Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Κερδισμένος και… ενισχυμένος!!

Ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ το κέρδος του Παναθηναϊκού από την παραχώρηση του Φιγκερόα σε ομάδα της Μαλαισίας. Για φορ και… Καραγκούνη κινούνται εν όψει Γενάρη οι «πράσινοι». Αλλαγές στο Κύπελλο.

Κερδισμένος και… ενισχυμένος
Η πώληση του Λουτσιάνο Φιγκερόα στην Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ εξέπληξε δυσάρεστα τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία πρόταση που δεν μπορούσαν να αρνηθούν ούτε οι «πράσινοι», αλλά ούτε και ο ποδοσφαιριστής.

Ο σύλλογος της Μαλαισίας πρόσφερε στον Αργεντινό τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ στην ομάδα πρόσφεραν αρχικά 200.000 δολάρια, ανέβηκαν κατόπιν στα 500.000 και τελικά «έκλεισαν» το deal στο 1 εκατ.! Ο Παναθηναϊκός πέρα από τις 750.000 ευρώ που θα βάλει στα ταμεία του, γλιτώνει άλλες 250.000 που αντιστοιχούν σε χρήματα που του οφείλονται από την ομάδα (μαζί με την εφορία) και τα οποία αποφάσισε να χαρίσει φεύγοντας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν ήθελαν να τον παραχωρήσουν, αλλά ο 32χρονος άσος ήταν ανένδοτος (αφού από τις 200.000 το χρόνο θα εισέπραττε περίπου τα οκταπλάσια) και λέγεται πως απειλούσε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Η στάση του προκάλεσε δυσαρέσκεια στις τάξεις της ΠΑΕ, που τελικά βλέποντας πως θα ήταν διπλά ζημιωμένη αν κρατούσε έναν απογοητευμένο ποδοσφαιριστή και απέρριπτε μία τόσο καλή πρόταση, αποφάσισε να τον πουλήσει.

Κλείνει «τρύπες» και κάνει μεταγραφές

Τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία θα αξιοποιηθούν καταλλήλως από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού οι όποιες εξελίξεις αναφορικά με το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της κινεζικής εταιρείας που έχει δίπλα του θα καθυστερήσουν. Ένα σημαντικό μέρος θα πάει για να κλείσουν υπάρχουσες «τρύπες» με προτεραιότητα στην τήρηση των διακανονισμών εν όψει και των ελέγχων της UEFA. Ωστόσο είναι δεδομένο πως θα γίνει κίνηση για την απόκτηση επιθετικού (ο Νίκος Νταμπίζας ήδη «χτενίζει» την αγορά, αφού η σεζόν δεν… βγαίνει μόνο με Μπεργκ και Καρέλη) και παραμένει ζωηρό το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Καραγκούνη, ακόμη και τον Ιανουάριο, αφού μετά την αποχώρηση του Μάρτιν Γιόλ από τη Φούλαμ, η θέση του είναι επισφαλής.

Αλλαγές με Ηρακλή Ψαχνών

Ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζει αλλαγές για το ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών την Πέμπτη στη Λεωφόρο. Εκτός θα είναι σίγουρα ο Ρισβάνης που έχει αμυγδαλίτιδα, ενώ ανάσες θα πάρουν και κάποιοι βασικοί. Το πιθανότερο είναι να παραμείνει στο τέρμα ο Κοτσόλης, να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Ζέκα και να πάρουν θέση στο βασικό σχήμα οι Χουχούμης, Ατζαγκούν και Κλωναρίδης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: