Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Και η ΟΥΕΦΑ διαπίστωσε παραβάσεις της ΕΠΟ για τη διαιτησία!

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ" στον ΣΚΑΪ" η ΕΠΟ ελέγχεται όχι μόνο από την εισαγγελία για τη διαιτησία, αλλά και από την UEFA!
Μέλη της ειδικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τη σύμβαση διαιτησίας έκαναν εκτεταμένη έρευνα στα γραφεία της ΕΠΟ, σε επίσκεψη τους προ εβδομάδος και διαπίστωσαν 6 παραβάσεις.
Συγκεκριμένα:
-Υπεράριθμους διαιτητές σε όλες τις κατηγορίες
-Αυξομείωση του αριθμού των διαιτητών και των παρατηρητών διαιτησίας κάθε έτος
-Καταβολή παραβόλου από παρατηρητές διαιτησίας και εκπαιδευτές
-Ύπαρξη πίνακα διαιτητών υπό προώθηση (επιτρέπεται μόνο πίνακας ταλέντων)
-Σεμινάρια-εξπρές μίας ή δύο ημερών που παρέχουν δίπλωμα διαιτησίας
-Τα ντέρμπι δεν διευθύνονται πάντα από διεθνείς διαιτητές (π.χ. Θάνος-Μάνταλος).
Η διαιτητική τρόϊκά της UEFA, που αποτελείται από την Ελβετίδα Λουτσία Πορέ, τον Νορβηγό Ρούνε Πέτερσεν και τον Γερμανό Φίλφιντ Χάϊτμαν, θα συντάξει έκθεση και αναμένεται βαρύτατο πρόστιμο για την ελληνική πλευρά, καθότι η ΕΠΟ εισπράττει ένα σεβαστό πόσό από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για να εκπαιδεύει τους διαιτητές και απαγορεύεται να είτε να προσπορίζεται οφέλη με οιονδήποτε τρόπο είτε να παραβαίνει κανόνες που είναι διεθνείς.
Εκτιμάται ότι οι παρανομίες έχουν και άλλη στόχευση: Την εξυπηρέτηση όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού ποδοσφαιρικών Ενώσεων ώστε να ικανοποιηθεί η εκλογική πελατεία της ΕΠΟ. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι Ένωσεις μεταβάλλονται σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς, καθώς εισπράττουν παρανόμως τα ποσοστά των διαιτητών, τη στιγμή που οφείλουν να έχουν μέλη σωματεία και όχι φυσικά πρόσωπα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ΣΔΟΕ για τη διαδικασία είσπραξης, καθώς σε πολλές Ενώσεις δεν κόπηκαν αποδείξεις.Η δικαιολογία ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν για διαιτητικά επιμορφωτικά σεμινάρια δεν ευσταθεί, καθώς η UEFA προπληρώνει αυτά τα σεμινάρια (!).
Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι διαιτητές καταβάλουν χρήματα στην ΕΠΟ για ετήσιες εξετάσεις, ακόμη και για το σήμα τους...Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: