Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Νταμπίζας: «Τίμησε το συμβόλαιό του ο Φιγκερόα»

Ο Νίκος Νταμπίζας εξήγησε τους λόγους που ο Παναθηναϊκός συναίνεσε στην πώληση του Λουτσιάνο Φιγκερόα και εξήρε τον επαγγελματισμό του Αργεντινού επιθετικού. Παράλληλα προανήγγειλε την απόκτηση φορ.

Νταμπίζας: «Τίμησε το συμβόλαιό του ο Φιγκερόα»
Τους λόγους που η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τελικά συναίνεσε στην πώληση του Λουτσιάνο Φιγκερόα, παρά τις αρχικές ενστάσεις της, ανέλυσε ο Νίκος Νταμπίζας. Παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» εξήρε τον επαγγελματισμό του 32χρονοτ επιθετικού.

«Ήταν κάτι ξαφνικό. Κάτι το απροσδόκητο. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν κάποιες επαφές για τη μεταγραφή του. Δεν ήταν κάτι που ήταν στην ατζέντα. Η ομάδα έδωσε τη συγκατάθεσή της για προχωρήσει ο Λούτσο. Η αρχική διάθεση του συλλόγου ήταν να μη δεχτούμε για αγωνιστικούς λόγους και για λόγους πρεστίζ. Η ομάδα χτίζεται και δεν μπορούσαμε να διαταράξουμε την λειτουργία της. Καταλαβαίναμε την πλευρά του Λούτσο αλλά έπρεπε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του συλλόγου», δήλωσε ο Νίκος Νταμπίζας.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία του. Σημασία έχει για μένα το πώς τιμάς ένα συμβόλαιο μέσα και έξω από το γήπεδο. Ήταν πολλοί οι λόγοι που δεν θέλαμε να γίνει αυτό. Έγινε, είναι κάτι το οποίο ωφελεί και το σύλλογο. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει να τιμά το σύλλογο. Θέλω να τον ευχαριστήσω, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να ζητήσω από τον κόσμο να καταλάβει τη πλευρά του Λούτσο», πρόσθεσε.

Για το πότε έφτασε η πρόταση, είπε: «Εδώ και τρεις ημέρες. Η θέση του Παναθηναϊκού ήταν αρνητική. Καταλαβαίναμε το δίκαιο αίτημα που έθεσε, δηλαδή ότι είναι 32 ετών και ήθελε να κάνει ένα μεγάλο συμβόλαιο, αλλά του κάναμε σαφές ότι ο μόνος τρόπος για να τον αφήσουμε να φύγει ήταν να έρθει μία πρόταση που οικονομικά και επικοινωνιακά για λόγους πρεστίζ θα ήταν αδύνατο να την αρνηθούμε. Για αυτό το λόγο βάλαμε το συγκεκριμένο ποσό χωρίς καμία διάθεση διαπραγμάτευσης και ο σύλλογος που τον ήθελε προχώρησε. Εμείς εάν αρνούμασταν την πρόταση θα είχαμε ένα τεράστιο οικονομικό χάσιμο και σίγουρα θα είχαμε έναν ποδοσφαιριστή που θα είχε όλο το δίκιο με το μέρος του. Υπάρχουν κάποιοι άγραφοι νόμοι στο ποδόσφαιρο ανεξάρτητα εάν κάποιος έχει συμβόλαιο. Ουσιαστικά θα είχαμε έναν χαμένο ποδοσφαιριστή στο σύλλογο».

Ερωτηθείς αν θα αποκτηθεί αντικαταστάτης για την επίθεση, είπε: «Πριν προκύψει το θέμα με το Λούτσο η επίσημη θέση του Συλλόγου ήταν πως δεν θα κάναμε καμία μεταγραφή. Αυτό ήταν σε ισχύ μέχρι και χτες. Τώρα σαφώς θα κινηθούμε προς σε αυτή την κατεύθυνση. Το μειονέκτιμα είναι ότι έχουμε ένα κενό τεσσάρων αγώνων. Όλα αυτά έχοτυν συνυπολογιστεί και θα μπορέσουμε να το καλύψουμε εκ των έσω. Σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες το κενό θα το καλύψουν τα παιδιά που είναι και στη μεταγραφική περίοδο θα κινηθούμε για την απόκτηση ενός παίκτη στη συγκεκριμένη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: