Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο… ένας Ολυμπιακός μπορεί!

Γλυκόπικρη γεύση από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Champions League. Ενθουσίασε με την εικόνα στο πρώτο μέρος, κουράστηκε και ολιγώρησε στην επανάληψη με το 4-1 από την Παρί να τον αδικεί.

Ο… ένας Ολυμπιακός μπορεί
Ασφαλώς δεν είναι ό,τι καλύτερο να αρχίζεις την προσπάθεια στο Champions League γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 στην έδρα σου. Όμως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα βάψει μαύρα μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Γιατί με την εικόνα που παρουσίασε στα πρώτα 45 λεπτά απέναντι στην Παρί… μπορεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, είχαν δέκα τελικές προσπάθειες, δύο γκολ κι ένα δοκάρι απέναντι στην… πανάκριβη αντίπαλό τους που σκόραρε στη μοναδική της ευκαιρία, ενώ περιόρισαν την αντίπαλό τους, που φέτος αγγίζει τα 70% κατοχής μπάλας στα παιχνίδια της σε μόλις 53%. Ο Βάις ήταν ασταμάτητος, ο Σάμαρης φάνταζε… βετεράνος κι όχι πρωτάρης στο Champions League με το αλάνθαστο παιχνίδι του, η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική και η κυκλοφορία της μπάλας άριστη, με τους παίκτες του Μίτσελ να πιέζουν ασφυκτικά τον αντίπαλό τους και το 1-1 του ημιχρόνου να τους αδικεί.

Όμως κάπου εκεί στέρεψαν από δυνάμεις. Το ρίσκο της υψηλής πίεσης για 45 λεπτά δεν μπορούσε να έχει διάρκεια ως το τέλος, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ακόμη στο Σεπτέμβριο. Η κούραση «ανέβασε» την Παρί, που μεταμορφώθηκε με την είσοδο του Λαβέτσι, ο Ολυμπιακός υποχώρησε και άρχισαν τα λάθη και οι ολιγωρίες. Τρία γκολ «καρμπόν», από κεφαλιές μέσα στην καρδιά της άμυνας των Πειραιωτών, έγραψαν τον επίλογο στο ματς και το 4-1 που κάθε άλλο παρά αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Το μαρτυρά και το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του ματς, που δεν θα υπήρχε αν η βαριά ήττα δεν συνοδευόταν από καλή εμφάνιση για τουλάχιστον ένα ημίχρονο.

Δεν χάθηκε τίποτα

Η απογοήτευση είναι δεδομένη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… χάθηκε χάνοντας από την Παρί. Πρόκειται για την πιο ποιοτική με διαφορά από τη δεύτερη ομάδα του ομίλου και οι «ερυθρόλευκοι» ίσως γνώριζαν εκ των προτέρων πως δεν θα διεκδικήσουν την πρόκριση από εκείνη, αλλά απέναντι σε Μπενφίκα και Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου είναι ικανός για όλα και τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν θα είναι καθοριστικά. Στα ματς εκτός έδρας με Άντερλεχτ και Μπενφίκα στις 2 και 23 Οκτωβρίου θα κριθούν πολλά για τους πρωταθλητές. Και τότε, με την ενσωμάτωση των παικτών που αποκτήθηκαν τελευταίοι, αλλά και το σταδιακό φορμάρισμα της ομάδας που έχει πολλά καινούρια πρόσωπα, ο Ολυμπιακός είναι ικανός να τα καταφέρει.

Μέχρι τότε… Αγρίνιο

Το Champions League μπορεί να περιμένει. Γιατί μέχρι τότε στο προσκήνιο περνά το πρωτάθλημα και στόχος είναι η πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς, την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (20:30). Ο Μίτσελ είναι σίγουρο πως θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του και να μην αδικήσει τους πολλούς ποιοτικούς παίκτες που έχει στη διάθεσή του και περιμένουν την ευκαιρία τους.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: