στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι;

«Μ’ αρέσει να ασχολούμαι και με άλλα αθλήματα –κυρίως- την περίοδο των διακοπών που έχω ελεύθερο χρόνο. Μ’ αρέσει το τένις και το ψάρεμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: