Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Έσβησε» το αρνητικό σερί!

Τέλος στην αρνητική παράδοση που τον ήθελε να μην κερδίζει σε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος, ύστερα από ευρωπαϊκό ματς μακριά από την Τούμπα, έδωσε ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα.
Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου έδινε ματς μακριά από την Τούμπα, μετά από εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Στα προηγούμενα 32 ανάλογα παιχνίδια (δηλαδή από Ευρώπη στην Ελλάδα) ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να φύγει μόλις επτά φορές νικητής, όταν έπαιζε μακριά από την έδρα του.

Ο χθεσινός ήταν ο 33ος αγώνας που κατάφεραν να κερδίσουν εκτός έδρας οι Θεσσαλονικείς, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα, μετά το μακρύ ταξίδι στην Αστάνα του Καζακστάν.

Η τελευταία αντίστοιχη «ασπρόμαυρη» επιτυχία ήταν πριν από μια δεκαετία, όταν μετά τη νίκη επί της Λιν για το Κύπελλο UEFA με 0-3 ακολούθησε το νικηφόρο πέρασμα με το ίδιο σκορ απ’ το Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

Οκτώ φορές ο ΠΑΟΚ μετά από ευρωπαϊκό εκτός έδρας έμεινε ισόπαλος σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, ενώ η ήττα απ’ τον Ολυμπιακό στο Φάληρο μετά το εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με τη Μακάμπι Χάιφα ήταν η 17η συνολικά σ’ αυτά τα 33 συνεχόμενα ταξίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα του Δικέφαλου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: