Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δεύτερο πρώτο πιάτο!

Καλό το μενού της Τρίτης, αλλά θέλουμε κι άλλο. Η πρεμιέρα του Champions League ολοκληρώνεται σήμερα με οκτώ ακόμη παιχνίδια. Δείτε το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων.

Δεύτερο πρώτο πιάτο
Για τον πέμπτο όμιλο, η Τσέλσι φιλοξενεί τη Βασιλεία με τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει στο Champions League με τους «μπλε» στην… επέτειο της απόλυσής του από την ομάδα πριν έξι χρόνια. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα απέναντι στην ομάδα που πέρσι οι Λονδρέζοι απέκλεισαν με συνολικό σκορ 5-2 στα ημιτελικά του Europa League. Οι Ντιέ κι Ελνενί θα λείψουν από τους Ελβετούς. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σάλκε φιλοξενεί τη Στεάουα χωρίς τον τιμωρημένο Ζερμέιν Τζόουνς. Ο Τσίπτσιου θα λείψει από τους Ρουμάνους, ενώ στην αποστολή είναι ο Παντελής Καπετάνος που σκόραρε το Σάββατο απέναντι στη Σαγκεάτα (5-0).

Για τον έκτο όμιλο, που είναι και ο πιο αμφίρροπος, η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την πάνοπλη Μαρσέιγ με σύμμαχο την παράδοση στη Γαλλία (έξι νίκες, τρεις ήττες). Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αρτέτα, Ντιαμπί και Ποντόλσκι. Στο έτερο παιχνίδι του γκρουπ, η Νάπολι δίχως απουσίες και με καλή ψυχολογία υποδέχεται τη Ντόρτμουντ, που θα παίξει χωρίς τους λαβωμένους Γκουντογκάν, Πιστσέκ και Κελ.

Στον έβδομο όμιλο δεσπόζει το Ατλέτικο-Ζενίτ στη Μαδρίτη. Οι «ροχιμπλάνκος» θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Ντιέγκο Κόστα, ενώ η ρωσική ομάδα που μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις στην Ισπανία θα παραταχθεί με μοναδικό απόντα τον τραυματία Ανιούκοφ. Στη Βιέννη η Αούστρια κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Champions League χωρίς Γκρίνβαλντ, Βρσιτς και Γκόργκον. Οι «δράκοι» επιστρέφουν στο γήπεδο που πριν από 26 χρόνια, το 1987 κατέκτησαν το Πρωταθλητριών νικώντας 2-1 την Μπάγερν. Ο Μαϊκόν θα λείψει από τους πρωταθλητές Πορτογαλίας.

Τέλος, στο όγδοο γκρουπ η ελλιπέστατη Μίλαν αναμετράται με την πλήρη Σέλτικ. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει μόλις 13 παίκτες ετοιμοπόλεμους, όπως… γκρίνιαξε στη συνέντευξη Τύπου. Εκτός μάχης είναι οι Κακά, Ελ Σαράουι, Μοντολίβο, Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Πατσίνι, Σιλβέστρε και Μπονέρα. Η Μπαρτσελόνα χωρίς τους Άλμπα, Αφελάι και Κουένκα, αλλά με πιθανή την επιστροφή του Πουγιόλ αντιμετωπίζει τον Άγιαξ των παλιόφιλων Φρανκ Ντε Μπουρ και Μπόγιαν Κρκιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτος όμιλος
Σάλκε-Στεάουα
Τσέλσι-Βασιλεία

Έκτος όμιλος
Μαρσέιγ-Άρσεναλ
Νάπολι-Ντόρτμουντ

Έβδομος όμιλος
Αούστρια Βιέννης-Πόρτο
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ζενίτ

Όγδοος όμιλος
Μίλαν-Σέλτικ
Μπαρτσελόνα-Άγιαξ
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: